Κωστένογλου: «Θα βρεθεί λύση»

Κωστένογλου: «Θα βρεθεί λύση»

Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, ενώ αναφέρθηκε και στα διοικητικά προβλήματα του συλλόγου.

Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Νίκο Κωστένογλου, τόσο ως ποδοσφαιριστή, όσο και ως προπονητή, είναι η αισιοδοξία του. Ο Έλληνας τεχνικός, βλέποντας την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τόσα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεν χάνει την πίστη του και θεωρεί ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει λύση στα θέματα της Ένωσης.

Ο 40χρονος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της NOVA. Αναφορικά με το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, είπε: «Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα αλλά και από την εικόνα, στο τελευταίο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Όμως δεν συμφωνώ και με αυτό που λένε κάποιοι για ντροπιαστική εμφάνιση. Σίγουρα χάσαμε δίκαια, όμως θεωρώ ότι η εικόνα μας ήταν σοβαρή, είχαμε σωστή τακτική συμπεριφορά, άσχετα αν η παρουσία μας στο πρώτο 15λεπτο δεν αρμόζει στη δική μας ομάδα. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι, ξεκαθαρίζοντας πως όλα τα παιχνίδια της Superleague, εντός και εκτός, είναι έτσι. Όπως έχω πει επανειλημμένα, η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα να αντιμετωπίζει κανένα παιχνίδι με ύφος υπεροπτικό. Δίνουμε την βαρύτητα στη δική μας ομάδα, αυτή προσπαθούμε να βελτιώσουμε και θεωρώ όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε, ανεξάρτητα με τα αν έχουμε διαφόρων ειδών προβλήματα, οικονομικά ή αγωνιστικά, έχουμε το δικαίωμα και πάντα θα πρέπει να πιστεύουμε και να ελπίζουμε στη νίκη».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ: «Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ σε κάθε αγώνα πρέπει να κερδίζει και ενώ άλλα πράγματα δεν λειτουργούν και δεν συνάδουν με την παρουσία και την ιστορία αυτής της ομάδας. Πέρα τούτου και αφού είμαστε μέλη αυτής της ομάδας και πολύ περισσότερο πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας, θα πρέπει να ξεπερνάμε τα προβλήματα και ο καθένας να πιέζει ξεχωριστά τον εαυτό του, γνωρίζοντας ποιος είναι ο ρόλος του, να καταθέτει όλες τις φυσικές και πνευματικές του δυνάμεις, για να έχουμε την καλύτερη εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου. Επικεντρώνοντας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο ΟΦΗ έχει γενικότερα εντυπωσιακά αποτελέσματα, είναι μία ομάδα που έχει καλή αμυντική τακτική και είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Θα προσπαθήσουμε και αυτό κάναμε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, προετοιμαζόμαστε σωστά, να βρούμε τις αδυναμίες και να εκμεταλλευτούμε τα τρωτά σημεία του αντιπάλου, για να φτάσουμε στην πολυπόθητη νίκη».

Για το αν υπάρχουν ακόμα αντοχές σε αυτόν και τους ποδοσφαιριστές με όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα, είπε: «Υπάρχουν άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν βάλει χρήματα και οι οποίοι έχουν χάσει τα χρήματά τους και είναι εύλογο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να υπάρχει διστακτικότητα να βάλουν χρήματα. Θεωρώ όμως πως επειδή είναι ανιδιοτελή τα συμφέροντά τους και αγαπάνε αυτή την ομάδα, την ύστατη στιγμή θα βρουν την ιδανικότερη λύση και θα δώσουν λύση σε αυτά τα οικονομικά προβλήματα. Εμείς επιβάλλεται, επειδή έχουμε αναλάβει μία ευθύνη, να τη φέρουμε εις πέρας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας οποιασδήποτε μορφής προβλήματα. Εξάλλου θεωρώ πως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Αυτό θα πρέπει να το δείξουμε εμπράκτως, θα πρέπει να προχωρήσουμε, αν και είναι δύσκολο, να δείξουμε ενωμένοι και να καταφέρουμε ώστε η ομάδα στο τέλος του πρωταθλήματος να έχει την καλύτερη δυνατή θέση».

Τέλος, υποστήριξε ότι ένας Ευρωπαϊκός αποκλεισμός θα ήταν καταστροφή για την ομάδα, ενώ πέρασε και το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας: «Πραγματικά βρισκόμαστε στη δυσχερέστατη θέση. Είναι κομβικό το σημείο και αυτό θα έλεγα ότι θα είναι η καταστροφή της ΑΕΚ. Θα έρθει η πλήρη απογοήτευση. Πιστεύω και είμαι αισιόδοξος πως την ύστατη στιγμή, όπως προανέφερα, ότι θα βρεθεί λύση».



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved