Φερέιρα: «Πήραμε το μάθημά μας»

Φερέιρα: «Πήραμε το μάθημά μας»

Νοοτροπία νικητή και πρωταθλητή θέλει να δείξει η ομάδα του στον αγώνα με την Ξάνθη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό και ευελπιστεί σε νέο νικηφόρο σερί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη στη Nova και χαρακτήρισε ως μάθημα για τους παίκτες του την ήττα του «τριφυλλιού» στη Λιβαδειά, ενώ  εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης κόντρα στην Ξάνθη. Παράλληλα αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που βιώνουν οι «πράσινοι».
 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλδο Φερέιρα:
 
Λένε πως οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα. Μια δύσκολη στιγμή ήταν για τον Παναθηναϊκό και η ήττα στη Λιβαδειά. Τι αντίδραση περιμένετε από τους ποδοσφαιριστές εν όψει του αγώνα με την Ξάνθη;

«Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε χάσει τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Υπήρξε όμως για μάς ένα μάθημα το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Θυμόμαστε και την ήττα από τον Άρη την οποία ακολούθησαν εννέα αγώνες με οκτώ νίκες και μία ισοπαλία. Δεν χωράει καμιά δικαιολογία για την ήττα μας στη Λιβαδειά ούτε από τους παίκτες, ούτε από το τεχνικό επιτελείο. Και η παρουσία πολλών φιλάθλων μας στον αγώνα αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να συνοδευτεί από ήττα. Όλοι μας, και όταν λέω όλοι εννοώ και τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, ήμασταν σε ένα επίπεδο που πηγαίναμε για νίκη και είμαστε σε ένα επίπεδο τέτοιο που πρέπει να πηγαίνουμε για νίκες στο πρωτάθλημα. Αυτές οι καταστάσεις βέβαια συμβαίνουν συχνά στο ποδόσφαιρο. Όμως εμείς παραμένουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αυτή τη στιγμή και να μην το ξεχνάμε. Και ενώ υπολείπονται ακόμα δέκα αγώνες και ένα δύσκολο πρόγραμμα ο αγώνας με την Ξάνθη θα είναι ο πρώτος που θα δώσουμε μετά το μάθημα που πήραμε στη Λιβαδειά. Αυτό που θα ζητήσω από τους παίκτες μου είναι η συμπεριφορά τους σ' αυτόν τον αγώνα να είναι συμπεριφορά νικητή και πρωταθλητή. Και με αυτό το πνεύμα θα μπορέσουμε να νικήσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι».
 
Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που και καλό ποδόσφαιρο παίζει και καλή πορεία έχει στο πρωτάθλημα. Το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν εκείνο που σήμανε την αγωνιστική ανάταση του Παναθηναϊκού. Περιμένετε κάτι αντίστοιχο;

«Όπως είπα και πριν θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα δώσουμε αφού πήραμε το μάθημά μας στη Λιβαδειά. Άρα θα πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, όπως έχουμε κάνει και σε προηγούμενους αγώνες με στόχο τη νίκη. Το λέω και πάλι και δεν πρέπει να το ξεχνάμε: μετά την ήττα μας στον Άρη νικήσαμε οκτώ αγώνες και φέραμε μια ισοπαλία. Άρα, ναι, θέλω να πιστεύω ότι ο αγώνας με την Ξάνθη θα σημάνει την επιστροφή μας σε νικηφόρα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε, και αυτό το γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές, ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτού του είδους τα επίπεδα όταν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και συνεπώς οι παίκτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι εφόσον παίζουν για τον τίτλο πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο σε τέτοιο, υψηλό επίπεδο».
 
Τι εικόνα έχετε διαμορφώσει για την ομάδα της Ξάνθης όσο την έχετε δει;

«Είναι μια ομάδα που παίζει καλά, έχει καλούς παίκτες και θα μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα θα γίνουν μικρότερα εάν εμείς παίξουμε σε υψηλό επίπεδο όπως το έχουμε ήδη κάνει σε προηγούμενους αγώνες και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει το παιχνίδι να γίνει για μας πιο εύκολο».
 
Έχει αυξηθεί η πίεση τώρα που μειώθηκε η βαθμολογική διαφορά;

«Πίεση πάντοτε υπάρχει είτε οι βαθμοί της διαφοράς είναι λιγότεροι είτε είναι περισσότεροι. Όπως επίσης πίεση υπάρχει και στον αντίπαλο μεγαλύτερη ή μικρότερη ενδεχομένως ανάλογα με τη διαφορά των βαθμών. Τώρα βεβαίως χάσαμε τρεις πόντους και είμαστε στο συν δύο, όμως η πίεση πάντα υπάρχει και είναι λογικό να υπάρχει».
 
Σε τι κατάσταση είναι ο Λέτο και πότε περιμένετε να επιστρέψει; Επίσης, πότε θα μπορέσει να επανενταχθεί στην ομάδα ο Σωτήρης Νίνης;

«Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Λέτο έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού και ακόμα δεν έχει αρχίσει να προπονείται με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην ομάδα. Ο Νίνης, από την άλλη πλευρά, υπήρξε τραυματίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και σταδιακά επανακτά τις δυνάμεις του ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμος για να ξαναπαίξει. Δεν μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα για ακριβή χρονικά διαστήματα».
 
Η ομάδα όπως γνωρίζετε αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ υπάρχει ακόμα και το σενάριο μη συμμετοχής του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν λυθεί το πρόβλημα. Πόσο επηρεάζει αυτή η κατάσταση; Επίσης θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους ανθρώπους που περιβάλλουν την ομάδα;

«Τα οικονομικά προβλήματα δεν εμφανίστηκαν σήμερα, υπήρχαν ήδη από την αρχή. Εμείς ποτέ, σε καμία στιγμή δεν επικαλεστήκαμε αυτές τις δυσκολίες. Ανεξάρτητα λοιπόν με το πότε θα μπορέσει να μπει οξυγόνο εδώ μέσα ώστε να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε θα συνεχίσουμε τη μάχη μας για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε πως όσο ο καιρός περνάει και τα οικονομικά προβλήματα οξύνονται τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Όπως ξέρετε, μένουν ακόμα δύο μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα κι εμείς δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας για να το κατακτήσουμε. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουμε κάνει μια καλή δουλειά και αγωνιστικά θα συνεχίσουμε προκειμένου να φτάσουμε στο τέρμα παίρνοντας τον τίτλο».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved