Στο χέρι του Παναθηναϊκού

Στο χέρι του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι», όντας μισοί απέναντι στην Ξάνθη, απέδειξαν πως η υπόθεση-τίτλος είναι στο χέρι τους αν παρουσιαστούν όπως πρέπει στα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος και κυρίως στα ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ είχε να αντιμετωπίσει τρεις σοβαρές απουσίες, όπως είναι αυτές των Λέτο, Κουίνσι, Κατσουράνη, αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η ομάδα έχει εμφανίσει σημάδια «κοιλιάς». Αυτό είχε φανεί τόσο στις τελευταίες αγχωτικές νίκες που πετύχαινε, όσο και στην ήττα από τον Λεβαδειακό.

Απέναντι στην Ξάνθη η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα για περίπου μια ώρα προβλημάτισε και πάλι, ωστόσο έδειξε με την είσοδο των Χριστοδουλόπουλου και Καραγκούνη να βγάζει πάθος και «καρδιά» στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να πάρει το τρίποντο, έστω και σε μέτρια μέρα, και να ανέβει ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το θετικό για το «τριφύλλι» είναι πως έδειξε για μια ακόμα φορά να έχει χαρακτήρα… πρωταθλητή. Χωρίς τρεις από τους κορυφαίους παίκτες του τη φετινή σεζόν, χωρίς ιδιαίτερα καλή απόδοση και με την πίεση της «γκέλας» που θα τον άφηνε στη δεύτερη θέση να πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη και να ανέβει εκ νέου στο +2, λίγες αγωνιστικές πριν έρθουν τα τρία κρίσιμα ντέρμπι τα οποία θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξέρει πως μετά την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» θα έρθουν τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, στο άδειο ΟΑΚΑ, την ΑΕΚ εκτός έδρας και με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως πρέπει να πάνε στο ντέρμπι των «αιωνίων» με το +2 και χθες έδειξαν να έχουν καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» από την Τρίτη (14/02), όταν κι η ομάδα θα επιστρέψει στις προπονήσεις μετά το σημερινό (13/02) ρεπό, θα περιμένει και την κατάσταση των τραυματιών έτσι ώστε να ξέρει αν θα τους έχει στη διάθεσή του στα προσεχή παιχνίδι, αρχής γενομένης από τη δοκιμασία στην Κρήτη όπου κι από εκεί στόχος του Παναθηναϊκού είναι να φύγει με τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει «καβαλάρης» στην κούρσα του πρωταθλήματος.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved