Μπιάρσιρ: «Να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Μπιάρσιρ: «Να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως μοναδικός του στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «πράσινους».

Ο Ματίας Μπιάρσμιρ μίλησε στο επίσημο πρόγραμμα του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη και αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας βάζοντας ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Μιας και ο λόγος για τις εντός έδρας επιδόσεις του Παναθηναϊκού, πόσο σημαντική θεωρείς την παρουσία του κόσμου στο πλευρό της ομάδας;

«Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου για εμάς. Θα έλεγα ότι πρόκειται για μία αμφίδρομη σχέση. Ο κόσμος δίνει ώθηση στην ομάδα και η ομάδα δίνει χαρά στον κόσμο. Ο ένας στηρίζει και βοηθά τον άλλον. Ειδικά τώρα, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας για να διατηρήσουμε το προβάδισμα ου έχουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες, στους επόμενους, πολύ κρίσιμους αγώνες».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα πάντα θα κριθούν στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;

«Καταλαβαίνω πως ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ σημαντικός για τον κόσμο και μπορώ να αντιληφθώ γιατί πολλοί τον θεωρούν τόσο καθοριστικό. Ως ποδοσφαιριστής όμως θεωρώ ότι όλα τα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι εξίσου σημαντικά. Στο τέλος της σεζόν, όταν κάνεις απολογισμό καταλαβαίνεις ότι όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια αξία, για αυτό και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα».

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πιο αποφασιστικός παράγοντας στην έκβαση του πρωταθλήματος;

«Πιστεύω ότι για εμάς το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση. Προερχόμαστε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις νίκες. Οφείλουμε να ξεχάσουμε την τελευταία κακή μας εμφάνιση και να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να πάμε δυνατά για νίκες. Έχουμε βαθμολογικό προβάδισμα και αυτό σημαίνει ότι ο τίτλος είναι στο χέρι μας».

Στο πρώτο γύρο η ομάδα ξεχώρισε για το επιθετικό και θεαματικό παιχνίδι, με την επιθετική της γραμμή να βρίσκεται στο προσκήνιο. Στην πορεία του δεύτερου γύρου φάνηκαν και οι αμυντικές αρετές της ομάδας. Τελικά ποιο είναι το ισχυρό σημείο του Παναθηναϊκού;

«Πιστεύω ότι και στις δύο γραμμές είμαστε το ίδιο δυνατοί. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να διακρίνει ανάμεσα στις δύο γραμμές στο ποδόσφαιρο, γιατί δουλεύουμε σε μία ομάδα, γίνεται συνολικά. Όλοι μαζί αμυνόμαστε και όλοι μαζί πρέπει να συμμετέχουμε στην επιθετική λειτουργία. Συνήθως πάντως μία ομάδα μπορεί να επιτεθεί καλύτερο, όταν μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά».

Τον τελευταίο μήνα έχεις πιο ενεργή συμμετοχή στην 11άδα της ομάδας. Πως οριοθετείς τους στόχους σου;

«Βασικός μου στόχος είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved