Έπαψε ΑΕΚ να θυμίζει…

Έπαψε ΑΕΚ να θυμίζει…

Η εμφάνιση της ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν τραγική και απέδειξε ότι βρίσκεται αρκετά επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που είχαν συνηθίσει οι φίλοι της.

Αρκετές φορές η βαθμολογία δεν «λέει» πάντα την αλήθεια. Πέρυσι, η ΑΕΚ βρέθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ούσα αρκετούς βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και δέχτηκε έξι τέρματα.

Φέτος, ήταν εννέα και με βάση τη βαθμολογία, σίγουρα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι στον Πειραιά. Φαίνεται όμως, ότι μέχρι στιγμής θα πρέπει να αισθάνεται και ικανοποιημένη που βρίσκεται σε αυτή την απόσταση, καθώς στον αγωνιστικό χώρο απέδειξε ότι δεν άξιζε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Στο παιχνίδι που ουσιαστικά είναι το σημαντικότερο για τους φιλάθλους της, βρέθηκε στο απόλυτο μηδέν. Ούτε πάθος, ούτε καρδιά, ούτε κάποιο θετικό σημάδι από τους ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού. Ή μάλλον όταν μπήκαν, ήταν αργά καθώς το ταμπλό έδειχνε ήδη 2-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Η… απουσία του Λεονάρντο

Στα μεγάλα παιχνίδια, τη διαφορά συνήθως κάνουν οι ηγέτες. Στη φετινή ΑΕΚ το ρόλο αυτό έχει ο Λεονάρντο που είναι και ο πρώτος της σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός όμως σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξε ότι μπορούσε να πάρει την ομάδα τις πλάτες του και να την οδηγήσει σε κάτι θετικό.

Τρία σουτ κατέγραψαν οι στατιστικές υπηρεσίες, χωρίς κανένα από αυτά να αποτελέσει ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς δεν ανησύχησαν τον Μπάλαζ Μέγιερι. Κατά τα άλλα είχε μόλις δύο σωστές μεταβιβάσεις, ενώ από τις σέντρες που επιχείρησε μόλις μία ήταν πετυχημένη με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 43’ Στις άλλες 11 οι αμυντικοί του Ολυμπιακού απομάκρυναν με άνετο τρόπο.

Που είναι το πάθος;

Σε ένα παιχνίδι που «καίει» όπως τα ντέρμπι το πάθος θα έπρεπε να ξεχείλιζε από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ωστόσο, οι παίκτες της δεν έμπαιναν αποφασιστικά στις φάσεις και είχαν μόλις 25 φάουλ. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μικρός, δείγμα του ότι οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου δεν έπιασαν το νόημα της αναμέτρησης.

Τελικές στα… χαρτιά

Η στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος, κατέγραψε πέντε τελικές προσπάθειες από την ένωση. Ωστόσο, από αυτές μόλις η μία κόντεψε να γίνει και γκολ. Ήταν η φάση του 63’ όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε το μακρινό σουτ με τον Μέγιερι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πλησίασε στο γκολ και όσες ευκαιρίες είχε, δεν ανησύχησαν πραγματικά την άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Λάθη επί… λαθών

Στο χθεσινό παιχνίδι (10/2) η ΑΕΚ δεν είχε την κατοχή της μπάλας και τα 50 λάθη που έκανε δεν δικαιολογούνται από τη στιγμή που οι προσανατολισμοί της ήταν αμυντικοί. Χειρότερος των φιλοξενούμενων, ήταν ο Στιβ Μπέλεκ που είχε οκτώ και για αυτό αντικαταστάθηκε πρώτος από τον Νίκο Κωστένογλου με τον Γιάννη Κοντοέ να ακολουθεί με επτά. Έξι είχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος που ήταν μόνος του στην επίθεση και ακολούθησαν οι Δέλλας και Βάργκας με πέντε.



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved