Σουμπίνιο, ο... μολυβένιος μάγος της Λιβαδειάς!

Σουμπίνιο, ο... μολυβένιος μάγος της Λιβαδειάς!

Οποτε ο «μαέστρος» Σουμπίνιο κρατάει την μπαγκέτα του μαέστρου, η «ορχήστρα» του Λεβαδειακού παίζει χωρίς φάλτσα και οι αντίπαλοι υποτάσσονται στα ακούσματα. Κάτι περισσότερο ξέρουν ασφαλώς στο Αγρίνιο. Το Onsports ανοίγει το βιβλίο του Βραζιλιάνου «μάγου» των Βοιωτών.

Ο «Σούμπι» μετέτρεψε σε one man show την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και με δύο γκολ που έφεραν την υπογραφή του, καθάρισε την… μπουγάδα της νίκης. Τα ευλογημένα… στραβά πόδια του Βραζιλιάνου μέσου, κάνουν πάταγο στην Λιβαδειά και βάζουν υποθήκη για την παραμονή της τοπικής ομάδας στην Super League.

Το Onsports πραγματοποιεί ένα μίνι φλας μπακ στην καριέρα του, τον ερχομό του στην χώρα μας, την ανακάλυψή του από τον Εθνικό και αρκετά άλλα ενδιαφέρονται στοιχεία που συνοδεύουν το βιογραφικό του 25χρονου άσου.

@     Ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 στην Σάο Πάολο και εν συνεχεία αγωνίστηκε τις Κασίμα Άντλερς, Ναούτικο, Αμέρικα, Ρίο Κλάρο και Κοϊτίμπα. Τη σεζόν 2007-08 φόρεσε τη φανέλα της Πόντε Πρέτα και Σάο Πάολο, ενώ το 2008 η Λεϊσόες απέκτησε τα δικαιώματά του.

@     Την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στο ρόστερ του Εθνικού. Το 2010 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός δίνοντάς τον δανεικό στον Πανσερραϊκό. Ο νεαρός Βραζιλιάνος συνέχισε και τη νέα χρονιά μακριά από το Ρέντη ως δανεικός και συγκεκριμένα στον ΟΦΗ. Από τον περασμένο Γενάρη αγωνίζεται δανεικός στον Λεβαδειακό.

@     Στα 23 του χρόνια είχε προλάβει να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο με οκτώ διαφορετικούς συλλόγους (!) μεταξύ των οποίων η Κασίμα Αντλερς στην Ιαπωνία. Η πορτογαλική Λεϊσόες αποτέλεσε τον πρώτο του ευρωπαϊκό σταθμό την σεζόν 2008-09, ωστόσο η συνεργασία τους έλαβε άδοξο τέλος λόγω οικονομικών προβλημάτων, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά των φανατικών οπαδών της ομάδας.

@     Ο Ατρόμητος ήταν ο πρώτος σύλλογος της ημεδαπής στον οποίο προτάθηκε το καλοκαίρι του 2009. Ο παίκτης δεν έκανε «κλικ» στους Περιστεριώτες και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου υπέγραψε στον Εθνικό. Η πειραϊκή ομάδα εξασφάλισε το 25% των δικαιωμάτων του, ενώ το άλλο 75% έμεινε στο γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπούσε.

@     Ο Ανδρέας Νινιάδης έκανε δεύτερο σπίτι του το γήπεδο του Ελληνικού (έδρα του Εθνικού) την σεζόν 2009-10 στο πλαίσιο του scouting report του Βραζιλιάνου μέσου. Ο άλλοτε σκάουτερ της πειραϊκής ομάδα, γρήγορα διέκρινε την άριστη τεχνική κατάρτιση, την κάθετη πάσα και το φαρμακερό σουτ του «Σούμπι» και εισηγήθηκε με κλειστά μάτια στην διοίκηση την μετακόμισή του στου Ρέντη.

@     Στις 18 Αυγούστου 2010 πέρασε από τα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Λίγες ημέρες αργότερα πήρε «φύλλο πορείας» για τις Σέρρες, προκειμένου να αγωνιστεί για ένα χρόνο δανεικός στον Πανσερραϊκό.

@     Είναι μέλος της Ευαγγελικής Εκκλησίας, η οποία αποτελεί «κομμάτι» του προτεσταντισμού. Μάλιστα, ο αδερφός του είναι πάστορας στην πατρίδα τους!

@     Μετά από το τέλος κάθε προπόνησης, συνηθίζει να κάθεται στο γήπεδο και να εκτελεί φάουλ και πέναλτι.

@     Φοράει την φανέλα με το νούμερο 86. που αποτελεί την χρονολογία της γέννησης του.

@     Το πλήρες όνομά του είναι Μαρινάλντο Σίσερο ντα Σίλβα και το παρατσούκλι του Σουμπίνιο που σημαίνει «μολυβένιος». Το συγκεκριμένο προσωνύμιο αποτελεί έμπνευση της μητέρας του, με αφορμή τα παραπανίσια κιλά με τα οποία γεννήθηκε.

@     Εχει να το λεει πως κάνει καλή εξωγηπεδική ζωή, δεν καπνίζει και δεν βγαίνει έξω τα βράδια.

@     Κολλητοί του στον Λεβαδειακό είναι οι συμπαίκτες του Τζάκσον Μεντί και Τιερί Ζαουϊ.

@     Δεν το κρύβει πως στόχος του είναι να επιστρέψει δριμύτερος στον Πειραιά και να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει στον Ολυμπιακό.

@     «Ανήκω στον Ολυμπιακό και από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι αξίζω μία ακόμη ευκαιρία, τόσο στην διοίκηση, όσο και στον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο, αφού υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, αλλά θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις» τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του.



Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved