Άμυνα φτιαγμένη από… μπετόν!

Άμυνα φτιαγμένη από… μπετόν!

Την έκτη συνεχόμενη νίκη του και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχει πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (19/02) ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να είναι… μέσα και στους τρεις στόχους που έχουν θέσει από την αρχή, ήτοι την διατήρηση των σκήπτρων στο πρωτάθλημα της Super League, το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του, αλλά και μία καλή πορεία στην Ευρώπη, με τις βάσεις να έχουν μπει μετά τη νίκη επί της Ρουμπίν Καζάν στην Μόσχα για το Europa League.

Οι Πειραιώτες στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχουν δώσει, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη μετρούν ισάριθμες νίκες, έχοντας ένα σημαντικό παράγοντα υπέρ τους, αυτό της δυνατής άμυνας. Το απόγευμα της Κυριακής (19/02), το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, κρατώντας για μία ακόμα φορά απαραβίαστη την εστία του, δείχνοντας πως το… πάθημα στην αρχή της σεζόν έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Παθητικό 17 τερμάτων σε 14 αγώνες

Στα πρώτα 14 παιχνίδια της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός «είδε» την εστία του να παραβιάζεται στα 12 εξ αυτών, μετρώντας 17 τέρματα παθητικό. Εξαίρεση αποτέλεσαν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για το πρωτάθλημα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 3-0 και η αναμέτρηση με την Μαρσέιγ στη Μασσαλία, στην οποία οι Πειραιώτες πήραν το «διπλό» με 1-0.

Έκτοτε, η άμυνα των Πρωταθλητών Ελλάδας μοιάζει να έχει «φτιαχτεί» από… μπετόν, καθώς ελάχιστες είναι οι φορές που οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάστηκαν να μαζέψουν την μπάλα από το βάθος της εστίας τους.

«Τείχος» μπροστά από την «ερυθρόλευκη» εστία

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, πως στα τελευταία 18 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του «λιμανιού», στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τόσο στο Champions League απέναντι στην Άρσεναλ στις αρχές του Δεκεμβρίου, όσο και στο Europa League, κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν, έχει δεχθεί σε τέσσερις αναμετρήσεις, μόλις τέσσερα τέρματα.

Μάλιστα, μέσα στο 2012, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, στη νίκη επί του Λεβαδειακού με 3-1 στις 14 Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα της Super League και στην ήττα από την SKODA Ξάνθη στα «Πηγάδια» με 1-0 και πάλι για την πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν εξαιρετικά στην πιο κρίσιμη καμπή της αγωνιστικής περιόδου, όπου τα λάθη είναι απαγορευτικά και το παραμικρό μπορεί να αποβεί… μοιραίο στην επίτευξη των στόχων που έχουν βάλει οι Πειραιώτες.

Σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική… αναμόρφωση στα μετόπισθεν έχει παίξει η άμυνα της ομάδας του «λιμανιού», η οποία δείχνει πως έχει βρει τα… πατήματά της και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Φυσικά, ένα μερίδιο, εξίσου σημαντικό, πιστώνεται και στον «αρχιτέκτονα» της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μετά το κακό ξεκίνημα, δούλεψε σε μεγάλο βαθμό, για την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Η προσφορά του Μπάλαζ Μέγιερι

Βέβαια, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και την προσφορά του Μπάλαζ Μέγιερι. Ο Μαγυάρος τερματοφύλακας έχει μετατραπεί σε «φύλακα – άγγελο» της εστίας του Ολυμπιακού, αφήνοντας στο παρελθόν τους… εφιάλτες της αρχής με την παρουσία του Φράνκο Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Πειραιά. Ο νεαρός πορτιέρο αποδεικνύεται… λίρα εκατό για τους «ερυθρόλευκους».

Ο 23χρονος τερματοφύλακας έχει υπερασπιστεί την εστία των Πρωταθλητών Ελλάδας σε 22 παιχνίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχοντας δεχθεί μόλις 9 τέρματα, κάτι που σημαίνει πως δέχεται ένα γκολ ανά 2,5 αγώνες, έχοντας μια μικρή αλλά συνάμα σημαντική… χείρα βοηθείας από τον Ρόι Κάρολ, στην αναμέτρηση με την Ρουμπίν Καζάν στο «Λουζνίκι», ο οποίος απέκρουσε, με την είσοδό του, το πέναλτι του Νάτσο.

Όπως είναι σαφές, η καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια, αποτελεί καλό οιωνό για τίτλους και τη φετινή χρονιά, καθώς όπως αναφέρει και ένα… ποδοσφαιρικό ρητό «τους τίτλους τους δίνει η άμυνα».



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved