Τα πέντε... βήματα του «sir - Takis» στο Αγρίνιο

Τα πέντε... βήματα του «sir - Takis» στο Αγρίνιο

Εποχή Λεμονή στο Αγρίνιο! Το Onsports καταγράφει τις πέντε βασικές προτεραιότητες του «Sir Takis» για την αγωνιστική ανόρθωση του Παναιτωλικού.

Θαύματα δεν γίνονται από την μία ημέρα στην άλλη στο ποδόσφαιρο και μαγικά ραβδάκια δεν κουνάει κανένας προπονητής στον πλανήτη. Η αναγέννηση μια ομάδας αποτελεί συνολικό έργο των παικτών και του προπονητή. Ασφαλώς και δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια, ούτε μυστικές συνταγές. Τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης, φιλοσοφίας, αλλά και άριστης ψυχολογίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ο 51χρονος προπονητής ανέλαβε να τραβήξει το κάρο από την λάσπη και γιατί όχι, να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, έπειτα από το άδοξο και πρόωρο τέλος της θητείας του στον Πανιώνιο.

Η νέα του ομάδα ασφαλώς και διαθέτει πλούσια… κομφόρ (οικονομική… υγεία, οργάνωση, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις) αλλά και αρκετές αδυναμίες που την έχουν οδηγήσει λίγα βήματα μακριά από τον... θάλαμο της εντατικής.

Το Onsports αναλύει τα πέντε «αγκάθια» της αγρινιώτικης ομάδας, που αποτελούν συγχρόνως τα στοιχήματα του νέου τεχνικού της, για το δυναμικό… come back στην περιπέτεια του πρωταθλήματος.

 

Μάθε παιδί μου επίθεση!

Σύμφωνοι, ο Παναιτωλικός δεν είναι... Μπαρτσελόνα, αλλά και η υπερβολικά αμυντικογενή διάταξη (ειδικά στα παιχνίδια μακριά από το...σπίτι) δεν αρμόζουν με την ποιότητα των παικτών και την δυναμική του ρόστερ. Οι Αγγελος Χαριστέας και Γιώργος Θεοδωρίδης, προφανώς δεν άντεξαν για αυτό και εξέφρασαν με ανοιχτά μικρόφωνα τις ενστάσεις τους μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο. Αν μη τι άλλο, ο νέος τεχνικός καλείται να εμφυσήσει επιθετικό πνεύμα στα «καναρίνια», κάτι που πέραν όλων των άλλων, αποτελεί και «θέλω» της εξέδρας.

Το άλλο σύστημα

Η ποικιλία των συστημάτων, ανάλογα με το παιχνίδι και κυρίως, η χρησιμοποίηση εναλλακτικών λύσεων όταν το πράγμα αρχίζει και στραβώνει. Ο Παναιτωλικός σε πολλά ματς φάνηκε να εγκλωβισμένος σε ένα σύστημα(4-2-3-1) που δεν του ταίριαζε και όμως επέμεινε, χάνοντας χρόνο και πολύτιμους βαθμούς…

Το... αντίδοτο των αποβολών

Το φάρμακο για την «ιό» των κόκκινων καρτών, που έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του και αποψιλώνει την ομάδα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι Αγρινιώτες μετρούν μέχρι τώρα επτά αποβολές, για τις οποίες δεν ευθύνονται φυσικά μονάχα τα «φάλτσα» των διαιτητών, αλλά και η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των παικτών. Επρεπε να φτάσουμε στον Φεβρουάριο, για να... τραβηχτούν αυτιά και να τιμωρηθεί ποδοσφαιριστής (βλ. Ρότσα) για αδικαιολόγητη αποβολή.

Διαχείριση των αποδυτηρίων

Ελεγχος και ισορροπία στα αποδυτήρια, τα οποία ναι μεν δεν παραπέμπουν σε… ξέφραγο αμπέλι, ωστόσο δεν διακρίνονται και για την εύρυθμη λειτουργία τους. Στην ομάδα υπάρχουν αρκετές έντονες προσωπικότητες (ίσως και «παρέες») που απαιτούν την κατάλληλη διαχείριση, σε συνδυασμό βέβαια με εξάλειψη των δημοσιοϋπαλληλικών νοοτροπιών. Να εμπνεύσει τους παίκτες και να πάρει το μέγιστο των δυνατοτήτων τους…

Στοπ στις... αβίαστες μεταγραφές

Αρμονικότερη συνεργασία με το τμήμα σκάουτινγκ και την διοίκηση, στο «ξεσκόνισμα» υποψήφιων μεταγραφικών στόχων και την λήψη αποφάσεων. Στο μεταγραφικό σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού, έγιναν «κακουργήματα», με τον ερχομό παικτών αμφιβόλου αξίας (Μεζάκ, Σέγε) οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved