Οικονομόπουλος: «Πάγια η αναβολή από την πλευρά Ψωμιάδη»

Οικονομόπουλος: «Πάγια η αναβολή από την πλευρά Ψωμιάδη»

Για την αναβολή που επεδίωξαν οι δικηγόροι της πλευράς Ψωμιάδη και το όφελος προς την ΠΑΕ ΑΕΚ, μίλησε ο Χάρης Οικονομόπουλος.

«Είναι η πάγια αναβολή των αντιδίκων, επιδιώκουν αναβολή σε κάθε δικαστική διαδικασία στην οποία εμπλέκονται», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Ένωσης, μιλώντας στον αέρα του «Sentra 103,3», όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της δίκης που είναι προγραμματισμένη για την 4η Απριλίου, στο αν η απόφαση της θα είναι εφέσιμη, αλλά και στον σκόπελο της UEFA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Οικονομόπουλου:

Για το λόγο που επεδίωξαν αναβολή στη δίκη Ψωμιάδη οι αντίδικοι:

«Είναι η πάγια αναβολή των αντιδίκων, επιδιώκουν αναβολή σε κάθε δικαστική διαδικασία στην οποία εμπλέκονται. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι επέμειναν λυσσαλέα ενώ ήδη υπάρχει προσωρινή διαταγή η οποία δεσμεύει όλα τα περιουσιακά στοιχεία των παιδιών Ψωμιάδη. Μάλιστα οι αντίδικοι είχαν ζητήσει από την αρχή να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή στο αίτημα τους για αναβολή. Ενώ η πρόεδρος διέταξε τη συζήτηση της υπόθεσης και τους έδωσε ένα χρονικό περιθώριο για να πάρουν άδεια, παρότι δεν απαιτείται, πήγαν στον σύλλογο και επιχείρησαν να δημιουργήσουν ζήτημα για να αποσύρουν και τη δική μας άδεια».

Για το πως ωφελούνται οι αντίδικοι από την αναβολή της υπόθεσης:

«Το προφανές όφελος για αυτούς είναι ότι δέκα χρόνια από τότε που κλάπηκαν τα λεφτά της Α.Ε.Κ, η ομάδα δεν έχει πάρει τα λεφτά της πίσω. Η δίκη που θα γίνει στις 4 Απριλίου, εφόσον εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μάκης Ψωμιάδης, είναι πολύ σημαντική καθώς το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την επιστροφή όλων των κλεμμένων χρημάτων στην Α.Ε.Κ.».

Για την κατάσχεση που έχει κάνει η Α.Ε.Κ :

«Όταν κοινοποιήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή σε όλες τις τράπεζες, δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ».

Για το τι κρίνεται στις 4 Απριλίου:

«Στις 4 Απριλίου το τέταρτο τριμελές εφετείο κακουργημάτων δικάζει τον Μάκη Ψωμιάδη, τους Χαρίλαους Ψωμιάδηδες και τη λογίστρια τους κ. Σταυρή για την υπεξαίρεση και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά της Α.Ε.Κ.Ο νόμος δίνει την δυνατότητα στο δικαστήριο να διατάξει την επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων με όποια μορφή και αν βρίσκονται στον ιδιοκτήμονα, την Α.Ε.Κ. Αυτό ήταν το κρίσιμο καθώς ξεκλείδωσε την αρχή της χρηματοδότησης στην Α.Ε.Κ έναντι της απαίτησης Ψωμιάδη. Αποδείχτηκε ότι τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που κατέθεσε η «Nova» για τα τηλεοπτικά στην ΠΑΕ Α.Ε.Κ κατατέθηκαν σε λογαριασμό που άνοιξε την ίδια ημέρα,16 Οκτωβρίου 2001, ο Μάκης Ψωμιάδης στον γιο του».

Για το αν είναι εφέσιμη η απόφαση της 4ης Απριλίου:

«Μπορεί να είναι εφέσιμη αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα αναφορικά με διατάξεις της. Η δίκη είναι ποινική και ενδέχεται να κρατήσει και 3 μήνες. Εφόσον ξεκινήσει τον Απρίλιο μες στον χρόνο θα έχουμε απόφαση. Παράλληλα εκκρεμεί και μια μηνυτήρια αναφορά σε άλλα πρόσωπα πέραν του Μάκη Ψωμιάδη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος της Α.Ε.Κ. Συγκεκριμένα αυτοί που κατέχουν αυτά τα χρήματα θα επιλέξουν κατά πόσο θα καταθέσουν ως ύποπτοι με κίνδυνο προφυλάκισης ή θα επιστρέψουν τα 51 εκατομμύρια ευρώ, όπως έκανε ο κ. Λαυρεντιάδης, στην Α.Ε.Κ για να γλυτώσουν την ποινική τους δίωξη».

Για τον αν ισχύει ότι στο δάνειο 3 εκατομμυρίων που προτίθεται να εξασφαλίσει ο Νικολαΐδης, μέρος των εγγυήσεων είναι η πιθανότητα επιστροφής χρημάτων από την οικογένεια Ψωμιάδη:

«Υπάρχουν δύο δάνεια στην ουσία. Τα δυο εκατομμύρια είναι μια προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση η οποία δίνεται έναντι τηλεοπτικών δικαιωμάτων των επόμενων μηνών. Είναι άτοκη καθώς το επιτόκιο το καλύπτει φυσικό πρόσωπο που δεν θέλει να αποκαλύψει τη ταυτότητα του. Το άλλο ένα εκατομμύριο δίνεται από έναν άλλο επιχειρηματία έναντι της απαίτησης Ψωμιάδη».

Για το αν πρέπει να βρεθούν άλλα 4 εκατομμύρια ώστε να δοθεί το δάνειο:

«Είναι αλήθεια αλλά μπορεί να δοθεί και χωρίς αυτό. Όμως είναι διαφορετικό το κύρος μιας ΠΑΕ η οποία τηρεί τις υποχρεώσεις της και παρίσταται δικαστικά και διαφορετικό μιας άλλης η οποία θα έχει διαλυθεί και θα εκπροσωπείται από ένα νομικό γραφείο. Αυτό το δάνειο δεν δίνεται για επιχειρηματικό κέρδος, αλλά για να διευκολυνθεί η Α.Ε.Κ και να μην χάσει την αδειοδότηση της».

Για το αν η Α.Ε.Κ μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της ΟΥΕΦΑ:

«Ο κ. Δημητρέλος κάνει ότι μπορεί αλλά πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Είναι απαραίτητη η ευρύτερη κοινωνική συνέγερση κάθε φιλάθλου καθώς πιστεύω ότι από το καθαρό ποδόσφαιρο μπορεί να δοθεί το παράδειγμα για μια καθαρή κοινωνία. Εάν σε έναν από τους πιο διεφθαρμένους χώρους όπως είναι το ποδόσφαιρο καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την διαφάνεια και το ήθος, τότε μπορούμε να συμβάλλουμε σε μια συλλογική συσπείρωση για μια ανεξάρτητη και δίκαιη Ελλάδα. Η υπόθεση της Α.Ε.Κ είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Εγώ θα εξακολουθώ να κάνω ότι μπορώ για να γίνει δυνατόν».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved