Επιστρέφουν κι ανεβάζουν… νούμερα και Παναθηναϊκό

Επιστρέφουν κι ανεβάζουν… νούμερα και Παναθηναϊκό

Το Onsports αναλύει πώς οι επιστροφές παικτών στο ρόστερ βοηθούν τον Παναθηναϊκό να «ανεβάσει» τις επιδόσεις του σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες, κάτι που έχει δώσει και πάλι ένα σερί νικών πριν από τα κρίσιμα ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Σημαντική βοήθεια προσφέρουν στον Παναθηναϊκό οι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν σταδιακά στην ενδεκάδα και δίνουν λύσεις, αφού η βελτίωση, τόσο στην εικόνα, όσο και στα αποτελέσματα των «πρασίνων» αποτυπώνεται ξεκάθαρα και μέσω των στατιστικών κατηγοριών, στις οποίες το «τριφύλλι» έχει αρχίσει να πλησιάζει στα στάνταρ που καθόρισε με τη δική του απόδοση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος...

Χαμηλότερα από το Μ.Ο.

Ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατά μέσο όρο τη φετινή σεζόν πετυχαίνει 1 γκολ ανά 5,8 τελικές προσπάθειες, ενώ δέχεται 1 γκολ ανά 12,1 τελικές. Οι «πράσινοι» έχουν 19 ασίστ στο ενεργητικό τους και 20,9 κλεψίματα ανά αγώνα, νούμερα που στην περίοδο της αγωνιστικής «κοιλιάς» της ομάδας ήταν σαφώς χαμηλότερα, με εξαίρεση ίσως τις τελικές που κατάφερε να του κάνει ο εκάστοτε αντίπαλος.

Στη δύσκολη εκτός έδρας νίκη με τη Δόξα Δράμας, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις 4 τελικές προσπάθειες, για να σκοράρει, ενώ δεν δέχθηκε γκολ στις 4 που δημιούργησε ο αντίπαλός του. Τα 40 κλεψίματα που έκαναν οι «πράσινοι», όμως, ήταν κομβικά έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν, αφού έκαναν «διπλάσια» δουλειά από τις συνηθισμένες επιδόσεις τους.

Όσο για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, εκεί τα χαμηλά νούμερα του «τριφυλλιού» αποτύπωσαν και την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε επτά τελικές προσπάθειες για να δεχθεί το 1 γκολ της ήττας, ενώ έκανε μόλις 10 κλεψίματα, τα μισά δηλαδή απ' όσα κάνει σε κάθε παιχνίδι κατά μέσο όρο. Επίσης, πρόβλημα για την ομάδα του Φερέιρα ήταν και η αστοχία, αφού σε 9 τελικές δεν παραβίασε την εστία, κάτι που συμβαίνει σπάνια φέτος.

Σημάδια ανάκαμψης…

Η ανάκαμψη άρχισε, ωστόσο, να διαφαίνεται από το παιχνίδι με την Ξάνθη, παρά τις απουσίες παικτών με χαρακτηριστικά που βοηθούν στη βελτίωση των όσων αναφέρουμε, όπως ο Κατσουράνης των 36 κλεψιμάτων, ο Λέτο του ενός γκολ ανά 3,9 τελικές κι ο Κουίνσι των 5 ασίστ και των 18 κλεψιμάτων στο φετινό πρωτάθλημα. Οι αριθμοί των «πράσινων» δεν ήταν ιδιαίτερα «υψηλοί», αλλά τα 3 γκολ σε 14 τελικές (1/4,6 προσπάθειες) έφεραν τη νίκη, σε συνδυασμό με τα 15 κλεψίματα και παρά τις 9 τελικές του αντιπάλου.

Η ολική… επαναφορά του Παναθηναϊκού έγινε στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τη σειρά των ντέρμπι που θα καθορίσουν εν πολλοίς την τύχη του φετινού πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά καλή απόδοση και στο ανασταλτικό και στο επιθετικό κομμάτι. Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν 6,5 τελικές για το κάθε γκολ που σημείωσαν, ενώ δέχθηκαν μόλις δυο από τους Κρητικούς, απόρροια των 38 κλεψιμάτων που έκαναν και τους βοήθησαν να κυριαρχήσουν στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Κλεψίματα, μάλιστα, τα οποία έγιναν χωρίς την παρουσία του Ζέκα που έχει 33 συνολικά στη φετινή σεζόν…

Το συμπέρασμα, αν παρατηρήσει κανείς τα νούμερα που έχει σημειώσει στους αγώνες του τελευταίου μήνα ο Παναθηναϊκός και στο πώς έχουν κυμανθεί οι επιδόσεις των παικτών που θα σηκώσουν το βάρος στο εξής είναι πως η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει να «φορμάρεται» στην κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος.

Συνεπώς, οι «ενέσεις» στο ρόστερ, με τις επιστροφές των μέχρι τώρα τραυματιών παικτών, θα δώσουν, τόσο την ποιότητα, όσο και τη… στατιστική βοήθεια που απαιτείται, για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να κόψει πρώτος το νήμα της φετινής Super League.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved