Κωνσταντίνου: «Είναι θέμα των μετόχων»

Κωνσταντίνου: «Είναι θέμα των μετόχων»

Αποκλειστικά στα χέρια των μετόχων της «πράσινης» ΠΑΕ είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ, και παλαίμαχο άσο της ομάδας, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ο άλλοτε τερματοφύλακας των «πρασίνων» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και υποστήριξε πως στις 9 Μαρτίου και στη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί, θα πρέπει οι μέτοχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και να βγάλουν την ομάδα από το διοικητικό αδιέξοδο.

Αυτό που τόνισε ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι ότι στην παρούσα φάση η πιο εφικτή λύση είναι αυτή του δανείου, για να περάσει το «τριφύλλι» τον… κάβο της UEFA, ενώ εμφανίστηκε για άλλη μια φορά απαισιόδοξος για το θέμα των Σαουδαράβων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ποιος πρέπει να δώσει λύση στα θέματα του Παναθηναϊκού:

«Είναι και θέμα μετόχων. Αν θέλουν να πάρουν το βάρος επάνω τους, ότι ο Παναθηναϊκός επί της ιδιοκτησίας τους θα διαλυθεί, ας το κάνουν. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποια χρήματα, ήδη οι μέτοχοι όλα τα χρόνια δεν έχουν βάλει και λίγα, όμως ή θα παρθούν αποφάσεις στη ΓΣ τις 9 Μαρτίου ή θα υπάρχει πιο μεγάλο πρόβλημα».

Για το αν οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με διάλυση:

«Θεωρώ πως δεν είναι τόσο δραματική η κατάσταση. Ο κόσμος πιστεύω πως όταν γίνει η ΓΣ στις 9 Μαρτίου, θα ανταποκριθεί και σε αυτό το κάλεσμα, αν οι μέτοχοι δεν αποφασίσουν να ενισχύσουν την ομάδα συμμετέχοντας στην ΑΜΚ. Ο κόσμος δεν θα αφήσει να διαλυθεί ο Παναθηναϊκός αν δεν θέλουν να συμμετέχουν οι μέτοχοι. Τώρα ποιοι θα είναι αυτοί, δεν το γνωρίζω».

Για την πληροφόρηση που έχει για την επόμενη μέρα:

«Εγώ γνωρίζω πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει δάνειο 12 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του κ. Πολέμη, έτσι ώστε να λύσει το πρόβλημα της UEFA. Μην ξεχνάμε πως μέσα στο Μάρτιο έχουμε το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει και το πρωτάθλημα. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Αν είναι θετικό θα περιμένει λογικά τα χρήματα από τη συμμετοχή του στο Champions League, τα πράγματα θα απλουστευτούν τον Μάρτιο. Οι μέτοχοι αν έχει η ομάδα περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα θα τη δουν ως πιο ελκυστική την κατάσταση».

Για το αν επηρεάζεται το αγωνιστικό κομμάτι από τα διοικητικά προβλήματα:

«Σίγουρα επηρεάζεται το αγωνιστικό αλλά και το προπονητικό κομμάτι. Ο κ. Φερέιρα ξέρει και προβληματίζεται με το οικονομικό, το διοικητικό και το ιδιοκτησιακό, οι παίκτες δεν γίνεται να μην ξέρουν, βλέπουν, ακούνε και διαβάζουν όλες τις εξελίξεις, βγαίνουν έξω και μιλάνε για τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη πλευρά ξέρουν πως δεν έχει χάσει κανείς χρήματα από τις μεγάλες ομάδες. Ακόμα κι οι ξένοι έχουν την ασφάλεια μιας προσφυγής στην UEFA ή μιας κατάπτωσης εγγυητικής και θα πάρουν τα λεφτά τους, σε ομάδες μεγάλες».

Για το γενικότερο κλίμα στον Παναθηναϊκό και τις δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου:

«Υπάρχει ένας ενθουσιασμός από όλες τις πλευρές. Αρκεί να γίνει πράξη αυτός ο ενθουσιασμός. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει αφιερώσει όλο της το είναι για τον Παναθηναϊκό. Αυτό είπε κι ο κ. Θανάσης χθες και δεν μπορεί να μην γίνει πιστευτός όταν λέει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για τον Παναθηναϊκό. Περιμένουμε να γίνει πράξη ο ενθουσιασμός στη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Η ομάδα είναι πρώτη, έχει το ντέρμπι στο γήπεδό της, ο Φερέιρα αποδεικνύει πως… βγάζει λαγούς από το καπέλο του, άρα πρέπει να γίνει πράξη ο ενθουσιασμός».

Για τις δηλώσεις του Φερέιρα για τους διαιτητές:

«Πιέζεται κι ο Φερέιρα κι αρχίζει και βλέπει τα πράγματα λίγο ελληνικά. Σκέφτεται πως αν δεν γκρινιάξει θα σημαίνει ότι έχει αδυναμία. Αν γκρινιάξει, κάτι θα κάνει, κάτι θα προσφέρει όλο αυτό. Τη μιζέρια της γκρίνιας την έχουμε σ’ ένα κλικ παραπάνω οι Έλληνες. Άρα σκέφτεται κι ο Φερέιρα γιατί να μην το κάνει κι αυτός».

Για το θέμα των Σαουδαράβων:

«Μέχρι την Πέμπτη θα υπάρχει μια, δεν ξέρω αν είναι πρόταση, αν είναι ενημέρωση ή επιστολή, από τη δεύτερη… φουρνιά Αράβων. Δεν υπάρχει καμία σχέση με τον κ. Τσάκα που βγαίνει συνέχεια και λέει διάφορα. Θα υπάρχει ενημέρωση. Εγώ πιστεύω όμως ότι στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα γιατί δεν θα τα βρούνε με τις μετοχές. Το να βάλεις 15 εκατ. ευρώ δεν είναι εύκολο πράγμα, αν τα βάλεις θα πρέπει να πάρεις και το 54,7% των μετοχών, το οποίο δεν είναι εύκολο να το πάρεις από έναν επιχειρηματία σαν τον κ. Βαρδινογιάννη. Τα 15 εκατ. ευρώ πρέπει να μπούνε… ζωντανά. Το μόνο που σώζει τον Παναθηναϊκό είναι το τι θα αποφασίσουν οι μέτοχοι στις 9 Μαρτίου».

Για την ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου, όπου είναι πρόεδρος:

«Το Μαρούσι διαλύεται. Έχει ήδη διαλύσει δηλαδή. Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο Άρης Βωβός. Έδειξε παντελής αδιαφορία για μια ομάδα που έχτισε ο ίδιος, μια ομάδα για την οποία χάλασε πολλά εκατομμύρια, την έχει απαξιώσει τόσο πολύ και δεν λέει σε εμάς ποιες είναι οι οφειλές για να ασχοληθούμε και να δούμε πως μπορούμε να βρούμε λύσεις».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved