Κόρμπος στο Onsports: «Ηταν θέμα χρόνου η έκρηξη του Λεβαδειακού»

Κόρμπος στο Onsports: «Ηταν θέμα χρόνου η έκρηξη του Λεβαδειακού»

Εάν στη Βοιωτία άνοιγαν οι κάλπες προκειμένου να εκλέξουν το πουλέν του φετινού Λεβαδειακού, το… ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Κόρμπου το πιθανότερο είναι πως θα επικρατούσε με αυτοδύναμο ποσοστό στις αρχαιρεσίες.

Ο Γιώργος Παράσχος τον έριξε στα βαθιά νερά της Super League σε ηλικία 17 ετών με τη φανέλα της Χαλκηδόνας. Οκτώ χρόνια αργότερα, ο 26χρονος μέσος έχει βαλθεί να εξελιχθεί στο πουλέν του στη Λιβαδειά, κάνοντας υπερήφανο τον έμπειρο τεχνικό για την «ανακάλυψή» του.

Ο άσος των «πρασίνων» μίλησε στο Onsports για την εξαιρετική πορεία του Λεβαδειακού στην φετινή κούρσα της Super League, την έκρηξη στις τελευταίες αγωνιστικές, το μυστικό της επιτυχίας και τον στόχο της άνετης παραμονής στη «μεγάλη κατηγορία».

- Αλήθεια, περίμενες πριν από λίγο καιρό πως ο Λεβαδειακός θα φτάσει στο σημείο να βρίσκεται 4 βαθμούς πιο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού;

«Για να είμαι ειλικρινής το περίμενα, διότι απλούστατα έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας. Ηταν θέμα χρόνου η... έκρηξή μας. Θεωρώ μάλιστα ότι μάλλον αργήσαμε να περάσουμε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας στραβοπατήσει σε κάποια παιχνίδια. Δεν θα πρέπει, πάντως, να είμαστε αχάριστοι, αφού και οι βαθμοί που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, σαφώς και μας διατηρούν μέσα στο στόχο μας».

 - Πόσο κοντά βρίσκεται πλέον ο Λεβαδειακός στην ανανέωση της παραμονής του στην Σούπερ Λίγκα, μετά και την τελευταία νίκη στο Αγρίνιο;

«Οσο κοντά είμαστε, άλλο τόσο μακριά βρισκόμαστε. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη μακρύ δρόμο και ασφαλώς τίποτα δεν έχει κριθεί. Χρειάζονται και άλλοι βαθμοί και πάνω απ΄όλα, διαρκής εγρήγορση και προσοχή σε όλα τα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξή μας είναι να σωθούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα και να αποφύγουμε τα καρδιοχτύπια της παραμονής».

- Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας για την αναπάντεχα (για πολλούς) θετική πορεία του Λεβαδειακού;

«Πέρα από την δουλειά του προπονητή και το καλό υλικό, είναι μεγάλη υπόθεση το άριστο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Ολοι οι παίκτες είμαστε μια γροθιά και πάνω απ΄ όλα. φίλοι μεταξύ μας. Προτάσσουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και δίνουμε το 110% των δυνατοτήτων μας».

- Θεωρείς πως η νίκη - έκπληξη στο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έδωσε ώθηση στην ομάδα εν όψει της συνέχειας και σας έκανε να πιστέψετε περισσότερο στους εαυτούς σας;

«Στους εαυτούς μας πιστεύαμε ούτως η άλλως, ακόμη και μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Ουδέποτε χάσαμε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Σίγουρα,  πάντως, η νίκη επί ενός σπουδαίου αντιπάλου όπως ο Παναθηναϊκός, πέρα από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, μας πρόσφερε άλλον… αέρα για την συνέχεια».

«Αποκτάμε ρυθμό από τα συνεχόμενα ματς»

- Συνηθίσατε πλέον να παίζετε τρία παιχνίδια την εβδομάδα ή μήπως είναι κάτι που ακόμη το «πολεμάτε»…

«Τώρα πλέον το ΄χουμε συνηθίσει και βρισκόμαστε μονίμως με μια βαλίτσα στο χέρι. Θα έλεγα μάλιστα ότι ίσως δεν ήταν τελικά και τόσο αρνητικό να παίζουμε Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή, αφού έτσι η ομάδα αποκτάει ρυθμό μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Σίγουρα κούραση υπάρχει, αλλά αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να μην το βγάζουμε στο γήπεδο».

- Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για τον Σουμπίνιο. Θεωρείς πως έκανε τόσο μεγάλη διαφορά ο ερχομός του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή;

«Πρόκειται για έναν φοβερά ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που βοηθάει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Είναι ευτύχημα για τον Λεβαδειακό να έχει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιρική της δικής του κλάσης, με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Του εύχομαι ολόψυχα να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει στον Ολυμπιακό, γιατί είναι κάτι που πραγματικά το αξίζει».

- Μήπως τελικά εάν ξεκινούσατε στο πρωτάθλημα μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες θα μπορούσατε να κοιτάτε ακόμη πιο ψηλά στο πρωτάθλημα;

«Αυτό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Στο ποδόσφαιρο σχολιάζεις πάντα αυτό που γίνεται και όχι τι θα μπορούσε να συμβεί».

«Και άλλο κόσμο κοντά μας»

- Πόσο εφικτό είναι να προσελκύσετε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, μέσα από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά σας;

«Ο Λεβαδειακός παίζει πραγματικά καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο και προσφέρει όμορφο θέαμα. όπως αποδείξαμε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μπορούμε και θέλουμε να φέρουμε ακόμη περισσότερο στο γήπεδο».

- Το σχόλιό σου για το φετινό πρωτάθλημα;

«Θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Όπως έχει αποδειχτεί όποια ομάδα κάνει το λάθος και υποτιμήσει έναν αντίπαλο, συνήθως το πληρώνει ακριβά, όπως συνέβη περισσότερο στην δική μας περίπτωση και της Δόξας Δράμας».

- Πώς σχολιάζεις την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που δείχνουν σχεδόν όλες οι ομάδες στον Ελληνα ποδοσφαιριστή;

«Καιρός ήταν. Η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο, στην νοοτροπία πάσχει».

- Ποια είναι οι προσωπικοί στόχοι σου και κατά πόσο κυκλοφορεί στο πίσω μέρος του μυαλού σου η μεταγραφή σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο…

«Το μόνο που με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της και η γέννηση του γιου μου πρώτα ο Θεός σε δύο μήνες. Για όλα τα υπόλοιπα φροντίζει ο μάνατζέρ μου, Ηλίας Ματθαίος».



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved