Φερέιρα: «Συνεχίζουμε πρωτοπόροι»

Φερέιρα: «Συνεχίζουμε πρωτοπόροι»

Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και τη νίκη επί της Ξάνθης, εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο τεχνικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ξεκαθάρισε πως υπεράνω όλων είναι η ομάδα, αναφορικά με τις επιστροφές των τραυματιών.

Αναλυτικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αυτή η ομάδα της Ξάνθης είναι καλή. Ουσιαστικά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λάθη δικά μας και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε στο δεύτερο. Ο αντίπαλος έπρεπε να προσαρμοστεί στο σύστημα που παίζαμε. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ζωντανό και είχε περισσότερο τρέξιμο.

Όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα χάσαμε ευκαιρίες, αλλά όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Ολοκληρώσαμε το ματς με τρία τέρματα και πετύχαμε μια δίκαιη νίκη. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου επειδή μετά από μια ήττα έδειξαν χαρακτήρα και πήραμε μια σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε πρωτοπόροι, υπολείπονται ακόμα εννέα αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν μέχρις εσχάτων για να προχωρήσουμε έτσι».

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν πριν το ματς θεωρείτε πως τέτοιες νίκες δημιουργούν χαρακτήρα πρωταθλητή και ατσαλώνουν την ομάδα;

«Οι νίκες φέρνουν αύξηση της ποιότητας παιχνιδιού της ομάδας και της αυτοπεποίθησης. Και όπως είπα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα παίξαμε με έναν επιθετικό τρόπο αναγκάζοντας τον αντίπαλο να προσαρμοστεί στο δικό μας παιχνίδι. Θα έλεγα πως σε όλο το 90λεπτο κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση με πολύ όρεξη και μεγάλη θέληση».

Παρά τις απουσίες είδαμε πως με την είσοδο δύο παικτών, του Χριστοδουλόπουλου και του Καραγκούνη, άλλαξαν οι ισορροπίες στο επιθετικό πνεύμα της ομάδας. Ενόψει των αγώνων που έρχονται και θα κρίνουν το πρωτάθλημα θεωρείτε πως θα αλλάξει η ισορροπία της ομάδας με την επάνοδο και των τραυματιών που υπάρχουν;

«Καταρχήν, υπεράνω οποιουδήποτε παίκτη βρίσκεται η ομάδα. Έτσι είναι τα πράγματα μαζί μου και έτσι θα συνεχίσουν να είναι μέχρι τέλους. Επιστρέφοντας οι τραυματίες στην ομάδα, εφόσον δείξουν πως θα είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν φυσικά και θα αγωνιστούν. Η ομάδα δεν θα χάσει την ταυτότητά της γιατί δουλεύουμε με συγκεκριμένο τρόπο επειδή επανεμφανίζονται δύο ή τρεις παίκτες. Με απλά λόγια επιθυμώ να επιστρέψουν όλοι και να είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να παίζουν οι καλύτεροι αυτών, όπως πάντα κάναμε.

Τους θέλουμε όλους για να έχουμε και περισσότερες εναλλακτικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι πάντοτε καλό παίκτες σαν τον Λάζαρο, που ήταν έξι μήνες τραυματίας, να επιστρέφουν σε τέτοια κατάσταση. Έπαιξε ένα πολύ καλό ημίχρονο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Νίνη όταν επιστρέψει. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι πως όταν ένας παίκτης επιστρέφει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τραυματισμού, πρέπει να έχει σταδιακή επιστροφή και στις προπονήσεις και στον αγώνα.

Αν αυτή η είσοδος γίνει πριν την κατάλληλη στιγμή ενδεχομένως να διαιωνίζουμε ένα πρόβλημα και να μην βρίσκουμε τη λύση. Θα ήθελα να γίνει σαφές πως η φυσική κατάσταση ενός παίκτη χρειάζεται ένα μήνα για να φτάσει στο κατάλληλο σημείο και να είναι ετοιμοπόλεμος. Και μην ξεχνάμε λοιπόν πως όταν αυτή η χρονική διάρκεια που μένει εκτός είναι μεγάλη χρειάζεται και πνευματική προετοιμασία. Άρα όταν θα επιστρέψουν οι τραυματίες θα πρέπει να σταθμίσω το επίπεδο ετοιμότητάς τους και να διαλέξω τους καλύτερους. Επαναλαμβάνω, υπεράνω όλων η ομάδα».



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved