Δημητρέλος: «Ασκήσεις επί… χάρτου στο υπόμνημα»

Δημητρέλος: «Ασκήσεις επί… χάρτου στο υπόμνημα»

Το… παράπονό του πως έχει μείνει μόνος του για την υπεράσπιση της ΑΕΚ ενώπιον της UEFA, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Δημητρέλος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» υποστηρίζοντας πως δεν έχει ενημέρωση από τους πρώην και νυν μετόχους για τις επόμενες κινήσεις τους, αναφορικά στα χρέη του συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστολή του Πέτρου Παππά, εκφράζοντας την πεποίθησή του η κίνησή του για την αποπληρωμή του χρέους προς την Morgan Stanley είναι η τελευταία.

Αρχικά, ο Ανδρέας Δημητρέλος, αναφέρθηκε στην σύνταξη του υπομνήματος προς την Πειθαρχική Επιτροπή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας: «Τώρα την συντάσσουμε. Υπήρξε κάποια καθυστέρηση και τώρα πρέπει να υπογράψω κάποια χαρτά για να μπορέσουν να φύγουν τα έγγραφα.

Βέβαια, είχαμε και κάποιες υποθέσεις της τελευταίας στιγμής, όπως αυτή του Νταντόμο, μια και σήμερα ενημερωθήκαμε για την εξόφλησή του, της τάξεως των 75.000 ευρώ. Αν πάμε στην UEFA και δεν αναφέρουμε εκ παραδρομής και την παραμικρή οφειλή, τότε θα μας θεωρήσουν αφερέγγυους και όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα μετά».

Για το αν στο υπόμνημα αναφέρει πως η ΑΕΚ προχωράει στην εξόφληση των οφειλών: «Αυτό που πάμε να δείξουμε προς την UEFA είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορούμε να προχωρήσουμε στην εξόφληση των οφειλών, ύψους 5,5 εκατομμύρια ευρώ προς τους παίκτες και μπορούμε να το κάνουμε μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο».

Ερωτηθείς αν πρέπει στο υπόμνημα να δείξει η ΑΕΚ τον τρόπο που συγκεντρώνει τα χρήματα που αναφέρει, τόνισε: «Το θέμα είναι ότι εμείς για να μπορέσουμε να είμαστε σωστοί, καθώς εγώ δεν έχω καμία ενημέρωση για τα χρήματα που θα βάλουν οι τέως και νυν μέτοχοι της ομάδας και οποιαδήποτε κίνηση για νέα δανειοδότηση, θα έπρεπε στο υπόμνημα που συντάσσω για την UEFA να κάνω ασκήσεις επί… χάρτου και να θεωρήσω ότι υπάρχουν αυτά τα λεφτά.

Αυτό το κάνω γιατί αν δεν το συμπεριλάβω με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν θα γινόταν δεκτό το υπόμνημα. Αποφάσισα να κάνω τις ασκήσεις επί χάρτου και να έρθω σε συμφωνία να μην γίνει εξέταση της υπόθεσης στις 23 του μηνός και να υπάρχει το χρονικό περιθώριο. Αν δεν φανούν οι ημερομηνίες αυτές σωστά, τότε θα φανώ εγώ αφερέγγυος και η ΑΕΚ και θα φανεί ότι ψευδόμαστε».

Για το αν θα χρειαστεί άμεσα να δοθούν οι εγγυήσεις από την UEFA, απάντησε: «Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να καταθέσουμε το υπόμνημα και μέχρι τις 23 του μηνός θα πρέπει να προσκομίσουμε στην UEFA τα συμφωνητικά με τους ποδοσφαιριστές που θα έχουμε έρθει σε συμφωνία, υπογεγραμμένα. Αν δεν υπογράψουν κάποιοι παίκτες, ότι δεν δέχονται τις προτάσεις μας, τότε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Οι εγγυήσεις θα μου ζητηθούν τότε, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μας δώσουν μια αναβολή και στη συνέχεια θα είμαστε υπό την επιτήρηση της UEFA για το αν είμαστε σωστοί στις πληρωμές μας».

Και συνέχισε για τον τρόπο που θα προέλθουν τα χρήματα που εμφανίζονται στο υπόμνημα: «Εγώ αυτή τη στιγμή έχω γράψει στο απολογητικό υπόμνημα – γιατί θεωρώ ότι πρέπει να πεις από την αρχή τι συμβαίνει – ότι τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από τις 7 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Μαρτίου από την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα τα αποκτήσω τότε. Για αυτό ζητάω να μην γίνει η εκδίκαση στις 23 του μήνα, αλλά στις 31 Μαρτίου. Ούτως ή άλλως θα είναι η ίδια ποινή».

Για το αν η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA θα λάβει υπόψη της την αποπληρωμή του δανείου της Morgan Stanley, απάντησε: «Θα το λάβουν υπόψη τους, αλλά δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία που εξετάζουν αυτή τη στιγμή για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό που θα παίξει ρόλο η συγκεκριμένη υπόθεση είναι στο επόμενο στάδιο στις 31 Μαρτίου όπου θα κριθεί κατά πόσο αρνητική ή θετική είναι η έκθεση της εταιρείας και κατά πόσο βιώσιμη είναι η ΠΑΕ. Αυτό είναι σε επόμενο στάδιο».

Για τις σχέσεις που έχει με τους μετόχους της ΠΑΕ, απάντησε: «Δεν έχω και πολύ παρέα αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Ξέρω τις δυσκολίες. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον κ. Πέτρο Παππά καθώς χωρίς να έχω μιλήσει μαζί του ελπίζω να μην περιοριστεί σε αυτή τη διαδικασία. Με ανησυχεί ο τρόπος που ξεκινάει την ανακοίνωση του. Μου δείχνουν την απογοήτευσή του, ότι δεν υπήρξε δραστηριοποίηση των υπολοίπων μετόχων. Ότι δηλαδή εγώ είμαι εδώ και βάλτε και οι υπόλοιποι και στη συνέχεια, με την ενέργειά του αυτή, καθαρίζει η διαδικασία με την Morgan Stanley και πάρτε την σκυτάλη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχω δίκαιο».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση των εισιτηρίων με τον ΟΦΗ, σχολίασε: «Νομίζω ότι θα έχουμε μεγάλες δυσκολίες, διότι δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα και δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ποσό 150.000 ευρώ που είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με την ΑΕΚ πληρώσαμε κανονικά 50.000 ευρώ αλλά έπρεπε να πληρώσουμε παραπάνω».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved