Χωρίς… όπλα στην UEFA ο Παναθηναϊκός

Χωρίς… όπλα στην UEFA ο Παναθηναϊκός

Από τη στιγμή που ο Αδαμάντιος Πολέμης φαίνεται να έχει δυσκολίες στη λήψη δανείου, όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα πάει στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA χωρίς ιδιαίτερα «όπλα» - Συνεχίζεται το σίριαλ με τους επενδυτές.

Όπως αναφέραμε από χθες (21/02), οι προσπάθειες του Αδαμάντιου Πολέμη να κατορθώσει να πάρει δάνειο, μπαίνοντας ως εγγυητής, για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καταλήγουν… στο κενό. Ο μέτοχος των «πρασίνων» συνάντησε σημαντικές δυσκολίες στις επαφές που είχε με τις τράπεζες και η μεγαλύτερη είχε να κάνει με το γεγονός ότι τα έσοδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις για την αποπληρωμή του ποσού που θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός.

Έτσι, τα 15 εκατ. ευρώ που χρειάζονταν οι «πράσινοι» για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους ως τις 31 Μαρτίου, θα πρέπει να προέλθουν από άλλη πηγή. Αύριο (23/02), όμως, ο Δημήτρης Γόντικας και τα άλλα στελέχη της ΠΑΕ (Πέτσος, Χειμάρας), θα αναχωρήσουν όπως και να ‘χει για τη Νιόν της Ελβετίας καθώς το μεσημέρι θα απολογηθούν στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Αυτό που υποστηρίζουν στο «τριφύλλι» είναι ότι θα παρουσιάσουν την επικείμενη ΑΜΚ ως μια πιθανή λύση, με την πρόθεση κάποιων από τους μετόχους να βοηθήσουν, ενώ θα επισημάνουν πως η ψήφιση του νέου νόμου είναι ικανή να προσελκύσει επενδυτές.

Από τον Παναθηναϊκό εκφράζεται η εκτίμηση ότι θα τους γίνει δεδομένα επίπληξη, χωρίς, όμως, ιδιαίτερες συνέπειες λόγω και του πρότερου… έντιμου βίου της ΠΑΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει και πιο άσχημο σενάριο που θα επισύρει ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα χρόνο, αλλά με αναστολή.

Συνεχίζεται το σίριαλ με τους επενδυτές

Μπορεί το θέμα των επενδυτών να έχει αρχίσει να… ξεθωριάζει, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι δεν φαίνεται κανείς να πιστεύει πως θα δοθεί τελικά λύση από εκεί, όμως, ο Βλάσης Τσάκας και χθες (21/02) επέμενε πως το Σαουδαραβικό fund θα γίνει τελικά κυρίαρχος στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, το γεγονός ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επανέλαβε, μέσω του περιβάλλοντός του, ότι η διαδικασία με το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει ανοικτή κι έτσι αναμένεται να υπάρξει συνέχεια και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Τσάκα, υπάρχει νέο όνομα στο Fund κι αυτό είναι ο Αμντούλ Αζίζ Αλ Χαζά, ισχυρός επιχειρηματίας από τη Σαουδική Αραβία. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι επικεφαλής μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate, ενώ στο παρελθόν φέρεται να έχει διατελέσει Πρέσβης της χώρας στο Λίβανο.

Όπως και να έχει, ο Βλάσης Τσάκας επανέλαβε ότι θα κατατεθεί τελική πρόταση με χρήματα που να καλύπτουν το ταμειακό έλλειμμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πως αυτή θα φτάσει στην πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη ως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας…



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved