Βαλβέρδε: «Με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι»!

Βαλβέρδε: «Με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι»!

Υποχρεωμένος να νικήσει, από τη στιγμή που και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με το τρίποντο  στις αποσκευές του από την Κρήτη, ήταν (κόντρα στον Πανιώνιο) ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος εστίασε στο καίριο σημείο επίτευξης του πρώτου τέρματος των «ερυθρόλευκων», τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να συνεχίσουν μέχρι το τέλος της σεζόν με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι.

«Κερδίσαμε τρεις βαθμούς, όλοι οι βαθμοί από εδώ και πέρα είναι σημαντικοί. Είχαμε την υποχρέωση να νικήσουμε, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά δεν ήταν εύκολο. Ο Πανιώνιος είχε στηθεί μαζικά στην άμυνα και με τις καλές αντεπιθέσεις που έκανε, μας δυσκόλεψε πολύ για να σπάσουμε τις γραμμές του. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε σε καίριο σημείο, το ίδιο και το δεύτερο. Μετά, έγιναν όλα πιο εύκολα», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των Πειραιωτών για την αναμέτρηση του Φαλήρου, συμπληρώνοντας:

«Δεν υπήρχε κούραση, καθώς πέρασαν αρκετές ημέρες από το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη δυσκολία των αγώνων στο πρωτάθλημα, καθώς ο αντίπαλος έρχεται διαβασμένος, μας γνωρίζει και κλείνεται στην άμυνα. Για εμάς είναι δύσκολο να σπάσουμε τις γραμμές του αντιπάλου και να ανταποκριθούμε στις αντεπιθέσεις που επιχειρεί η άλλη ομάδα».

Ερωτηθείς για τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει, συμπλήρωσε: «Είναι φυσιολογικό το γεγονός πως έχουμε απουσίες, το παράξενο θα ήταν μέσα σε μία σεζόν να υπολογίζουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Άλλωστε, πρέπει να παίζουν και κάποιοι παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και περιμένουν την ευκαιρία τους. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι τους παίκτες που απουσιάζουν, καθώς η ομάδα μας βασίζεται σε όλους τους παίκτες όχι στους ίδιους.

Αυτή πίστευα πως είναι η καλύτερη εντεκάδα για τον σημερινό ματς. Οι Καζίμ και Αμπντούν μπορούν να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν κίνδυνο στην αντίπαλη ομάδα, ενώ ο Ντιόγκο έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει και ότι είναι καλή λύση για τον Ολυμπιακό.

Άλλες φορές μπορείς να σκοράρεις το πρώτο γκολ και άλλες φορές να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. Δε νομίζω να οφείλεται στην απουσία παικτών. Πάντα μας αρέσει να δημιουργούμε φάσεις και να βάζουμε γκολ, αλλά πρέπει να αξιολογήσουμε τη δυσκολία πως παίζει και ο αντίπαλος ποδόσφαιρο.

Ενόψει της συνέχειας, υπογράμμισε: «Μέχρι το τέλος της σεζόν πρέπει να είμαστε με... πατημένο γκάζι. Εμείς προσπαθούμε πάντα να παίζουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού, αυτό το ρυθμό θέλουμε να διατηρήσουμε και έτσι αρέσει στον κόσμο μας. Να πιέζουμε, να παίζουμε γρήγορα και να τρέχουμε. Άλλες φορές το κάνουμε με επιτυχία και άλλες φορές με λιγότερη επιτυχία. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε την κατοχή, να κερδίζουμε την μπάλα και να γίνεται το δικό μας παιχνίδι και όχι του αντιπάλου».

Για τον Μακούν, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Μακούν. Ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι μας και τον αγαπάνε οι συμπαίκτες του! Ξέρει να κερδίζει την αγάπη των συμπαικτών του, τους οποίους κάνει ευτυχισμένους μέσα στο γήπεδο. Ζητάει την μπάλα και δουλεύει πολύ».

Για το μηδέν που έχει κρατήσει η άμυνα του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια: «Πάντα προσπαθούμε να μη δεχόμαστε γκολ γιατί το ένα γκολ δεν είναι ποτέ αρκετό. Βασίζουμε μεγάλο μέρος της δουλειάς μας στην άμυνα. Με την Ξάνθη δεν δεχθήκαμε τόσες ευκαιρίες, αλλά χάσαμε. Η καλή μας αμυντική συμπεριφορά είναι αναγκαία και στον επαναληπτικό με τη Ρουμπίν, καθώς αν δεν δεχθούμε γκολ θα πάρουμε την πρόκριση. Η Ρουμπίν, βέβαια, είναι μία πολύ καλή ομάδα και δεν θα είναι τόσο εύκολο».

Για τον Μέγιερι, κατέληξε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον Μέγιερι. Αφού όπως λέτε κι εσείς δεν δέχεται γκολ γιατί να αλλάξω τον τερματοφύλακα... Υπολογίζω και τους τρεις τερματοφύλακες. Ο Μέγιερι κάνει πολύ καλή σεζόν και δεν βρίσκω το λόγο να τον αλλάξω. Είμαι ευχαριστημένος και από τους τρεις τερματοφύλακες. Την Πέμπτη (23/2) θα παίξει ο Κάρολ και έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved