Μπούρμπος: «Στην καρδιά μου ο ΟΦΗ»

Μπούρμπος: «Στην καρδιά μου ο ΟΦΗ»

Στην ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με τον ΟΦΗ και τους φίλους του αναφέρθηκε ο Χρήστος Μπούρμπος, τονίζοντας ωστόσο πως δεν ξεχνάει το πέρασμά του από την ΑΕΚ.

Ο αμυντικός των Κρητικών, μιλώντας στον αέρα του «Athtleticradio 104,2» ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τους «κιτρινόμαυρους», εστίασε στις δυσκολίες αυτής αλλά και στα προβλήματα των «ασπρόμαυρων», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εμπειρίες του με την ΑΕΚ, στη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται, αλλά και στα μεγάλα παιχνίδια που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Μπούρμπος:

Για το παιχνίδι ΑΕΚ-ΟΦΗ: «Με τον ΠΑΟΚ λέγαμε ότι είχε προβλήματα και την πατήσαμε. Αυτές οι ομάδες όταν δεν δείξεις σεβασμό θα σε τιμωρήσουν. Το είδαμε καθαρά με τον ΠΑΟΚ. Ώσπου να το καταλάβουμε αυτό τρέχαμε και δεν φτάναμε στο δεύτερο ημίχρονο!

Πρέπει να σεβαστούμε την ΑΕΚ και να μην την πατήσουμε όπως με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Να μπούμε δυνατά από την αρχή και να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλει σεβασμό για να πάρουμε ειδικά στο ΟΑΚΑ ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ: «Εκτός από την επίθεση, την γραμμή του φορ όπου η ομάδα δεν έχει επιλογές λόγω του τραυματισμού του Μάντζιου και της απουσίας του Καμπάνταη, στις υπόλοιπες θέσεις η ομάδα έχει επιλογές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην κορυφή της επίθεσης, όπου δεν έχουμε καθαρόαιμο παίκτη. Θα παίξει ο Σίσιτς και θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, όπως κάνω κι εγώ όταν ο προπονητής με καλεί να παίξω και σε άλλες θέσεις. Αν είμαστε λίγο τυχεροί στο επιθετικό κομμάτι πιστεύω θα πάμε καλά».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Πολλά θα κριθούν από την δική μας απόδοση. Για να δώσουμε στο παιχνίδι το ρυθμό που θέλουμε. Ελπίζω να είμαστε σε καλή μέρα και να πάρουμε κάτι θετικό από το Ολυμπιακό Στάδιο».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο οποίο ο ΟΦΗ κέρδισε την ΑΕΚ με 3-1 στο Γεντί Κουλέ: «Στο πρώτο παιχνίδι ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και κέρδισε δίκαια με 3-1. Εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ ψαχνόταν ακόμη.

Τώρα νομίζω ότι αγωνιστικά είναι πιο σταθερή. Είναι διαφορετικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ θα είναι πιο διαβασμένη αυτή τη φορά. Δεν μας ξέρανε, μπορεί να μας υποτίμησαν και στο πρώτο παιχνίδι. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Και αυτοί θα αντιμετωπίσουν με σεβασμό τον ΟΦΗ, γιατί γνωρίζουν πια την δυνατότητα της ομάδας».

Για τη θέση που θέλει να αγωνίζεται και τη χρησιμοποίησή του ως αμυντικός μέσος κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Για έναν προπονητή είναι καλό να έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις. Για έναν ποδοσφαιριστή, όμως, μπορεί και να μην είναι καλό γιατί θέλει να έχει μια ταυτότητα και μια σταθερότητα στην απόδοση του στη θέση που του ταιριάζει περισσότερο. Για μένα η θέση μου είναι αυτή του δεξιού μπακ. Μπορώ στη θέση αυτή να βγάλω καλύτερα τα αγωνιστικά μου προσόντα. Τώρα όταν ο προπονητής σε καλεί να παίξεις και κάπου αλλού, δεν μπορείς να αρνηθείς.

Προσωπικά όταν συμβαίνει αυτό προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Άλλοτε συμβαίνει αυτό, άλλοτε όχι. Γιατί όπως είπα και πριν, μια θέση θέλει το χρόνο της. Στον προπονητή δεν μπορείς να αρνηθείς. Οφείλεις να σεβαστείς την επιλογή του. Και άλλα παιδιά παίζουν και σε άλλες θέσεις και προσπαθούν όλοι για το καλύτερο. Να δώσουν αυτό που μπορούν».

Για τη θέση που θα παίξει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Δεν ξέρω. Είναι απρόβλεπτος ο προπονητής. Όπου και να παίξω πάντως θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Για το πέρασμα του από την ΑΕΚ και τι αισθάνεται όταν παίζει αντίπαλος: «Όταν περνάς και δένεσαι με τον κόσμο και τη φανέλα αυτό υπάρχει μέσα στη ζωή σου. Αυτό συμβαίνει και με την ΑΕΚ. Δεν ξεχνάω το πέρασμα μου από την ομάδα αυτή και δεν έχω πάψει να ενδιαφέρομαι. Τώρα όμως είμαι στον ΟΦΗ. Πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα και θέλω να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι».

Για αυτά που έχει ζήσει στον ΟΦΗ: «Έχω ζήσει έντονες στιγμές στην ομάδα αυτή. Κλείνω δυο χρόνια στην ομάδα αυτή. Έχω δεθεί με τον κόσμο, με την πόλη και με την ομάδα. Ο ΟΦΗ είναι πια για μένα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Είναι στην καρδιά μου αυτή η ομάδα. Παίζω για αυτή και θέλω το καλύτερο».

Για τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Έρχονται πράγματι μεγάλα παιχνίδια. Πρέπει να τα δούμε ένα προς ένα. Η ομάδα έχει καταφέρει τη σωτηρία της. Πρέπει παιχνίδια όπως αυτά με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, να τα χαρούμε. Έτσι θα μπορέσουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο.

Να το ευχαριστηθούμε κι εμείς. Αν ο κόσμος δει την προσπάθεια από μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα μας χειροκροτήσει, όπως το έκανε και με τον ΠΑΟΚ. Στο Κύπελλο πρέπει να σεβαστούμε τις Σέρρες. Να την αντιμετωπίσουμε όπως με τον Ολυμπιακό, αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το χαμό του φιλάθλου Στέφανου Χρυσόπουλου, που είχε προσωπική γνωριμία με πολλούς παίκτες: «Τον Στέφανο Χρυσόπουλο τον ήξερα προσωπικά. Πρέπει να δώσουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αγαπούσε πολύ την ομάδα. Έχει κάνει πολλά για αυτήν.
Είναι μια δύσκολη στιγμή. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του είναι να φτάσουμε τον ΟΦΗ όσο πιο ψηλά μπορούμε και να του αφιερώσουμε αυτήν την επιτυχία στο τέλος της σεζόν. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο. Για να κάνουμε την ψυχή του να χαρεί».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved