Στρέφονται στο δάνειο στον Παναθηναϊκό

Στρέφονται στο δάνειο στον Παναθηναϊκό

Οι μέρες κυλούν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πρέπει την Πέμπτη (23/02) να παρουσιαστεί στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA, κι όσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα λύση από τους υποψήφιους επενδυτές, το δάνειο ή η καταβολή χρημάτων από μετόχους της ΠΑΕ μοιάζουν με μονόδρομο

Η UEFA έχει αρχίσει πλέον να εφαρμόζει πιστά τους κανόνες του Financial Fair Play και δεν θα χαριστεί σε κανέναν αν δεν υπάρξει ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων, διαβεβαιώσεις για τα χρέη προς ποδοσφαιριστές και άλλες ομάδες και γενικά σωστή οικονομική διαχείριση από τους συλλόγους στην Ευρώπη.

Σε τέτοια κατάσταση βρίσκεται κι ο Παναθηναϊκός που πρέπει να παρουσιάσει πλάνο με το οποίο θα τακτοποιούνται τα οικονομικά των «πρασίνων» στις 23 Φεβρουαρίου. Ήδη οι «πράσινοι» έχουν στείλει το σχετικό υπόμνημα στην UEFA ενώ στη Νιόν της Ελβετίας θα παραβρεθούν οι Δημήτρης Γόντικας, Βαγγέλης Πέτσος, Γιάννης Κάρμης και Αλέξανδρος Παπαδοσπιρυδάκης έτσι ώστε να κάνουν την παρουσίαση που θα στηρίζεται στον πρότερο έντιμο βίο της ομάδας αλλά και τις κινήσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από εδώ και στο εξής.

Πλέον, μετά τις νέες καθυστερήσεις στο θέμα των Αράβων, εντείνονται οι προσπάθειες για την εξασφάλιση του δανείου των 15 εκατ. ευρώ με τον Αδαμάντιο Πολέμη να «τρέχει» το θέμα και να αναλαμβάνει ρόλο εγγυητή, αν και με την κατάστασης που υπάρχει στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα η προσπάθειά του γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο μέτοχος των «πρασίνων» είναι ως την Τετάρτη (22/02) να εξασφαλίσει την προέγκριση του δανείου για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπροσώπους της ΠΑΕ στην UEFA.

Από εκεί και πέρα, θα γίνει αναφορά και στη Γενική Συνέλευση της 9ης Μαρτίου, όπου αναμένεται να ψηφιστεί νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αφού τα 15 εκατ. ευρώ ακόμα κι αν βρεθούν δεν θα λύσουν το συνολικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού ο οποίος θα κληθεί να λογοδοτήσει μελλοντικά αν δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα. Η θέση της «πράσινης» ΠΑΕ είναι δεδομένα δύσκολη και πλέον στο «τριφύλλι» ψάχνουν τους πλέον λογικούς τρόπους για να δώσουν τις λύσεις, μη περιμένοντας το fund από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Βλάσης Τσάκας πάντως ως αργά το βράδυ της Δευτέρας (20/02) επέμενε πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνει πρόταση η οποία θα λύνει το πρόβλημα του ταμειακού ελλείμματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανώτερη δηλαδή των 20 εκατ. ευρώ, ενώ διέρρεε πως ο Αμπντουλαζίζ Αλ Χαγκάγκ, σεΐχης που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων, είναι ένα από τα πλέον ισχυρά ονόματα του fund το οποίο θα τελειώσει το θέμα άμεσα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο όνομα οι μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου δεν δίνουν… απαντήσεις και πως η υπομονή, σε ό,τι έχει να κάνει με το αραβικό θέμα, έχει εξαντληθεί σε όλους τους «πράσινους»…



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved