Το… καρέ του Γενάρη

Το… καρέ του Γενάρη

Τις 4 έφτασαν οι προσθήκες στο ρόστερ της ΑΕΚ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μετά και την απόκτηση του Ντρπιτς.

Αν και κινήθηκε εντατικά τις τελευταίες ημέρες του «χειμερινού παζαριού» ο Δικέφαλος κατάφερε να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό του με τέσσερις παίκτες. Την αρχή έκανε ο Μίτσελ, ακολούθησαν οι Μπαχά και Ματέος κι έκλεισε το «καρέ» ο Ντρπιτς.

Οι νεοαποκτηθέντες, εκτός του Κροάτη αμυντικού, έχουν ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο τους με τη νέα τους ομάδα και μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα αγωνιστικά συμπεράσματα σε αντιστοιχία φυσικά με το οικονομικό σκέλος της απόκτησής τους.

Το onsports σας παρουσιάζει συνοπτικά την παρουσία των «νέων» σε συνάρτηση με ποσό που βγήκε από τα ταμεία των «κιτρινόμαυρων»

Μίτσελ Μάρκος Μαδέρα

Ο Ισπανός άνοιξε το «χορό» των μεταγραφών όντας η πρώτη προσθήκη του Ιανουαρίου. Ο χρόνος συμμετοχής του στη Μπέρμιγχαμ από την αρχή της σεζόν ήταν ελάχιστος και θεώρησε πως στην ΑΕΚ θα έχει τις ευκαιρίες που ψάχνει. Ο Δικέφαλος συμφώνησε με τον παίκτη για εξάμηνο δανεισμό καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 175 με 200 χιλιάδων ευρώ.

Σε ό,τι φορά την αγωνιστική του παρουσία, δεν άργησε να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα με το νούμερο «11». Το ντεμπούτο του έγινε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη όπου ήταν και στη βασική ενδεκάδα. Δείχνοντας καλά στοιχεία από τεχνικής άποψης συνέβαλλε κι αυτός στη νίκη του Δικεφάλου με 2-0.

Το δεύτερό του παιχνίδι με την ΑΕΚ θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων των φίλων της ομάδας καθώς μπήκε ως αλλαγή στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό κι χάρισε την πρόκριση στους «κιτρινόμαυρους» με απευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ως βασικός στις αναμετρήσεις με Άρη και Παναθηναϊκό χωρίς όμως να δείξει κάτι ιδιαίτερο και αντικαταστάθηκε στο 46’ και το 50’ αντίστοιχα.

Νταβίντ Ματέος

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα. Εκμεταλλευόμενος τις επαφές του στην Ισπανία ο Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησε με τους ιθύνοντες των Μερένχες για τον εξάμηνο δανεισμό του νεαρού μπακ. Το κόστος για την ΑΕΚ ανέρχεται περίπου στα 80.000 ευρώ, ενώ μεταξύ των δυο πλευρών υπάρχει μόνο προφορική συμφωνία για ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας τους.

Το ντεμπούτο του Ματέος δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ καθώς έγινε στο ματς με τον Άρη όπου ο Δικέφαλος γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-1. Μάλιστα λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Ισπανός, που έχει επιλέξει το «6» για τη φανέλα του, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας πρόωρα το δρόμο για τα αποδυτήρια. Έτσι, έμεινε εκτός πλάνων από το ματς με τον Παναθηναϊκό και είναι ξανά στη διάθεση του Χιμένεθ εν όψει Πανιωνίου.

Ναμπίλ Μπαχά

Την ίδια ημέρα με την απόκτηση του Ματέος ανακοινώθηκε και η ένταξη του Μπαχά στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Μαροκινός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Μάλαγα και οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε συμφωνία με τους εκπροσώπους του για συνεργασία έξι μηνών με τη μορφή δανεισμού με το κόστος να ανέρχεται στα 100.000 ευρώ.

Ο Αφρικανός, που πήρε τη φανέλα με το νούμερο «39» έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο αγώνα απέναντι στον Άρη για την 21η αγωνιστική της Super League όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή από το 46’. Όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του αν αποφύγει την ήττα.

Στο δεύτερό του ματς η ΑΕΚ έφυγε ξανά ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο αλλά ήταν μια «γλυκιά ήττα». Το 3-2 υπέρ του Παναθηναϊκού ελάχιστα στενοχώρησε τους παίκτες τοπυ Χιμένεθ που με το γκολ του Μίτσελ στις καθυστερήσεις πήραν την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου. Όμως ατυχές ήταν και το αποτέλεσμα στην 3η του συμμετοχή με τη νέα του ομάδα καθώς απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο πρωτάθλημα αυτή τη φορά, η ΑΕΚ με τον Μπαχά βασικό γνώρισε την ήττα με 3-1.

Ντίνο Ντρπιτς

Ο Κροάτης σέντερ μπακ δοκιμάστηκε τον Δεκέμβριο του 2010 χωρίς όμως να προχωρήσει το θέμα της απόκτησής του. Ωστόσο στις αρχές του Φεβρουαρίου ο παίκτης επικοινώνησε με την ΑΕΚ δείχνοντας πως θέλει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, (δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τον Ιανουάριο του 2010) και μειώνοντας εντυπωσιακά τις απαιτήσεις του. Συνολικά η ΑΕΚ θα ξοδέψει περίπου 50.000 ευρώ πληρώνοντας το ενοίκιο του σπιτιού του κι ένα αυτοκίνητο, ενώ οι απολαβές του ίδιου θα είναι ανάλογες των συμμετοχών του.

Φτηνές κινήσεις

Συνολικά λοιπόν με ένα ποσό γύρω στα 400.000 ευρώ η ΑΕΚ έκανε τέσσερις προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό της τον Ιανουάριο. Από οικονομικής πλευράς φυσικά ήταν ικανοποιητική η δραστηριότητα των «κιτρινόμαυρων» αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τη νέα σεζόν μείνει στην ομάδα κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες.



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved