Στροφή τίτλου στο Ηράκλειο

Στροφή τίτλου στο Ηράκλειο

Δύο παιχνίδια με ξεχωριστή, πάντως, σημασία… απέμειναν στο σαββατιάτικο (18/2) πρώτο «πιάτο» της 22ης αγωνιστικής της Super League, μετά την αναβολή της αναμέτρησης ΑΕΚ - ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζει τις αντοχές του για τίτλο στο παιχνίδι του Παγκρητίου με τον Εργοτέλη, την ώρα που η Ξάνθη υποδέχεται τον Αστέρα.

Η αδυναμία της «Ένωσης» να σφραγίσει εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και οι φόβοι της Αστυνομίας για επεισόδια από «κιτρινόμαυρους» οπαδούς που τυχόν θα προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο ΟΑΚΑ, οδήγησαν τη ΓΓΑ στην απόφαση να αναβάλλει αρχικά το ματς, αφήνοντας το πρόγραμμα… κουτσουρεμένο! Το μεσημέρι του Σαββάτου, ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί, τελικά, την Κυριακή (19/02). 

ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (17:15, ΝΕΤ)

Οι τρεις διαδοχικές ήττες πλήγωσαν την Ξάνθη και επηρέασαν τόσο την ψυχολογία της, όσο και τη βαθμολογική της θέση. Η ακριτική ομάδα είδε τον Αρη να την πιάνει στους 29 βαθμούς και τον Ατρόμητο να την ξεπερνά, έχοντας και ματς λιγότερο και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, για να μην χάσει την επαφή της με την πεντάδα, «οφείλει» να επιστρέψει στις νίκες στο σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του δούλεψαν πολύ όλη την εβδομάδα στην τακτική και παρά τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου 20ημέρου, το κλίμα στα Πηγάδια παραμένει καλό. Με εξαίρεση τον Σπύρο Βάλλα που θα εκτίσει ποινή λόγω τιμωρίας, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση του 42χρονου τεχνικού.

Η αποστολή της Ξάνθης

Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Λυμπερόπουλος, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι

Από εκεί που δεν είχε καμία επιτυχία μακριά από την Τρίπολη, ο Αστέρας κατέκτησε δύο νίκες σε μικρό χρονικό διάστημα, ανέβηκε βαθμολογικά και βέβαια του άνοιξε η όρεξη. Το τελευταίο «διπλό» στη Λιβαδειά, μάλιστα, αποτέλεσε βάλσαμο για την ψυχολογία των Αρκάδων που ταξίδεψαν στην Ξάνθη χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αν εξαιρέσει κανείς βέβαια τους εδώ και καιρό τραυματίες Ρούμπιλ, Ορόθκο και Κωστούλα. Ο Περόνε, μάλιστα, επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και μπήκε στην αποστολή. Το σημερινό παιχνίδι αποτελεί στοίχημα για τους φιλοξενούμενους που δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν ποτέ είτε εντός είτε εκτός έδρας την αντίπαλό τους.

Η αποστολή του Αστέρα

Χακόμπο, Μπαντής, Στεφανάκος, Τσαμπούρης, Ναβάρο, Φορμίκα, Πιπίνης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Χουανίτο, Ουσέρο, Λαδάκης, Αλβάρες, Μπρέσκα, Ροτζέριο, Ράγιος, Σολάκης, Περόνε.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17.15, Novasports 2)

Χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές παραμένει ο Εργοτέλης, αν μη τι άλλο όμως την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να φύγει αλώβητος από το Κλεάνθης Βικελίδης αποσπώντας ισοπαλία από τον Αρη (1-1). Οι Κρητικοί διατηρούν μια σχετική διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού, εντούτοις αν δεν μαζέψουν κι άλλους βαθμούς, δεν μπορούν να νιώθουν σίγουροι. Το πρόγραμμα, πάντως, δεν τους ευνοεί, καθώς σήμερα αντιμετωπίζουν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Παναθηναϊκό, έχοντας πολλές ελλείψεις.

Ο Νίκος Καραγεωργίου γνώριζε εδώ και μέρες ότι δεν θα είχε στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μπούντιμιρ, Γιαλούση και Ολίσε και τους τραυματίες Μπρούνο Χαλκιαδάκη και Χρυσοφάκη, εντούτοις δεν περίμενε ότι θα στερείτο των υπηρεσιών του Λεάλ. Αν και γυμναζόταν όλη την εβδομάδα κανονικά, ο Ουρουγουανός ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή και να αφήσει με ακόμα λιγότερες λύσεις τον προπονητή του.

Η αποστολή του Εργοτέλη

Πίρσον, Καβουσάκης, Τζανακάκης, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Κυριακίδης, Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς, Μπέτο, Κουτσιανικούλης, Φραγκουλάκης, Κανδηλάκης, Χαντί , Καρέλης, Κατσικοκέρης, Ρέντζας, Δάρλας, Ευαγγέλου

Εστω και με αρκετό άγχος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε την περασμένη εβδομάδα να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας της Ξάνθης 3-0 και διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ολυμπιακό. Η μάχη του τίτλου καλά κρατεί και στην Παιανία γνωρίζουν πολύ καλά ότι με κάθε νίκη, έρχονται και ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα, όπως επίσης ότι αγχώνουν περισσότερο τον αιώνιο αντίπαλο.

Αγχος, βέβαια, έχει πλέον και ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό γιατί ταξίδεψε στο Ηράκλειο για ένα από τα πλέον κρίσιμα ματς της σεζόν χωρίς βασικά στελέχη της ενδεκάδας, αλλά και της καλής του πορείας. Λέτο και Κουίνσι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, ενώ από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη θα απουσιάσει και ο Ζέκα, ο οποίος είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του. Πάλι καλά για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, που ο Κώστας Κατσουράνης ξεπέρασε εγκαίρως την ίωση που τον ταλαιπώρησε και τέθηκε στη διάθεσή του. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Μπουμσόνγκ, Ρούντολφ, Καντέ, Κοτσόλης, Νίκης, καθώς και οι Ταμπάκης, Λαγός και Φουρλάνος.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Καρνέζης, Καπίνο, Βύντρα, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Βιτόλο, Σιμάο, Καραγκούνης, Μαυρίας, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ, Πετρόπουλος



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved