Δώνης: «Φαβορί για την πεντάδα ο Ατρόμητος»

Δώνης: «Φαβορί για την πεντάδα ο Ατρόμητος»

Το πάνω χέρι για την είσοδο στην πεντάδα και τα play off έχει ο Ατρόμητος σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη.

Ο τεχνικός των Περιστεριωτών, μιλώντας στην κάμερα της «Nova», ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, αναφέρθηκε στη «μάχη» της πεντάδας, στους πολλούς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών του, αλλά και στην επιστροφή του Ζουέλα από το Κόπα Άφρικα, ενώ δεν παρέλειψε να «σκιαγραφήσει» τους Ηπειρώτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης:

Για τη δεύτερη δεκάδα αγώνων που συμπλήρωσε ο Ατρόμητος με συγκομιδή 14 βαθμών, ενώ στην πρώτη δεκάδα είχε πάρει 17:

«Μας λείπουν τρεις βαθμοί (γέλια). Εντάξει νομίζω ότι δεν μπορούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι. Αν δεν είχε προκύψει η ήττα στην έδρα μας θα μπορούσαμε να λέμε ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Από εκεί και πέρα αφού το τρίποντο χάθηκε εντός έδρας έπρεπε να το βρούμε εκτός έδρας, αλλά ξέρουμε ότι τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πολύ σκληρά για μας για να μπορέσουμε να διατηρηθούμε και να μπούμε στην πεντάδα γιατί θεωρώ ότι εμείς έχουμε το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε ένα ματς λιγότερο και ένα ματς το οποίο είναι στις δυνατότητες μας να το κερδίσουμε».

Για τους 45-48 βαθμούς που συνήθως κρίνονται τα πλέι οφ και το αν είναι στις δυνατότητες του Ατρόμητου:

«Ναι συνήθως εκεί κρίνονται, αλλά δε μπορείς να ξέρεις ποτέ που θα κριθεί και μέχρι σε ποιο σημείο θα φτάσουν οι βαθμοί. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι και να έχουμε την καλύτερη συγκομιδή και αν μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση».

Για το γεγονός ότι όποιος αγωνίζεται προσφέρει, αλλά και για τους πολλούς τραυματισμούς που ίσως του χαλάνε τον πονοκέφαλο:

«Θεωρώ ότι όταν μία ομάδα δημιουργείται και όταν έχει ένα μικρό ρόστερ ο προπονητής παίρνει ένα ρίσκο. Το ρίσκο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στην εικοσάδα θα πρέπει να είναι έτοιμοι και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι ανεξάρτητα για το ποιες θα είναι οι επιλογές για την αρχική ενδεκάδα. Είναι σημαντικό λοιπόν να εμπιστευόμαστε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, να έχουν καλό επαγγελματισμό και να έχουν και ικανότητες.  Αυτό υπάρχει στον Ατρόμητο, άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που βρίσκονται στο ρόστερ και είναι επαγγελματίες και πληρώνονται από την ομάδα και θα πρέπει να μπουν μέσα ανά πάσα στιγμή, είτε είναι στην ενδεκάδα, είτε είναι για πέντε λεπτά, είτε είναι για ένα ημίχρονο για να βοηθάνε και να μπορεί η ομάδα να μη χαλάει τη χημεία της».

Για την επιστροφή του Ζουέλα που βοήθησε την ομάδα:

«Ο Ζουέλα είναι σημαντικός παίκτης αλλά δεν ισχύει ότι χωρίς αυτόν δεν νικούσαμε. Κερδίσαμε και τον ΟΦΗ, κερδίσαμε και στην Τούμπα, κερδίσαμε και τον Άρη στο κύπελλο. Νομίζω ότι γενικώς εμείς είμαστε μία ομάδα που τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά μέσα από την ομάδα. Δεν είμαστε μία ομάδα που όταν λείψει ένας ποδοσφαιριστής, χαλάει η χημεία της. Νομίζω ότι παρότι λείπανε δύο σημαντικοί παίκτες και ο πρώτος μας σκόρερ η ομάδα κατάφερε και πέτυχε τρία γκολ. Εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική ότι τα καταφέρνουμε χωρίς τον Μήτρογλου ή τα καταφέρνουμε χωρίς τον Ζουέλα ή δεν τα καταφέρνουμε όταν λείπει κάποιος από τους σημαντικούς παίκτες. Είμαστε μία ομάδα που διατηρεί την χημεία της και την ίδια φιλοσοφία. Σίγουρα το καλύτερο είναι να μη λείπει κανένας ώστε να έχει έναν ευχάριστό πονοκέφαλο ο προπονητής. Ωστόσο νομίζω ότι η ομάδα έχει μία σταθερότητα και την έχει δείξει σε όλο το πρωτάθλημα».

Για το ματς κόντρα στα Γιάννινα:

«Και οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο. Θεωρώ ότι η ομάδα που έχει το κίνητρο της παραμονής, το κίνητρο της είναι πιο μεγάλο γιατί παίζει για την επιβίωση, ενώ μία ομάδα που παλεύει για πιο υψηλό στόχο όπως αυτός των πλέι οφ είναι λίγο πιο χαλαρή. Αυτό είναι ένα κομμάτι που το ξέρουμε, το έχουμε συζητήσει με τους παίκτες γιατί είναι ένα παιχνίδι που θα είναι πολύ δυνατό, θα είναι σκληρός αγώνας, σε ένα δύσκολο γήπεδο, αλλά θα πρέπει σε ότι βρούμε μπροστά μας επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στα τελευταία παιχνίδια, πρέπει εμείς να τα καταφέρουμε, να ανταπεξέλθουμε και να μπούμε στο ματς για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το δυνατό στοιχείο των Ιωαννίνων:

«Έχουμε παρακολουθήσει τα Γιάννινα, όπως παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα τους αντιπάλους μας. Νομίζω ότι είναι μία ομάδα που πάντα έχει δυναμική και το κυρίαρχο στοιχείο της είναι η ταχύτητα ειδικά μεσοεπιθετικά. Εκεί πρέπει εμείς να συμπεριφερθούμε ανάλογα αλλά το κύριο στοιχείο για τα Γιάννινα αυτή τη στιγμή είναι το κίνητρο που έχει για να παραμείνει στην κατηγορία».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved