Προτάσοφ στο Onsports: «Η άμυνα δίνει την πρόκριση»

Προτάσοφ στο Onsports: «Η άμυνα δίνει την πρόκριση»

Ο Ολεγκ Προτάσοφ συμβουλεύει, μέσω του Onsports, τον Ολυμπιακό να καταχωνιάσει στο... συρτάρι τις «δάφνες» της νίκης, επί της Ρούμπιν, στη Μόσχα και να ριχτεί «διαβασμένος» - κυρίως σε ότι αφορά στην αμυντική τακτική - στη ρεβάνς του «Γ.Καραϊσκάκης»

Ο Ουκρανός τεχνικός της Αστάνα από το Καζακστάν και άλλοτε κόουτς και παίκτης των «ερυθρολεύκων», χαρακτηρίζει ως «κλειδί» στην υπόθεση πρόκρισης την σωστή λειτουργία στα μετόπισθεν των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε, προκειμένου να μην δοθεί η ευκαιρία στους ταχύτατους και επικίνδυνους παίκτες της Ρούμπιν να κάνουν τη ζημιά.

Παράλληλα, ο 48χρονος προπονητής σχολιάζει τη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ δίνει ένα πρώτο αγωνιστικό στίγμα για την ομάδα της πατρίδας του, την Μέταλιστ, η οποία θα βρει, όπως όλα δείχνουν (μετά το 0-4 επί της Σάλτσμπουργκ) στο δρόμο του ο Ολυμπιακός, για τη φάση των «16», εφόσον βέβαια καθαρίσει την… μπουγάδα της πρόκρισης απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν.

- Σε ποιους τομείς θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του ο Ολυμπιακός, προκειμένου να διαφυλάξει το 1-0 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League;

«Χρειάζεται τρομερά μεγάλη προσοχή και κανένα χαλάρωμα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η νίκη στο πρώτο ματς, δεν εξασφαλίζει την πρόκριση. Ο αντίπαλος θα έρθει στο Καραϊσκάκη, προκειμένου να τα παίξει όλα για όλα. Οι παίκτες της Ρούμπιν διαθέτουν την ικανότητα να εκμεταλλευτούν ακόμη και το παραμικρό λάθος και να σκοράρουν. Γι' αυτό λέω πως χρειάζεται τεράστια προσοχή, πρωτίστως βέβαια στην άμυνα, από την στιγμή που το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι υπέρ του Ολυμπιακού.

Η Ρούμπιν είναι μια πολύ καλή ομάδα, ενώ μπορεί εύκολα να σε… κοιμίσει. Εκεί που φαίνεται πως δεν πιέζει και αγωνίζεται αμυντικά, μπορεί να κάνει την ζημιά κυρίως μέσω των αντεπιθέσεων, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των παικτών της. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εμφανιστεί το ίδιο καλός και στις τρεις γραμμές, όσο στο πρώτο παιχνίδι και κυρίως βέβαια στην άμυνα».

- Μήπως η Ρούμπιν είναι από τις ομάδες που αποδίδουν καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια;

«Όχι, δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο. Η απόδοσή της εξαρτάται από την ημέρα στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες της, χωρίς να παίζει ρόλο αν αγωνίζεται εντός ή εκτός έδρας».

- Πώς σας φαίνεται η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει στο Europa League;

«Πραγματοποίησε σπουδαία παιχνίδια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φάνηκε πως είχε την ποιότητα και τις δυνατότητες να περάσει στην επόμενη φάση, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Μπορεί, ωστόσο, να κάνει καλή πορεία στο Europa League. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο μπορεί να προχωρήσει, από την στιγμή που στην διοργάνωση συμμετέχουν σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες».

«Καλύτερη ομάδα η Μέταλιστ από την Ρούμπιν Καζάν»

- Πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι η Μέταλιστ, την οποία θα αντιμετωπίσει, κατά τα φαινόμενα, ο Ολυμπιακός, εφόσον προκριθεί στους «16» του Europa League;

«Η Μέταλιστ έχοντας κερδίσει 4-0 στο πρώτο παιχνίδι την Σάλτσμπουργκ, έχει ουσιαστικά προκριθεί στην επόμενη φάση. Διαθέτει μία συμπαγή και καλά οργανωμένη ομάδα. Θα έλεγα, μάλιστα, πως είναι πιο ισχυρή από την Ρούμπιν. Σίγουρα ο Ολυμπιακός εφόσον τελικά καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση, θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να περάσει με επιτυχία το εμπόδιο της. Διαθέτει αρκετούς Αργεντινούς παίκτες στο ρόστερ, με προσωπικότητα και εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά».

- Ποιους παίκτες ξεχωρίζετε από το ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού;

«Θα ήταν άδικο να κατονομάσω συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αφού γίνεται μία πολύ καλή ομαδική δουλειά. Εμαθα, πάντως, για το σοβαρό τραυματισμό του Πάντελιτς. Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη - εργαλείο».

- Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Εύχομαι να πανηγυρίζει επιτυχίες της ομάδας και να απολαμβάνει όμορφο ποδόσφαιρο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved