Κατά της ρύθμισης για το γήπεδο ο Έρτσος

Κατά της ρύθμισης για το γήπεδο ο Έρτσος

Ο Γεράσιμος Έρτσος τάχθηκε κατά της νέας ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλη για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στον SentraFM μίλησε ο Γεράσιμος Έρτσος σχετικά με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και της νέας ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την νέα νομοθετική ρύθμιση:

«Η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τελευταία αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Μου κάνει εντύπωση πως οι σημερινοί διοικούντες τόλμησαν και αποδέχτηκαν μια ρύθμιση όμοια με αυτή του Γρανίτσα.

Έχει ένα οικόπεδο 27 στρέμματα και δίνει τα εφτά σ' έναν υποτιθέμενο επενδυτή που θα έχτιζε ένα εμπορικό κέντρο για τον εαυτό του. Έκοβε την καρδιά του οικοπέδου της ΑΕΚ και της άφηνε είκοσι στρέμματα να φτιάξει ένα γηπεδάκι 28.000 θέσεων».

Για το που εστιάζει το πρόβλημα της ΑΕΚ:
«Όταν έφτιαξα την διώροφη εξέδρα έλεγαν άλλα πράγματα. Θέλω την ΑΕΚ μεγάλη, με μεγάλο γήπεδο και κάποιοι άλλοι την θέλουν Αεκούλα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν απ' όταν γκρεμίσαμε το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η νέα ρύθμιση δεν δίνει πνοή στην ΑΕΚ, αλλά της κατεβάζει πολύ την προοπτική».

Για την προσφορά του ίδιου σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ:
«Το σχέδιο μου είναι να φτιαχτεί ένα γήπεδο 40.000 θέσεων. Αντί να ζητάμε επενδυτή, ζητάμε δανειστή. Έχει ανάγκη από έναν τέτοιο άνθρωπο που θα της εξασφαλίσει τα λεφτά για το γήπεδο και σιγά σιγά θα βγαίνουν τα έξοδα του δανείου από τα έσοδα του γηπέδου.

Η ΑΕΚ θα πάρει στεγαστικό δάνειο. Με 30 εκατομμύρια ευρώ ο Έρτσος παραδίδει ένα γήπεδο λειτουργικό και θέλει άλλα 15 για να το τελειώσει. Με 20.000 μέσο όρο εισιτηρίων, σ' ένα χρόνο θα έχουμε έσοδα 30 εκατομμύρια ευρώ».

Για το δάνειο που θα πάρει η ΑΕΚ σε περίπτωση που προχωρήσει η δική του προσφορά:
«Η ΑΕΚ θα πάρει 30 εκατομμύρια δάνειο και θα δίνει δύο εκατομμύρια το χρόνο. Σε 30 χρόνια θα πάρει πίσω 60 εκατομμύρια ευρώ ο δανειστής. Έχω δύο εναλλακτικές, όχι μια. Ανθρώπους που ενδιαφέρονται για αυτό το πλάνο. Αναγκάστηκα να στείλω επιστολή στην ΑΕΚ και δεν πήρα απάντηση, την οποία περιμένω».

Για τον λόγο που τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί επενδυτής για το γήπεδο της ομάδας:
«Ο θεσμικός ρόλος ανήκει στον ερασιτέχνη. Αντί να κάτσει να συζητήσει δεν ασχολείται, ενώ ο φουκαράς ο Βούρος υποχρεώθηκε και ψήφισε μια νομοθετική ρύθμιση που δεν οδηγεί πουθενά. Δεν βρέθηκε επενδυτής όταν τα εμπορικά κέντρα ανθούσαν πριν 12 χρόνια.

Ο Νικολαϊδης είχε μιλήσει με γνωστό κατασκευαστή που έχει χτίσει τα μισά εμπορικά κέντρα στην Αθήνα για να μπει επενδυτής για το γήπεδο. Δεν επήλθε συμφωνία επειδή δεν έβγαινε το deal. Τα μισά εμπορικά κέντρα της Αθήνας είναι ξενοίκιαστα. Η Ελλάδα είναι μικρή, η Αθήνα επίσης και ότι κινείται στον τεχνικό κόσμο το παίρνουμε είδηση εμείς οι τεχνικοί. Δεν έχει βρει η ΑΕΚ τίποτα. Έχει μεταβληθεί σε μια βιομηχανία νομοθετικών θεμάτων που δεν οδηγούν πουθενά».

Για το ότι η προσφορά του δεν έχει αντιμετωπιστεί σοβαρά από τους διοικούντες της ΠΑΕ:
«Έχω κάνει προσφορά στην ΑΕΚ. Εκεί είμαστε εδώ και 4-5 μήνες. Οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα την ΑΕΚ είναι απόγονοι του Γρανίτσα, ήταν μέσα στο Δ.Σ. του Γρανίτσα. Οι άνθρωποι έχουν μάθει να γκρεμίζουν και όχι να φτιάχνουν. Εγώ είμαι στην κατηγορία που χτίζουν. Το κάνουν είτε επειδή δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν».



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved