Η Κέρκυρα ξυπνά… άγρια ένστικτα στον Ατρόμητο

Η Κέρκυρα ξυπνά… άγρια ένστικτα στον Ατρόμητο

Κάτι παθαίνει ο Ατρόμητος όταν βρίσκει απέναντί του την Κέρκυρα. Ως φιλοξενούμενος μετράει αρκετές πληγές, ως γηπεδούχος, όμως, βγάζει συνήθως τα πιο άγρια ένστικτά του…

Εχουν ιδιαίτερη αξία οι αναμετρήσεις των Περιστεριωτών με τους Φαίακες σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας. Και κρύβουν πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά και μη στοιχεία. Κάθε φορά που οι «κυανόλευκοι» τίθενται αντιμέτωποι με τους νησιώτες σε ξένο έδαφος, τα κάνουν… μαντάρα. Το πρώτο τους ραντεβού στη μεγάλη κατηγορία μας γυρνά στον Σεπτέμβρη του 2006. Ηττα για τον Ατρόμητο με 1-0 με δράστη τον Κοντοδήμο. Πέρσι, ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κοντραρίστηκαν με τη νεοφώτιστη Κέρκυρα σε ουδέτερο έδαφος (Πάτρα) στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (3η αγωνιστική). Οι περισσότεροι έβλεπαν «διπλό», αλλά έπεσαν πολύ έξω.

Με τον Επστάιν να κάνει… «παπάδες» με διαφορετική φανέλα, οι Κερκυραίοι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 3-1 και έβαλαν από την αρχή σε μπελάδες τους αντιπάλους τους. Το εκπληκτικό; Οι νικητές σημείωσαν τρία γκολ κάνοντας μόλις 5 τελικές προσπάθειες, την ώρα που ο Ατρόμητος πέτυχε ένα με 20 τελικές! Η τρίτη και πιο πρόσφατη αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες φιλοξενούμενους, έλαβε χώρα στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Τότε, ο Ατρόμητος προηγήθηκε, αλλά βρέθηκε να χάνει 2-1 έπειτα από ένα… blooper στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν οι Τόμας και Ιτάνζ. Τελικά, η προσπάθεια που ακολούθησε έπιασε τόπο και ο Τάτος έσωσε την παρτίδα (2-2). Το σύνολο; Σε τρεις αναμετρήσεις, δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Οι τεσσάρες, ο Καλαντζής που ισοφαρίζει και οι… ήρωες

Όσο προβληματικός είναι ο Ατρόμητος στα εκτός έδρας παιχνίδια με την Κέρκυρα, τόσο εντυπωσιακός παρουσιάζεται στα εντός (3 στα 3). Κατ’ αρχάς, έχει… οίστρο στο σκοράρισμα. Στα 6,5 χρόνια που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα οι «πρίγκιπες των Δυτικών Προαστίων», τέσσερα γκολ σε ματς πρωταθλήματος έχουν πετύχει όλες κι όλες τέσσερις φορές. Τις δύο είχαν απέναντί τους τη χθεσινή τους αντίπαλο (ΟΦΗ και Ιωνικός τα άλλα δύο θύματα)!

Τη σεζόν 2006-07, οι Περιστεριώτες επικράτησαν 4-2, σκορ το οποίο χαρακτήρισε και το περσινό ματς των δύο ομάδων. Μάλιστα, το φοβερό είναι ότι όπως χθες, έτσι και στο περσινό παιχνίδι, ο Ατρόμητος προηγήθηκε 2-1 στο ημίχρονο, με την Κέρκυρα να ισοφαρίζει προσωρινά με γκολ του Καλαντζή! Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρει κανείς ότι η τωρινή νίκη είναι η πιο ευρεία στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του Δώνη, που δεν είχε καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει τρία γκολ σε ένα ματς.

Υπάρχει και κάτι τελευταίο. Στα εντός έδρας παιχνίδια, αναδεικνύεται κάθε φορά και ένας ήρωας. Τώρα ήταν ο Μπρίτο, ο οποίος μπήκε στην ενδεκάδα κυρίως λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε ο Επστάιν μέσα στην εβδομάδα και σκόραρε δις. Πέρσι ήταν ο Αναστασάκος, ο παίκτης δηλαδή που έβγαλε χθες την ασίστ στον Βραζιλιάνο για το 1-0. Ο Σπαρτιάτης επιθετικός είχε κάνει στο αντίστοιχο περσινό ματς την καλύτερή του και πιο γεμάτη εμφάνιση με τη φανέλα του Ατρομήτου. Δύο πανέμορφα γκολ, μία ασίστ, ευκαιρίες που έχασε και που δημιούργησε και τρομερή διάθεση. Ισως να μην ήταν τυχαίο τελικά που ο Μήτρογλου αποβλήθηκε στο ματς με τον Παναιτωλικό για πρώτη φορά στην καριέρα του και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Μάλλον μια ανώτερη δύναμη ήθελε τον Αναστασάκο στην ενδεκάδα. Ετσι, ως επιβράβευση…

Ατρόμητος-Κέρκυρα 3-1 (13/02/2012)

Ατρόμητος-Κέρκυρα 4-2 (15/01/2011)



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved