Κυριακίδης: «Κλειδί η νίκη επί του Παναθηναϊκού»

Κυριακίδης: «Κλειδί η νίκη επί του Παναθηναϊκού»

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού άλλαξε τον ρου της ιστορίας του Λεβαδειακού στο φετινό πρωτάθλημα, όπως ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Κυριακίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports.

Ο γκολκίπερ των Βοιωτών και από τους πρωταγωνιστές της φετινής, δύσκολης ομολογουμένως, προσπάθειας, μίλησε στο Onsports για την πορεία του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα, τη νίκη επί του Παναιτωλικού και τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όπως, μάλιστα, με… έμφαση δήλωσε, από τη στιγμή που η ομάδα κλήθηκε να συμμετάσχει στη Super League, κανείς στα αποδυτήρια δεν ενστερνίστηκε την άποψη ότι ο Λεβαδειακός αποτελεί ένα εκ των φαβορί για τον υποβιβασμό.

Δημήτρη, είναι περίεργη η σεζόν για τον Λεβαδειακό. Στα εντός έδρας παιχνίδια δυσκολευόσασταν αρκετά μέχρι χθες, ενώ μακριά από τη Λιβαδειά δείχνατε καλύτερο πρόσωπο…

«Αλήθεια είναι αυτό, αλλά υπάρχει εξήγηση. Η πίεση είναι μεγαλύτερη όταν αγωνίζεσαι μπροστά στο κοινό σου. Χρειάζεσαι συνήθως ένα γρήγορο γκολ για να λυθούν τα πόδια σου. Εμείς δεν καταφέρναμε σε προηγούμενα ματς να σκοράρουμε νωρίς, με αποτέλεσμα η πίεση να αυξάνεται και το έργο μας να δυσκολεύει. Χθες που ο Σουμπίνιο έβαλε το γκολ στο δέκατο λεπτό, κάναμε εξαιρετική εμφάνιση».

Δείξατε επίσης ότι το θέλατε περισσότερο από τον Παναιτωλικό...

«Δεν ξέρω αν το θέλαμε περισσότερο, ξέρω όμως ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Το συζητούσαμε στα αποδυτήρια ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά…».

Ισχύει κατά τη γνώμη σου αυτό που υποστηρίζουν αρκετοί και που θέλει την μοίρα σας να άλλαξε έπειτα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού;

«Δεν το συζητώ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαμε ελάχιστα να χάσουμε και πάρα πολλά να κερδίσουμε. Το τρίποντο που πήραμε μας έδωσε απίστευτη βοήθεια, όπως επίσης και γνώση ότι αν παίζουμε συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ηταν κλειδί για την ανοδική μας πορεία το συγκεκριμένο ματς, τόσο λόγω των βαθμών που πήραμε, όσο και εξαιτίας της ψυχολογικής ανάτασης».

Πόσες πιθανότητες έδινες το καλοκαίρι να παραμείνετε στη Super League βάσει των συνθηκών που υπήρχαν;

«Περάσαμε τόσο δύσκολο καλοκαίρι, που όταν πια μάθαμε ότι θα παίξουμε στη Super League, κανείς στα αποδυτήρια δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή ότι θα είμαστε από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, όπως ίσως πίστευαν οι ουδέτεροι παρατηρητές. Δεν είχαμε ιδέα βέβαια τι σημαίνει ‘ματς Τετάρτη - Κυριακή’. Τώρα που το ζούμε, το καταλαβαίνουμε, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε ανταποκριθεί καλά. Υπάρχει πάρα πολλή δίψα στα αποδυτήρια του Λεβαδειακού και γι' αυτό είμαι αισιόδοξος και για τη συνέχεια»

Εκτός από δίψα, φαίνεται ότι υπάρχει και καλό κλίμα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι συμπαίκτες σου…

«Δεν είναι ψέματα. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι όντως καλή κι όσο και αν φαίνεται περίεργο, σε αυτό έχει βοηθήσει το γεγονός ότι παίζουμε δύο ματς την εβδομάδα. Κι αυτό διότι ο προπονητής πρέπει να κάνει συνεχώς rotation, κάτι που σημαίνει ότι όλοι παίρνουν ευκαιρίες. Πολύ σημαντικό αυτό για μια ομάδα, να μην υπάρχει μουρμούρα. Σημαντική, βέβαια, είναι και η συμβολή του κ. Παράσχου. Διαχειρίζεται πολύ σωστά την κατάσταση και καταφέρνει να περνά την ηρεμία του και σε εμάς»

Την Κυριακή υπάρχει η «ρεβάνς» με τον Παναιτωλικό. Ενδεχόμενη νίκη θα ισοδυναμεί με παραμονή;

«Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Κατ’ αρχάς, το ματς της Κυριακής θα είναι πιο δύσκολο γιατί θα παίξουμε μπροστά στο κοινό του αντιπάλου που καίγεται πλέον για τη νίκη. Εχουμε ένα σημαντικό σύμμαχο και αυτός δεν είναι άλλος από την έλλειψη άγχους. Η πίεση έχει μεταφερθεί πλέον στην άλλη πλευρά. Ο,τι και αν γίνει στο συγκεκριμένο ματς, δεν θα είναι καθοριστικό για κανέναν από τους δύο μας, πάντως»

Και κάτι τελευταίο. Για ποιόν λόγο θεωρείς ότι είναι περισσότερο σημαντική η χθεσινή σας επικράτηση;

«Εχει να κάνει καθαρά με την ψυχολογία. Για πρώτη φορά φέτος, κοιτάζουμε τη βαθμολογία και δεν είμαστε μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Ακούγεται αστείο, αλλά πιστέψτε με, κάνει μεγάλη διαφορά…»



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved