Φουστέρ: «Πρωταρχικός στόχος το πρωτάθλημα»

Φουστέρ: «Πρωταρχικός στόχος το πρωτάθλημα»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη φετινή χρονιά είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού, όπως υποστήριξε ο Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων», σε συνέντευξή του στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «Novaσπορ FM» τόνισε πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, ενώ δήλωσε πως οι Πειραιώτες θα παλέψουν μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο Νταβίντ Φουστέρ, μίλησε για τον επαναληπτικό με την Ρουμπίν Καζάν στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως και τις απαιτήσεις της φετινής σεζόν, ενώ έκανε λόγο και για την κρίση στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού άσου:

«Είμαστε στην τελική ευθεία. Τώρα πια δεν επιτρέπονται λάθη. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο, αλλά και στο Europa League. Ειδικά στις διοργανώσεις με νοκ άουτ αγώνες περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να σου κοστίσει την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα είμαστε δυο πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό. Ομοίως δεν έχουμε περιθώρια για λάθος. Πάμε για το απόλυτο ως το φινάλε. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα και αν θέλουμε να το κατακτήσουμε και φέτος δεν πρέπει να χάσουμε ούτε βαθμό».

-Ο κόσμος θέλει την επιτυχία σε όλους τους τομείς...

«Βασικός μας στόχος είναι να πάρουμε τον τίτλο. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας και για αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Βέβαια, υπάρχει τόσο το Κύπελλο όσο και το Europa League. Θα τους δώσουμε τη σημασία που τους αξίζει. Το σημαντικό είναι το πρωτάθλημα και εκεί επικεντρωνόμαστε. Αν έρθει κάτι θετικό στις άλλες δυο διοργανώσεις, καλώς να ορίσει. Δεν θα πούμε όχι, μήτε θα τα παρατήσουμε».

-Τώρα έρχεται η ρεβάνς με τη Ρούμπιν...

«Δεν θα είναι πιο εύκολο το παιχνίδι σε σχέση με αυτό της Μόσχας. Έχουμε το αβαντάζ από τη νίκη με ένα γκολ στη Ρωσία, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το αντίθετο. Θα είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να παλέψουμε πολύ για να προκριθούμε».

-Ναι, αλλά στο Φάληρο είναι αλλιώς...

«Πάντα όταν παίζουμε εντός έδρας είναι διαφορετικά. Ο κόσμος μας ενισχύει και πιέζει πολύ τον αντίπαλο. Είναι μεγάλο αβαντάζ για μας...»

-Πως περιμένεις τη Ρούμπιν;

«Πρέπει να ξεχάσουμε ότι έγινε στη Μόσχα. Θα είναι διαφορετικό ματς. Οι Ρώσοι είναι σε περίοδο προετοιμασίας και θα βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Θα δώσουν μάχη. Θα επιτεθούν και θα μας πιέσουν. Δεν είναι εύκολη ομάδα. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί στην επίθεση».

-Τον Ολυμπιακό πως τον βλέπεις τώρα;

«Είμαστε σε καλή φόρμα. Έχουμε σερί σημαντικών νικών, αλλά εγώ πάντα πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Για αυτό δουλεύουμε στου Ρέντη. Θέλουμε κάθε φορά να παίζουμε και καλύτερα».

-Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά…

«Η φετινή χρονιά είναι πιο απαιτητική. Παίζουμε ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις και τα παιχνίδια είναι περισσότερα. Αυτό κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα, ειδικά όταν έρχονται τα ματς πρωταθλήματος. Υπάρχει πίεση, αλλά η ομάδα είναι ικανή να τα καταφέρει και να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις».

-Εσύ είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου;

«Είναι διαφορετικά φέτος σε σχέση με πέρυσι που δεν είχα κανένα τραυματισμό. Φέτος έχω ήδη τρεις που με έχουν επηρεάσει. Έχω σκοράρει πάντως επτά γκολ. Κάθε φορά που παίζω προσπαθώ για το καλύτερο».

-Έχεις σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις...

«Είναι σημαντικό για μένα και ειδικά για την ομάδα».

-Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το έχετε σκεφτεί;

«Έχουμε καιρό ακόμη μέχρι το ντέρμπι. Υπάρχουν άλλα παιχνίδια πριν από αυτό. Όλα είναι σημαντικά ματς. Δεν υπάρχει αγώνας πιο σημαντικός από τον άλλο. Ναι, φαίνεται ότι θα είναι καθοριστικός όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αλλά για να μιλήσουμε για αυτό το παιχνίδι πρέπει να έχουμε κερδίσει τα προηγούμενα από αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος κι αν τους κερδίσουμε στην έδρα τους θα έχουμε κάνει ένα άλμα για τον τίτλο. Αν όμως σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι θα χάσουμε τα υπόλοιπα...»

-Ο Ολυμπιακός φέτος  έχει κάνει αναπάντεχες γκέλες...

«Η αλήθεια είναι ότι δεν κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας όπως κάναμε πέρυσι. Αυτό κοστίζει για την ώρα. Δεν νικήσαμε ούτε τη Δόξα, αλλά όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα. Το να παίζουμε όμως σε τρεις διοργανώσεις σε υψηλό επίπεδο μας κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο».

-Το ελληνικό πρωτάθλημα πως το βλέπεις φέτος σε σύγκριση με πέρυσι;

«Είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος. Πέρυσι ξεφύγαμε από τους αντιπάλους μας με μεγάλη διαφορά. Φέτος δεν είναι το ίδιο. Είναι δύσκολο να πάρεις πόντους εκτός έδρας...»

-Για την κρίση στην Ελλάδα τι έχεις να πεις;

«Καταλαβαίνω το πρόβλημα. Βλέπω τις διαδηλώσεις στη τηλεόραση. Εμείς πρέπει να παλεύουμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη ώστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που υποφέρει. Το ποδόσφαιρο ήταν πάντα διέξοδος από τα προβλήματα και εμείς για τους φιλάθλους μας που έρχονται στο γήπεδο πρέπει κερδίσουμε ώστε να τους βγάζουμε έστω και για λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα».



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved