«Παγκόσμια προβολή!»

«Παγκόσμια προβολή!»

Για τη συνεργασία του Εργοτέλη με τη Philadelphia Union μίλησαν στην εφημερίδα «Τόλμη» οι Ντιέγκο Γκουτιέρεζ και Γιάννης Τσουρακάκης.

Σε μια εβδομάδα από σήμερα, η αποστολή της Philadephia Union αναμένεται να αφιχθεί στο Ηράκλειο, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, διάρκειας δύο εβδομάδων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην συνεργασία που ξεκινά ο αμερικανικός σύλλογος με τον Εργοτέλη. Για τη συνεργασία αυτή μίλησαν στην εφημερίδα «Τόλμη» του Ηρακλείου δύο πρόσωπα – κλειδιά στην επίτευξη της συμφωνίας. Ο Γιάννης Τσουρακάκης και ο Ντιέγκο Γκουτιέρεζ. Ο Ηρακλειώτης Γιάννης Τσουρακάκης ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ για λογαριασμό του βασικού χορηγού της Philadephia Union, ενώ ο Ντιέγκο Γκουτιέρεζ είναι ο υπεύθυνος σκάουτινγκ και ανάπτυξης της ομάδας. Αμφότεροι βρέθηκαν στο Ηράκλειο, φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα από τους ανθρώπους του Εργοτέλη και ενέκριναν την διεξαγωγή της προετοιμασίας της ομάδας τους στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου.

«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε συνεργασία με τον Εργοτέλη γιατί έχουμε δυο ομάδες πολύ όμοιες», είπε αρχικά ο Τσουρακάκης και συνέχισε: «Εχουμε επενδύσει και οι δύο ομάδες πολύ στις Ακαδημίες, έχουμε παρόμοιο τρόπο οργάνωσης και ανάπτυξης και κοινή φιλοσοφία.Από αυτό τη συνεργασία επωφεληθούν και δύο πλευρές. Θα έρθει η ομάδα στην Ελλάδα, θα κάνουμε φιλικά παιχνίδια και θα αναπτύξουμε μια πολύπλευρη σχέση. Θέλουμε να έρθει και ο Εργοτέλης στην Αμερική».

Από τη δική του πλευρά, ο ενθουσιασμένος με την Κρήτη Γκουτιέρεζ, ξεκαθάρισε: «Η Κρήτη δεν είναι ένας προορισμός μόνο για φέτος. Θέλουμε να ερχόμαστε στο Ηράκλειο κάθε χρόνο για την προετοιμασία μας και να κάνει και ο Εργοτέλης το αντίστροφο. Να καθιερώσει δηλαδή το ταξίδι στην Αμερική για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Έτσι θα αποκτήσει παγκόσμια προβολή». Παράλληλα, ο Ντιέγκο αναφέρθηκε στον Εργοτέλη, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο Εργοτέλης έχει πετύχει πολλά μέσα σε μια πενταετία και αποδεικνύει ότι δεν προοδεύουν μόνο σύλλογοι με μεγάλα μπάτζετ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά υψηλού επιπέδου και θεωρώ ότι άμεσα θα ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τις ΗΠΑ. Κυρίως σε επίπεδο ανταλλαγής παικτών».

Ο Γιάννης Τσουρακάκης είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο συλλόγων. Εργάζεται στην χορηγό Philadelphia Union, την «Colonial Marble» των Τάμι και Νικ Παπαδόπουλου. Οι τελευταίοι είχαν φιλοξενήσει την αντιπροσωπεία του Εργοτέλη που είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο. Στις συζητήσεις είχε λάβει μέρος και ο Νικ Σακίεβιτς, ο οποίος έχει την ευθύνη για τις εγκαταστάσεις και την ευρύτερη ανάπτυξη της Philadelphia Union.

Η περίπτωση Ντιέγκο Γκουτιέρεζ

Ο Ντιέγκο Γκουτιέρεζ, είναι ο άνθρωπος που ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ και αθλητικής ανάπτυξης της Philadelphia Union, άναψε το πράσινο φως για να έρθει η αμερικανική ομάδα στο Ηράκλειο για προετοιμασία. Ο Κολομβιανός στην καταγωγή Αμερικανός δεν είναι τυχαία προσωπικότητα. Υπήρξε διεθνής με τις ΗΠΑ και όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έλαβε μέρος στη μάχη κατά της ελονοσίας. Κλήθηκε στον Λευκό Οίκο από τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τη σύζυγό του, Λόρα, για να μιλήσει την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για την ελονοσία. Για το ίδιο θέμα κλήθηκε να μιλήσει και από τον Μπιλ Γκέιτς, στο ίδρυμα του αμερικανού μεγιστάνα. Πριν από δύο χρόνια ανακοινώθηκε από τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους ο διορισμός του Γκουτιέρεζ στο προεδρικό συμβούλιο για τη φυσική κατάσταση και τον αθλητισμό, όπου παρέμεινε μέχρι τον περασμένο Μάιο. Στη συνέχεια, ανέλαβε θέση στη Philadelphia Union και παράλληλα διαθέτει τη μεγαλύτερη εταιρία ανίχνευσης ποδοσφαιρικών ταλέντων στις ΗΠΑ.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved