Αναστόπουλος: «Δεν έχει τα εφόδια για Ευρώπη ο ΟΦΗ»

Αναστόπουλος: «Δεν έχει τα εφόδια για Ευρώπη ο ΟΦΗ»

Παρά την πολύ καλή πορεία του ΟΦΗ, που τον έχει φέρει στην 5η θέση, οι στόχοι της κρητικής ομάδας δεν αλλάζουν, όπως συνεχίζει να τονίζει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real Sports» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους προσωπικούς του στόχους, τονίζοντας πως δεν βάζει «ταβάνι».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Νίκου Αναστόπουλου:

-Κόουτς, επιμένεις να κρατάς τον πήχη χαμηλά, παρότι η ομάδα σου «σκίζει». Για γούρι ή επειδή δεν το πιστεύεις;
«Αυτό που είπα στην αρχή της χρονιάς ισχύει και θα το λέω συνέχεια. Στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ξέρω και ξέρετε καλά ότι στο ποδόσφαιρο η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν μια ανάσα. Δεν μιλάμε ούτε για Ευρώπη ούτε για τίποτα. Όχι γιατί δεν υπάρχουν οι αγωνιστικές ικανότητες, αλλά επειδή δεν έχουμε τα εφόδια για την Ευρώπη, όπου οι διοργανώσεις είναι υψηλότατων απαιτήσεων».

-Στα αλήθεια, τα τόσα προβλήματα δεν σε απασχολούν; Δεν σε πτοούν; Άλλος, ενδεχομένως, να τα είχε παρατήσει.
«Ασφαλώς και τα σκέφτομαι, όμως να πω κάτι; Προβλήματα δεν έχει μόνο ο ΟΦΗ, το φαινόμενο είναι γενικό. Δεν μου αρέσει να ακούω να διογκώνονται τα δικά μας ζόρια. Τα προβλήματα είναι γνωστά, όχι μόνο σε εμάς, αλλά σχεδόν σε όλες τις ελληνικές ομάδες. Εμείς, από την πλευρά μας, αυτό που έχουμε να κάνουμε και κάνουμε, είναι να τα αφήνουμε έξω από το γήπεδο και την ώρα του αγώνα να καταθέτουμε την ψυχή μας το είναι μας ολόκληρο».

-Κάποια στιγμή, πέσατε σε απόδοση. Το περίμενες, σε προβλημάτισε;
«Δεν μπορείς, δεν είναι δυνατόν από την αρχή του πρωταθλήματος έως το τέλος του να είσαι ο ίδιος. Θα έρθει και η στραβή και το κακό παιχνίδι και η ήττα. Όλα στο ποδόσφαιρο είναι. Εμείς, άλλωστε (και δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα), δεν έχουμε κάνει σωστή προετοιμασία, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν. Όταν σχεδιάσαμε την ομάδα με τον Νίκο Μαχλά, είπαμε να βρούμε 18-20 παίκτες οι οποίοι σε κάθε ματς θα δίνουν και τη ζωή τους που λέει ο λόγος. Κι αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται σε κάθε αγωνιστική».

-Έμφαση στην άμυνα ή στην επίθεση, τι σου αρέσει περισσότερο; Ήσουν δεινός σκόρερ κάποτε...
«Καταρχήν, πιστεύω πολύ στην τακτική. Σήμερα, στο ποδόσφαιρο υπάρχει η καλή άμυνα, η ανάπτυξη των αντεπιθέσεων, πολλοί τομείς που πρέπει να προσέχεις και να δουλεύεις πάνω σε αυτούς. Τα πάντα παίζουν το ρόλο τους, εννοείται και η ψυχή με τη σκληρή προσπάθεια και διάθεση, αν θέλεις να φεύγεις από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά. Πέρα, όμως, από την τακτική και τα αγωνιστικά θέματα, ειδικά ο προπονητής στον ΟΦΗ, πρέπει, οφείλει να έχει τον νου του και σε άλλα πράγματα, να καταλαβαίνει τους παίκτες του, να έρχεται στη θέση τους, να είναι στο πλευρό τους και να τους στηρίζει κάθε στιγμή. Μόνο έτσι, όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Έχουν «ταβάνι» οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι;
«Δεν βάζω «ταβάνι» στις φιλοδοξίες μου. Όταν ήρθα στο Ηράκλειο, οι περισσότεροι δεν με είδαν με καλό μάτι, λόγω της θητείας μου στον ΠΑΣ Γιάννινα και του παρελθόντος μου στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, είμαι της άποψης ότι ο προπονητής φαίνεται στο γήπεδο, στη δράση και όχι στα λόγια. Όταν μεγαλώνεις αντιμετωπίζεις αλλιώς τις καταστάσεις».

Ο Αναστόπουλος αναφέρθηκε και στα παιχνίδια των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Europa League: «Δύσκολα ματς και τα δύο και ειδικά σε αυτήν τη φάση, όπου πλέον όλες οι ομάδες είναι δυνατές και τα δίνουν όλα για να προκριθούν στις 16 καλύτερες.

Το πολικό κρύο στη Μόσχα θα είναι οπωσδήποτε επιπλέον εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος, όμως, όπως έχω ξαναπεί, έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει ψηλά στη διοργάνωση. Διαθέτει εξαιρετικό δυναμικό και παίκτες με πείρα, ικανούς να κατανικήσουν οποιαδήποτε δυσκολία. Αρκεί, εννοείται, να προσέξουν πολύ για να καταφέρουν να φύγουν από τη Ρωσία με ένα καλό αποτέλεσμα.

Όσο για το ματς στην Ιταλία, η Ουντινέζε θα προσπαθήσει από την αρχή να πιέσει για να πετύχει σκορ πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς. Δεν είναι χαμένος από χέρι ο ΠΑΟΚ, αρκεί βεβαίως οι παίκτες του να αντέξουν στην επιθετικότητα των αντιπάλων τους, η οποία, κατά διαστήματα, θα είναι έντονη έως ασφυκτική».



ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved