«Μάχες» στην κορυφή και την «ουρά»

«Μάχες» στην κορυφή και την «ουρά»

Η 21η αγωνιστική της Super League συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη «κεντρίζει» το ενδιαφέρον ενώ στις υπόλοιπες αναμετρήσεις «παίζονται» βαθμοί… σωτηρίας και Ευρώπης.

Αναμφίβολα ο αγώνας του ΟΑΚΑ μονοπωλεί το ενδιαφέρον, καθώς με νίκη ο Παναθηναϊκός θα ανέβει εκ νέου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο και στα υπόλοιπα παιχνίδια διακυβεύονται βαθμοί που μπορούν να δώσουν ώθηση σε ομάδες που διεκδικούν είτε την είσοδό τους στα play off του πρωταθλήματος, είτε την αποφυγή του υποβιβασμού τους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ (15:00, Novasports 2)

Με στόχο να διατηρηθεί σε τροχιά πεντάδας, ο Ατρόμητος θέλει να πάρει τη νίκη στην έδρα του και να μην αφήσει κι άλλους βαθμούς να χαθούν στο Περιστέρι. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ζητάει μόνο τη νίκη έτσι ώστε να μην χάσει κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για την είσοδο στα play off. Ο τεχνικός του Ατρόμητου δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Δημούτσο και Μήτρογλου ενώ ο Επστάιν είναι κανονικά στην αποστολή.

Η αποστολή του Ατρόμητου:

Ιτάνζ, Ράντμαν, Οικονόμου, Ιγκλέσιας, Νάστος, Καραγκούνης, Σκόνδρας, Τόμας, Ζουέλα, Φυτανίδης, Τάτος, Σφακιανάκης, Μπάλλας, Καραμάνος, Επστάιν, Μπρίτο, Αναστασάκος, Γιαννούλης, Γκαρσία

Η Κέρκυρα προέρχεται από πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς νίκη. Η ομάδα του Χάβι Γκράθια, παρότι αποδίδει καλό ποδόσφαιρο στα τελευταία παιχνίδια, δεν μπορεί να πάρει αποτελέσματα και θα αναζητήσει την υπέρβαση στο Περιστέρι προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή» στη μάχη για την παραμονή καθώς τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει. Ο Ισπανός προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στον Όσμαν που έμεινε εκτός ενώ είναι κανονικά στην αποστολή οι Αγρίτης και Μαρτίν.

Η αποστολή της Κέρκυρας:

Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Βέντσελ, Ζιάμπαρης, Κοντοδήμος, Σακελλαρίου, Μίχος, Ερίθε, Ηλιάδης, Γραμμόζης, Αγρίτης, Καλαντζής, Γιάντσης, Μπάρκογλου, Μαρτίν, Τσίγκας, Καραλής, Ιωάννου

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (15:00, Novaports 3)

Με την ψυχολογία στα ύψη από το «διπλό» στο Αγρίνιο, οι Δραμινοί ευελπιστούν να κατακτήσουν το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο επί των «καναρινιών», αυτή τη φορά εντός έδρας, κάνοντας ένα ακόμα βήμα παραμονής. Εκτός αποστολής από τον Μάκη Κατσαβάκη έμειναν τόσο οι Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης, Σικαλιάς, οι οποίοι ακολουθούν θεραπεία, όσο και ο Βέρτζος ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του κόντρα στους Αγρινιώτες. Αντιθέτως, σε αυτήν συμπεριλήφθηκε κανονικά ο Δημήτρης Γελαδάρης.

Η αποστολή της Δόξας Δράμας:

Σερέμετ, Ρόκα, Θεοδωρόπουλος, Τριποτσέρης, Μπριλάκης, Γελαδάρης, Ψυχογιός, Λίμα, Ρούτσης, Παπαδόπουλος, Γκαρακλίδης, Βάντερσον, Ουέλινγκτον, Λεάντρο, Κάπελ, Αραβίδης, Κυβελίδης, Κουμπρόγλου, Στεργιανός, Αγτζίδης.

Στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του, ο Παναιτωλικός θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Δόξα Δράμας για να «ρεφάρει» τη μεσοβδόμαδη ήττα από τους «μαυραετούς». Η ομάδα του Αγρινίου θα προσπαθήσει να επιστρέψει μετά από αρκετό καιρό στα τρίποντα, έχοντας τέσσερις απουσίες καθώς οι Εντζενγκουέλε, Ρότσα, Κουτρομάνος και Βιντάλ δεν ταξίδεψαν για τη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια του Παναιτωλικού κόντρα στη Δόξα.

Η αποστολή του Παναιτωλικού:

Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας, Μουμίν, Μπελεβώνης, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Παλαιολόγος, Φερνάντες, Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης, Μπλάζιτς, Σιόντης, Άντι, Καμαρά, Ονουάτσι, Ακαλέ.

ΑΡΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (17:15, Novasports 2)

Να δώσει συνέχεια στις νίκες και να πιστοποιήσει πως πλέον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να μπει στο κόλπο των play off θέλει ο Άρης. Η ομάδα του Μανουέλ Μασάδο έρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης στα «Πηγάδια» και περιμένει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να πάρει ένα ακόμα τρίποντο που θα την ανεβάσει βαθμολογικά. Παράλληλα, στους «κίτρινους» τρέχουν ζητήματα που αφορούν τη διοίκηση, από τη στιγμή που οι παίκτες έκαναν διήμερη αποχή γιατί ήταν απλήρωτοι, και τα στελέχη της ΠΑΕ έκαναν ταξίδι στην Ελβετία για να προσελκύσουν επενδυτές. Στα αγωνιστικά, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τον Κάρλος Τόχα και τους ανέτοιμους Παπαστεριανό και Σηφάκη όπως και τον τιμωρημένο Καζναφέρη.

Η αποστολή του Άρη:

Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Νέτο, Μίσελ, Σανκαρέ, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Λαζαρίδης, Ακόστα, Φατί, Κατίδης, Γιαννιώτας, Καστίγιο, Ουμπίντες, Καπετάνος, Τριανταφυλλάκος, Σολτάνι.

Να καταφέρει να πάρει μια νίκη που θα του επιτρέψει να «ανασάνει» βαθμολογικά θέλει ο Εργοτέλης στη Θεσσαλονίκη. Οι Κρητικοί γνωρίζουν πως έχουν δύσκολο έργο, όμως, δεν έχουν και πολλά περιθώρια για απώλειες μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο ντέρμπι του Ηρακλείου. Ο Νίκος Καραγεωργίου για το παιχνίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κυριακίδη και Κουτσιανικούλη, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Δερμιτζάκης, Ρομάνο, Ευαγγέλου, Χαντί, Ρέντζας, Κανδηλάκης, Μπουχαλάκης και Αθανασίου.

Η αποστολή του Εργοτέλη:

Πίρσον, Καβουσάκης, Τζανακάκης, Γιαλούσης, Σαρρής, Χρυσοφάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Ολίσε, Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς, Μπέτο, Φραγκουλάκης, Καρέλης, Χαλκιαδάκης, Κατσικοκέρης, Δάρλας, Μπούντιμιρ, Λεάλ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (17:15, Novasports 3)

Με την ψυχολογία στα ύψη ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης ο Λεβαδειακός. Η νίκη των Βοιωτών στην Τρίπολη, λίγες μέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά, έδωσε άλλο «αέρα» στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου και πλέον με στόχο ένα ακόμα τρίποντο οι Βοιωτοί θέλουν να πάρουν βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Ο Γιώργος Παράσχος δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Δημήτρη Μαχαίρα και Ευθύμη Κοτίτσα που είναι τραυματίες, όπως και τον Στέφανο Ναπολεόνι ο οποίος είναι τιμωρημένος κι επιλέχθηκε να εκτίσει την ποινή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η αποστολή του Λεβαδειακού:

Στρατηλάτης, Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Βιάνα, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Ζαουί, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόποβιτς

Να «ρεφάρει» την ήττα από τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη θα επιδιώξει την Κυριακή (12/02) στη Λιβαδειά ο Αστέρας Τρίπολης. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Αρκαδίας είναι πεισμωμένοι από την εντός έδρας ήττα πριν από λίγες μέρες και θέλουν να... ισοφαρίσουν, παίρνοντας ρεβάνς μέσα στη Λιβαδειά. Εκτός αποστολής για το ματς με τον Λεβαδειακό έμειναν από τον Σάκη Τσιώλη, οι Χούλι και Περόνε. Αντίθετα, ο Σάκης Τσιώλης μπορεί να υπολογίζει και πάλι στους Στεφανάκο, Μπαρτολίνι και Ροτζέριο.

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης:

Χακόμπο, Μπαντής, Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Τσαμπούρης, Ναβάρο, Φορμίκα, Πιπίνης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Ουσέρο, Λαδάκης, Αλβάρες, Μπρέσκα, Ροτζέριο, Ράγιος, Έγκον, Σολάκης και Φρανκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ (19:30, Novasports 1)

Μετά την ήττα στη Λιβαδειά, η νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Ξάνθη είναι μονόδρομος. Οι «πράσινοι» καλούνται να πάρουν το τρίποντο για να βρεθούν ξανά στην κορυφή και το +2 από τον Ολυμπιακό και να διατηρήσουν έτσι το προβάδισμα τίτλου έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει να αντιμετωπίσει τα γνωστά προβλήματα των απόντων, Λέτο και Κουίνσι, με τους Καντέ, Μπουμσόνγκ, Νίνη και Ρούντολφ να είναι μακροχρόνια απόντες και τον Σεϊταρίδη να επιστρέφει μετά από πάρα πολύ καιρό σε αποστολή του «τριφυλλιού».

Η αποστολή του Παναθηναϊκού:

Καρνέζης, Καπίνο, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα, Κλέιτον, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος, Βιτόλο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Τοτσέ

Την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θέλει απέναντι στον Παναθηναϊκό η Ξάνθη. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά τα τελευταία «στραβοπατήματα» και κυρίως την εντός έδρας ήττα από τον Άρη βλέπει την πεντάδα να… απομακρύνεται και θέλει να πάρει πλέον βαθμούς από όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι τιμωρημένοι Σπύρος Βάλλας και Ρικάρντο Ντάνι.

Η αποστολή της Ξάνθης:

Βιβιανί, Μπέρτος Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Λυμπερόπουλος, Καζάκης, Στάσιακ



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved