Θρίλερ για το… «Survivor» της Super League!

Θρίλερ για το… «Survivor» της Super League!

Ακόμη και ο μετρ του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ, θα αδυνατούσε ίσως να φανταστεί σε τόσες ισχυρές δόσεις αγωνίας και άγχους, το θρίλερ που εκτυλίσσεται για το φετινό…survivor της Super League. Το Onsports κάθεται στην «καρέκλα» του σκηνοθέτη και κάνει… focus στους πρωταγωνιστές.

Οκτώ αγωνιστικές (συν τις δύο εξ αναβολής για Λεβαδειακό, Δόξα και τις ομάδες που έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν) προτού πέσει η... καρό σημαία του πρωταθλήματος, επτά ομάδες (Εργοτέλης, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, Παναιτωλικός,. Δόξα Δράμας) παλεύουν για την σωτηρία και την αποφυγή της... δυσμενούς μετάθεσης στην Football League.

Το ξεπέταγμα του «ξοφλημένου» Λεβαδειακού και οι «κηδείες» που έκανε η Δόξα Δράμας σε όσους την πάτησαν και έκαναν το λάθος να την υποτιμήσουν, έδωσαν άγρια ομορφιά στην μάχη της ουράς.

Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, οι διαφορές μικρές, ενώ ακόμη και για την ουραγό Δόξα, παραμένει αναμμένο (έστω και με σιγανή φλόγα) το καντήλι της παραμονής.

Επειδή όμως στην Ελλάδα ζούμε, το παρασκήνιο δεν είναι απλά έξω από το ποδόσφαιρο, αλλά ζει και βασιλεύει. Γι' αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να θυμόμαστε πως εκτός από την αγωνιστική εικόνα των ομάδων και το πρόγραμμα των αγώνων που έχουν στον ορίζοντα, μεγάλο ρόλο ενδέχεται να παίξουν οι στρατηγικές συμμαχίες, τα… δανεικά που ξοφλούνται παραδοσιακά τις τελευταίες αγωνιστικές, ακόμη και τα σφυρίγματα των διαιτητών…

To Onsports καταγράφει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επτά διεκδικητών της σωτηρίας, αλλά και το πόσο «βαριά» είναι η φανέλα τους εκτός γηπέδων.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

+ Κρατάει την τύχη στα χέρια του. Εφόσον καταφέρει να εκμεταλλευτεί το Παγκρήτιο σε τρία παιχνίδια που χαρακτηρίζονται στα… μέτρα του (Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Ατρόμητος) θα φτάσει τους 32 βαθμούς και θα αποφύγει – κατά τα φαινόμενα - τα καρδιοχτύπια της παραμονής.

+ Διαθέτει την εμπειρία, αλλά και το… μέταλλο, να επιβιώνει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

-  Η επιδημία των τραυματισμών ρίχνει σαν τα… κοτόπουλα τους παίκτες και στερεί πολύτιμες μονάδες από τον Νίκο Καραγεωργίο

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ: «Μαξιλάρι ασφαλείας» αποτελεί παραδοσιακά η παρουσία του Απόστολου Παπουτσάκη στην προεδρία της Super League. Όχι πάντως πως θα προκαλέσει μελαγχολία σε όλους τους «θαμώνες» της Super League, τυχόν υποβιβασμός  στην Football League, αφού δεν τα΄ χουμε με όλους καλά

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

+ Το βατό πρόγραμμα με τέσσερα παιχνίδια (Ατρόμητος, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός, Ξάνθη) στη Νέα Σμύρνη. Θεωρητικά μπορεί να πάρει τέσσερα «τρίποντα» και να καθαρίσει την… μπουγάδα της παραμονής.

+ Η συσπείρωση που παρατηρείται εντός των αποδυτηρίων και η προσήλωση στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο.

- Η έλλειψη εμπειρίας της «νουβέλ βαγκ» σε παιχνίδια όπου η μπάλα «ζεματάει».

- H πίεση που παραδοσιακά ασκεί η «πλατεία», όταν τα αποτελέσματα είναι «στραβά».

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ: Τα παλιά ανεξόφλητα γραμμάτια, οι κίνδυνοι που μπορούν να δημιουργήσουν και ο αποπροσανατολισμός της ομάδας. Μπορεί ο Γεράσιμος Βεντούρης να αποχώρησε από την ΠΑΕ, ίσως όμως άφησε πίσω του την «προίκα» των στρατηγικών συμμάχων, οι οποίοι στήριζαν τους «κυανέρυθρους» την εποχή της προεδρίας του.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

+ Η πλειοψηφία των παικτών βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, κάτι που αυτομάτως ανεβάζει τη δυναμική της ομάδας.

+ Οι συνεχόμενοι αγώνες (τρεις σε διάστημα μιας εβδομάδας) πέρασαν στο… DNA των παικτών και τα σημάδια της κούρασης δεν αφήνουν πλέον το αποτύπωμά τους.

- Όταν «στραβώνει» ένα ματς και βρεθεί πίσω στο σκορ, δυσκολεύεται να βρει τα αγωνιστικά και ψυχολογικά αποθέματα για να επιστρέψει στο παιχνίδι.

- Η έλλειψη πολλών αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων και η μηδενική (τουλάχιστον μέχρι τώρα) προσφορά του νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Παπαδόπουλου.

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ: Παλιά καραβάνα της παραγοντικής ο…σοφός Γιάννης Κομπότης, βλέπει μπροστά και διαθέτει το know how, προκειμένου όχι μόνο να προφυλάσσεται από πισώπλατα μαχαιρώματα, αλλά και να απλώνει «ομπρέλα προστασίας» την ομάδα του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

+ Μαζί με τους δύο… αργοπορημένους του πρωταθλήματος (Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας) έχει να δώσει τα περισσότερα παιχνίδια (δέκα) από τους υπόλοιπους διεκδικητές της παραμονής.

+ Το προπονητικό… μάτι και το κοουτσάρισμα του Αγγελου Αναστασιάδη, αποτελούν ίσως το σημαντικότερο όπλο του ΠΑΣ στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

- Η έλλειψη ενός ικανού φορ που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και θα τραβήξει το κάρο από την λάσπη. Ο Αναστασιάδης δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον γερο – Μπακαγιόκο, ενώ δεν βγαίνουν πάντα οι αλχημείες (Γεωργίου, Βίλα) στην θέση του φουνταριστού.

- Η γκρίνια, το κλίμα εσωστρέφειας στην πόλη μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το φάντασμα του υποβιβασμού που στοιχειώνει παραδοσιακά τον ΠΑΣ.

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ: Ο Γιώργος Χριστοβασίλης ανέκαθεν έπαιζε… αμυντικό παιχνίδι έξω από το χορτάρι και ποτέ δεν δικαιώθηκε. Αυτή την φορά δείχνει αποφασισμένος να... παίξει με περισσότερο επιθετικούς προσανατολισμούς και με όσα όπλα διαθέτει στην φαρέτρα του.

ΚΕΡΚΥΡΑ

+ Οι δύο τελευταίες κολλητές νίκες επί της Δόξας Δράμας, επανέφεραν τα χαμόγελα στο νησί, ανέβαλαν την πρόωρη «κηδεία» και ανέβασαν ξανά ψηλά την… σημαία της αισιοδοξίας.

+ Διαθέτει παίκτες με εμπειρίες σε δύσκολες καταστάσεις και σε παιχνίδια ζωής ή θανάτου.

- Το πρόγραμμα - «βουνό» των πέντε τελευταίων αγωνιστικών, κόντρα σε εμφανώς ποιοτικά καλύτερες ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Αρης).

- Oι παγωμένες σχέσεις με ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και η αδυναμία συσπείρωσης.

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ: Ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Λιμπάντσης έχει αφήσει (και εδώ) όλο το… γήπεδο στον Νίκο Λυράκη. Ενδιαφέρον πάντως θα ΄χει πώς θα αντιδράσουν οι φίλοι και ιδιαίτερα όσοι άκουσαν ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στο παρελθόν από τον γενικό διευθυντή της νησιώτικης ΠΑΕ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

+ H θερμή συμπαράσταση των οπαδών παντός καιρού και συνθηκών που δεν εγκαταλείπουν.

+ Η περυσινή εμπειρία του Τάκη Λεμονή από την θητεία του στον Πανιώνιο σε μία εξίσου άκρως επικίνδυνη αποστολή.

- Tο καταρρακωμένο ηθικό, η πληγωμένη ψυχολογία σε συνδυασμό με το κακό κλίμα στα αποδυτήρια και την εξέδρα.

- Τις τελευταίες έξι αγωνιστικές θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να μαζέψει βαθμούς, αφού εκτός από το τέως ΠΟΚ (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) έχει επίσης ...ραντεβού με ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Αρη.

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ: Δεν ανήκει σε κανένα… άρμα (σύμφωνα με δήλωση του μεγαλομετόχου Φώτη Κωστούλα) και δίνει μοναχικό αγώνα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Αποτελεί τον εύκολο στόχο, ενώ δεν εμπνέει τον απαιτούμενο σεβασμό στους διαιτητές.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

+ Η έλλειψη άγχους δεν βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών και τους κάνει να παίζουν ελεύθερα.

+ Η δίψα των παικτών να διακριθούν και να παίξουν για την επόμενη μεταγραφή τους.

- Iσως ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας, δεν πιστεύει (μετά τις δύο τελευταίες ήττες από την Κέρκυρα) στο θαύμα της παραμονής.

- H έλλειψη αξιόπιστων λύσεων σε θέσεις - κλειδιά και ιδιαίτερα στην επιθετική γραμμή.

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ: Η παρουσία της περνάει εντελώς απαρατήρητη στα κέντρα των αποφάσεων και γενικότερα στην πιάτσα. Μπροστά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΟΜΑΔΑ

ΑΓ.

ΒΑΘ.

23η

24η

25η

Εργοτέλης

22

23

Αστέρας Τρ.

Παναιτωλικός

-

Κέρκυρα

-

Πανιώνιος

22

23

Ατρόμητος

ΟΦΗ

-

Δόξα Δράμας

-

Λεβαδειακός

20

22

Κέρκυρα

ΠΑΣ

Κέρκυρα

Ατρόμητος

ΠΑΣ

ΠΑΣ

20

18

Δόξα Δράμας

Λεβαδειακός

Δόξα Δράμας

Ξάνθη

Λεβαδειακός

Κέρκυρα

21

18

Λεβαδειακός

Ξάνθη

Λεβαδειακός

Εργοτέλης

-

Παναιτωλικός

22

18

Ξάνθη

Εργοτέλης

-

ΠΑΟΚ

-

Δόξα Δράμας

20

12

ΠΑΣ

Ατρόμητος

ΠΑΣ

Πανιώνιος

Ατρόμητος

 

ΟΜΑΔΑ

ΑΓ.

ΒΑΘ.

26η

27η

28η

29η

30η

Εργοτέλης

22

23

ΠΑΣ

Ατρόμητος

Δόξα Δράμας

Λεβαδειακός

Ξάνθη

Πανιώνιος

22

23

Άρης

Λεβαδειακός

Παναθηναϊκός

Ξάνθη

Αστέρας Τρίπ

Λεβαδειακός

20

22

Δόξα Δράμας

Πανιώνιος

Ξάνθη

Εργοτέλης

ΠΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννινα

20

18

Εργοτέλης

ΠΑΟΚ

ΑΕΚ

Ολυμπιακός

ΟΦΗ

Κέρκυρα

21

18

ΠΑΟΚ

ΑΕΚ

Ολυμπιακός



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved