Τσιρίλο: «Παθιασμένοι για τη νίκη»

Τσιρίλο: «Παθιασμένοι για τη νίκη»

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98.4» παραχώρησε ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικείμενη ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός αποκάλυψε, πως το πάθος είναι αυξημένο την τρέχουσα εβδομάδα στην προπόνηση και πως όλοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να συνεχίσουν να ζουν αυτό το όμορφο ευρωπαϊκό όνειρο.   

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπρούνο Τσιρίλο:

-Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά και την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, ακολούθησαν δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Είναι ζήτημα εφησυχασμού;

«Πιστεύω, πως όχι. Σίγουρα, ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι απίστευτο, καθώς επί ενενήντα λεπτά υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο: ο ΠΑΟΚ. Όλοι είδαν την εξέλιξη του αγώνα. Πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις ένα σουτ στην εστία μας. Ήταν μια ημέρα, στην οποία δεν είχαμε πολλή τύχη. Αντίθετα, κόντρα στον Πανιώνιο κάναμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας φέτος γιατί δεν είχαμε την ίδια φιλοσοφία όπως στα προηγούμενα. Δεν πιστεύω ότι έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα στην παρούσα φάση. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει όπως χάσαμε εμείς από τον Πανιώνιο. Ελπίζω αυτή η εμπειρία να μας φανεί χρήσιμη ώστε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη».

-Οι απουσίες των Φωτάκη και Βιτόλο έχουν παίξει ρόλο;

«Είναι σίγουρα δύο παίκτες πολύ σημαντικοί για την ομάδα. Όμως, πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές που τους αντικατέστησαν κάνουν καλή δουλειά. Συνεπώς, δεν στηριζόμαστε αποκλειστικά στον Φωτάκη και τον Βιτόλο, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα επιστρέψουν κάποια στιγμή στην ομάδα. Απλώς, ελπίζουμε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατόν».

-Πώς εξηγείς την αφλογιστία στην επίθεση στα τελευταία ματς;

«Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Με τον Παναθηναϊκό είχαμε σωρεία ευκαιριών για να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε, ενώ με τον Πανιώνιο νομίζω ότι κάναμε ένα σουτ σε όλο το ματς, με τον Σαλπιγγίδη. Με απασχολεί μόνο ο αγώνας με τον Πανιώνιο γιατί στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό κάναμε ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια. Έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας και δουλεύουμε για να βελτιωθούμε».


-Η ήττα από τον Πανιώνιο ενδέχεται να επηρεάσει την ομάδα;

«Όχι, σε καμία περίπτωση! Αντιθέτως, τις τελευταίες μέρες διακρίνω στα μάτια των συμπαικτών μου αρκετό πάθος. Την Πέμπτη έχουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα στο Europa League και θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Σε αυτό το παιχνίδι θα δουν όλοι έναν άλλο ΠΑΟΚ, με μεγάλη θέληση να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν άμεσα τον αγώνα με τον Πανιώνιο».

-Έχετε μπροστά σας τους δύο αγώνες με την ΤΣΣΚΑ. Είστε έτοιμοι;

«Ναι, σίγουρα είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε ότι είναι δύο δύσκολα παιχνίδια και όμορφα για όλους, τόσο για εμάς τους παίκτες όσο και για τον ίδιο τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Πρόκειται για κρίσιμες αναμετρήσεις εναντίον μιας πολύ δυνατής ομάδας. Όμως, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να τις δώσει. Έχουμε δουλέψει πολύ για να βρεθούμε σ« αυτή τη φάση της διοργάνωσης και θέλουμε να κάνουμε κατ’ αρχήν μια καλή εμφάνιση. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε αυτό το πολύ όμορφο όνειρο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στους αντιπάλους μας, αλλά και στους εαυτούς μας».

-Η ευρωπαϊκή διάκριση είναι κάτι που σας λείπει;

«Για μας, είναι πάντα ωραίο να αγωνιζόμαστε στο Europa League. Είναι παιχνίδια που δίνουν μεγάλο κίνητρο στους παίκτες. Έχουμε αυτογνωσία, αλλά και μεγάλη επιθυμία να πετύχουμε κάτι καλό και να προχωρήσουμε. Είναι οπωσδήποτε κάτι ξεχωριστό».

-Τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο στον αντίπαλό σας;

«Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια στη διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη ρωσική ομάδα συνολικά και όχι να επικεντρωθούμε μόνο σ« έναν παίκτη. Η ΤΣΣΚΑ διαθέτει και καλή ομάδα και σημαντικούς παίκτες. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε κανέναν. Άλλωστε, προερχόμαστε και εμείς από μια καλή πορεία στην Ευρώπη».

-Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ δεν έχει δώσει επίσημο αγώνα εδώ και δύο μήνες;

«Σίγουρα δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, όπως εμείς. Μόλις τελείωσαν την προετοιμασία τους. Θα δούμε πώς θα παρουσιαστούν. Για εκείνους, οι αγώνες αυτοί είναι οι πρώτοι που θα δώσουν φέτος και ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολοι απ» ότι για εμάς. Όμως, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την ΤΣΣΚΑ, παρά μόνο το πώς θα παίξουμε εμείς. Θα συγκεντρωθούμε σ« αυτά τα δύο παιχνίδια, ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούμε σ» αυτά που θα ακολουθήσουν στις εγχώριες διοργανώσεις».

-Ποιο είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ φέτος;

«Όλη η ομάδα. Φέτος είχαμε αρκετά προβλήματα και τραυματισμούς. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, αλλά ο ΠΑΟΚ παρέμεινε ένα εξαιρετικό σύνολο, μια οικογένεια. Πάντα βοηθάει ο ένας τον άλλο και στα αποδυτήρια υπάρχουν άνθρωποι που, εκτός από καλοί παίκτες, έχουν αρχές και αξίες. Στις δύσκολες στιγμές, αυτή η ομάδα πάντα τα κατάφερνε και το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνει και στο εξής».

-Είναι αλήθεια ότι ήταν το όνειρό σου να γυρίσεις στην Ελλάδα, όταν έπαιζες στην Ισπανία και την Ιταλία;

«Ναι, αληθεύει. Πάντα ήταν το όνειρό μου να επιστρέψω και όταν έμαθα ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφερόταν για μένα, το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση. Η Ελλάδα μου είχε αφήσει υπέροχες αναμνήσεις και γι« αυτό ήθελα να γυρίσω εδώ. Όταν είχα φύγει από την ΑΕΚ, είχα αφήσει πίσω μου πολλά ευχάριστα πράγματα. Έτσι, αφού αγωνίστηκα στην Ισπανία και στη συνέχεια πήγα στην Ιταλία και τη Ρετζίνα, αποδέχτηκα αμέσως την πρόταση του ΠΑΟΚ γιατί ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα».

-Πώς ήταν η εμπειρία σου μακριά από την Ελλάδα;

«Στην Ισπανία θα έλεγα ότι ήταν αρνητική γιατί δεν κατάφερα να προσαρμοστώ άμεσα στο πρωτάθλημα και τη ζωή εκεί. Υπήρχαν και κοινωνικοί λόγοι και προβλήματα. Δεν είχα την απαραίτητη ηρεμία για να παίξω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου. Πάντως, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Όμως, εγώ θεωρώ ότι πρώτα το ιταλικό και μετά το αγγλικό είναι τα ωραιότερα αυτή τη στιγμή».

-Είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή στην Ελλάδα;

«Ναι. Η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα. Πρόσφατα, μάλιστα, αποκτήσαμε και μια κόρη. Μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι εδώ, κυρίως λόγω του κόσμου. Οι Έλληνες είναι ένας λαός που μου έχει δώσει πολλή αγάπη. Γι’ αυτό, είμαι πολύ ευχαριστημένος».



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved