Τα δύο πλάνα για το ντέρμπι

Τα δύο πλάνα για το ντέρμπι

Δυο διαφορετικά σχήματα, με βάση το ποιους θα έχει στη διάθεσή του, ετοιμάζει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο καταρτισμός της ενδεκάδας που στις 19:30 του Σαββάτου (19/02) θα πατήσει το χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής, είναι ότι απασχολεί περισσότερο τις τελευταίες μέρες τον Πορτογάλο τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Τα αγωνιστικά προβλήματα και οι ελλείψεις λόγω τραυματισμών κάνουν πιο δύσκολο το έργο του 64χρονου προπονητή, που βλέποντας τους Χριστοδουλόπουλο και Μαρίνο να μην είναι σε καλή κατάσταση, σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις για την δεξιά πτέρυγα της επίθεσης στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο Φάληρο.

Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν κανονικά στην ενδεκάδα οι Μπουμσόνγκ, Νίνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Φερέιρα προβληματίζεται μόνο από το γεγονός ότι οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Στέργος Μαρίνος είναι αμφίβολοι, ενώ και ο Σίντνεϊ Γκοβού δεν είναι απόλυτα έτοιμος αφού έχασε αρκετές μέρες προπονήσεων λόγω οδοντιατρικής επέμβασης την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, τα πλάνα του θα κινηθούν σε δύο βασικούς άξονες, με την χρησιμοποίηση ή όχι του Σιμάο να είναι αυτή που κάνει ουσιαστικά τη διαφορά.

Αν ο Μοζαμβικανός πάρει θέση δίπλα στους Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη στον άξονα, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε σε θέση δεξιού εξτρέμ τον Σωτήρη Νίνη ο οποίος αναμένεται από την Τετάρτη (16/02) να γυμναστεί κανονικά και να είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Αν αυτό δε συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανό τη συγκεκριμένη θέση να πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης, αφού όπως αναφέραμε, ο Γκοβού δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο, να παραταχθεί με ακόμα πιο επιθετικό σχήμα ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο, χωρίς την παρουσία του Σιμάο στον άξονα, με τον Καραγκούνη ή τον Νίνη να έχει τη θέση του επιτελικού πίσω από τον Σισέ και αντίστοιχα έναν εκ των δύο να μετακινείται στο δεξί άκρο της επίθεσης, εκεί που θα αποτελέσει έκπληξη τελικά η παρουσία ενός εκ των Χριστοδουλόπουλου και Μαρίνου που είναι εξαιρετικά αμφίβολοι.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πάντως, πέρα από τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του, προετοιμάζει το παιχνίδι αυτό από το ξεκίνημα της εβδομάδας. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει δει σε DVD αρκετά παιχνίδια του Ολυμπιακού, καταστρώνει τα πλάνα του και αναμένεται να αναλύσει στους παίκτες του μέσο βίντεο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί πιθανότατα το πρωί του Σαββάτου, ημέρα του αγώνα, αφού ο 64χρονος προσπαθεί σε αυτό το διάστημα να αποφορτίσει τους παίκτες του από το ψυχολογικό βάρος που φέρνει η αναμονή για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

Τα δύο πλάνα για το ντέρμπι



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved