Μίτσελ: «Κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα είναι απειλή»

Μίτσελ: «Κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα είναι απειλή»

Δεν έκανε και την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο ο πρώην μέσος της ΑΕΚ, Μίτσελ, ο οποίος μιλώντας στον ισπανικό Τύπο, εξιστόρησε ορισμένες από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βίωσε στη χώρα μας.

«Οι Έλληνες καπνίζουν, όπου δεν επιτρέπεται. Οδηγούν χωρίς κράνος, επειδή η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Περνούν φωτοβολίδες στα γήπεδα. Παράλληλα είναι αγανακτισμένοι με την οικονομία και δεν διστάζουν να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Οι Έλληνες γενικά κάνουν ό,τι μπορούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγωγή της συνέντευξης του Ισπανού μέσου στην ιστοσελίδα «mediapunta.es», για να πάρει το λόγο ο 26χρονος άσος της Χετάφε ξεκινώντας από την άφιξη του στην πατρίδα μας και τις υπερβολικές αντιδράσεις των ρεπόρτερ:

«Δεν μπορούσα να περπατήσω, δεν κατάλαβα τίποτα. Δεν μπορούσα να πιστέψω τον αριθμό από τις κάμερες. Ένιωσα πρώτη φορά την καρδιά μου να χτυπά τόσο δυνατά», πριν αποκαλύψει πως στο εσωτερικό του οχήματος, ο μεταφραστής του εξήγησε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν έντεκα αθλητικές εφημερίδες οι οποίες όμως δεν έχουν πρόσβαση προς τους παίκτες, αλλά ούτε και στην προπόνηση, ενώ οι ομάδες «θωρακίζονται» από τα φώτα της δημοσιότητας, με ένα μηχανισμό παρόμοιο με τον βρετανικό. Έτσι για τον Τύπο ήταν μία μοναδική ευκαιρία να συναντήσει έναν παίκτη κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο.

Από όσα έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του Μίτσελ, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αντιδράσεις των οπαδών μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (6-0), αλλά και η περίφημη… απόδραση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ με ταξί.

«Ένα κομβόι με ταξί εμφανίστηκε μπροστά μας. Τα παράθυρα ήταν κλειστά και εμείς ξαπλώσαμε πίσω. Η καρδιά μας άρχισε να χτυπάει δυνατά. Έκλεισα τα μάτια μου και τότε άκουσα τους οπαδούς που μας περίμεναν έξω από το πούλμαν της ομάδας να ουρλιάζουν».

Στη συνέχεια ο Μίτσελ μίλησε και για τον επεισοδιακό δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (μετά το 0-0 του ΟΑΚΑ), όπου οπαδοί του «Δικέφαλου» εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

«Είδα να έρχονται μπροστά μου δύο οπαδοί με φωτοβολίδες. Ήταν εκτός ελέγχου. Αφήσαμε τα πάντα. Έπρεπε να τρέξουμε στα αποδυτήρια. Έκλεισαν τη φυσούνα για να μην μπουν οπαδοί του ΠΑΟΚ μέσα. Εμείς μόλις που προλάβαμε να μπούμε μέσα. Θυμάμαι τις σπρωξιές που μας έδωσε ο Χιμένεθ για να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε σε μία ασφαλή περιοχή. Η τρέλα είχε εξαπλωθεί τόσο πολύ που περισσότεροι από χίλιοι οπαδοί περίμεναν έξω από το γήπεδο τους παίκτες. Η αστυνομία, μας έβγαλε από μία πόρτα έκτακτης ανάγκης από άλλη πλευρά του γηπέδου».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην σκληρή (όπως την χαρακτήρισε) αντίθεση εικόνας σε Ελλάδα και Ισπανία: «Μπορώ να πω ότι ξέρω πως είναι να παίζεις με πίεση. Στην Ελλάδα κάθε παιχνίδι είναι μία απειλή και η αντίδραση των οπαδών είναι ανεξέλεγκτη. Στην Ισπανία είναι όλα διαφορετικά. Η Χετάφε είναι μία οικογένεια. Ένας φιλικός σύλλογος. Είναι μία σκληρή αντίθεση η εικόνα εδώ με εκείνη της Αθήνας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved