Πού πας ρε Σίτι;

Πού πας ρε Σίτι;

Όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Ένα από αυτά είναι και το απόρθητο κάστρο του «Κλεάνθης Βικελίδης». Κύριοι, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε είκοσι, 43 ολόκληρα χρόνια είναι αυτά…

«Για όλα υπάρχει πρώτη φορά», είπε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στην συνέντευξη Τύπου.

Φίλε, Ιταλέ, δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Σε αυτό το γήπεδο έχουν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι ομάδες και ομάδες. Ήρθαν με όνειρα και έφυγαν με… εφιάλτες. Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο αποψινό παιχνίδι οι 22.000 οπαδοί του Αρη ήταν εφιάλτης και στα δικά σας όνειρα.

Ηταν μια ακόμη μαγική βραδιά, βγαλμένη μέσα από τα όνειρα του κάθε Αρειανού. Εντυπωσιακές εικόνες, που ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου.

«Ο θόρυβος ήταν τόσο δυνατός στο γήπεδο, που υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας», είπε από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της αγγλικής ομάδας, Ντέιβιντ Πλατ, παλιά δόξα του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει παίξει σε γήπεδα και γήπεδα και έχει φάει με το κουτάλι τις μεγάλες διοργανώσεις.

Τώρα οι Άγγλοι έμαθαν και κατάλαβαν…

Όπως γνώρισαν και από πρώτο χέρι την δυναμική του Αρη και την ποιότητά των ποδοσφαιριστών του. Οι «κίτρινοι» όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τον πολυδιαφημισμένο και ζάμπλουτο αντίπαλό τους, αλλά σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού τον έριξαν στα… σχοινιά.

Κράτησαν το μηδέν απέναντι σε μια ομάδα, όπως η Σίτι, που μόνο ο Τέβες και ο Τζέκο, το επιθετικό δίδυμο που παρέταξε ο Μαντσίνι, κοστίζει όσο το μπάτζετ ολόκληρου του Αρη και ακόμη περισσότερο.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος διάβασε το παιχνίδι και το διαχειρίστηκε καλά στην διάρκειά του. Δεν επέτρεψε στην αγγλική ομάδα να επιβάλλει τον ρυθμό της, έλεγξε τον ρυθμό, έκλεισε τους διαδρόμους, του βγήκαν τα μαρκαρίσματα,  ενώ ζήτησε το γκολ με οργανωμένες προσπάθειες. Ο Αρης είχε τις ευκαιρίες του –κυρίως- στην κόντρα και θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της ομάδας από το Μάντσεστερ.

Από την άλλη είχε και έναν Σηφάκη σε πολύ καλή βραδιά. Ειδικά στην κεφαλιά του Τζέκο, στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, η θέση που πήρε και επέμβαση που έκανε είναι για σεμινάριο σε εκκολαπτόμενους τερματοφύλακες.

Η ιστορία έγραψε. Αρης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς. Σε δέκα μέρες θα παιχτεί η δεύτερη πράξη του… έργου στην αγγλική πόλη. Και μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα…

Υ.Γ.: Α, και να μην το ξεχάσω. Για όλους εσάς που (ξανα)βρήκατε την ευκαιρία, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, να ξεγράψετε και να απαξιώσετε τον Αρη, επαναλαμβάνω ότι προσέξτε μην εκτεθείτε στο τέλος…

Υ.Γ. 1: Κανείς δεν είναι πάνω από τον Αρη…



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved