Ένα Κύπελλο, πολλά οφέλη

Ένα Κύπελλο, πολλά οφέλη

Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί για την ΑΕΚ τον μεγάλο στόχο η επίτευξη του οποίου θα έχει πολλαπλά κέρδη για τους «κιτρινόμαυρους».

Έχοντας  μείνει 24 βαθμούς μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος 8 αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν κι εκτός συνέχειας στο Europa League, ο Δικέφαλος κυνηγάει πλέον μόνο το Κύπελλο. Μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ θα αντιμετωπίσουν στην ημιτελική φάση του θεσμού τον ΠΑΟΚ.

Το ευχάριστο για την ΑΕΚ είναι πως η ποινή των επεισοδίων της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό είναι τελικά μια αγωνιστική, που σημαίνει ότι οι εξέδρες του ΟΑΚΑ θα είναι ανοικτές στο ματς με τους Θεσσαλονικείς και από την ομάδα περιμένουν τη συμπαράσταση του κόσμου που δείχνει να έχει αντιληφθεί τη σημασία του Κυπέλλου την τρέχουσα σεζόν. Ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα αποτελέσει μια «τονωτική ένεση» τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά σε βάθος χρόνου.

Το Onsports σας παρουσιάζει τους τομείς στους οποίους θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα άμεσα ή μακροπρόθεσμα.

1) Έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο ο Δικέφαλος θα επιστρέψει στους τίτλους ύστερα από μια «άνυδρη» περίοδο 9 ετών. Φυσικά τόσο στις τάξεις των οπαδών όσο και στους κόλπους της ομάδας το κλίμα θα βελτιωθεί σημαντικά. Η ψυχολογική και ενδεχομένως αγωνιστική ανάταση θα παίξει μεγάλο ρόλο εν όψει και της συμμετοχής στα play off.

2) Η βελτίωση του κλίματος πιθανότατα θα γίνει εμφανής και αναφορικά με την παρουσία και την ενασχόληση των μετόχων. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που οι μέτοχοι της ΠΑΕ εμφανίστηκαν στο γήπεδο ήταν στον τελικό του Κυπέλλου το 2009 με τον Ολυμπιακό. Οπότε μπορεί να ειπωθεί ότι η πρόσθεση του Κυπέλλου στην τροπαιοθήκη της ομάδας τον Απρίλιο του 2011 θα «γλυκάνει» τους μετόχους δρομολογώντας ενδεχομένως θετικές  εξελίξεις στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού που είναι άμεσα συνδεδεμένη συνήθως και με τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας.

3) Η Κυπελλούχος ΑΕΚ θα έχει εξασφαλίσει το «καλό» εισιτήριο για το Europa League. Αυτό σημαίνει πως για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης τη σεζόν 2011-12 θα πρέπει να αγωνιστεί μόνο στα play off του θεσμού ξεκινώντας την προετοιμασία της στα τέλη Ιουλίου. Όμως υπάρχουν και οικονομικά οφέλη καθώς θα είναι κοντά στην είσοδο στους ομίλους που θα της αποφέρει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία.

4) Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα έχει φυσικά αντίκτυπο και στην ψυχολογία του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει καταλάβει πως μέσω του συγκεκριμένου θεσμού μπορεί να πετύχει έναν από τους στόχους της ομάδας καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μείνει «εκτός μάχης» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Οπότε θα είναι σε θέση πλέον να συζητήσει από διαφορετική βάση το καλοκαίρι με τους μετόχους το ενδεχόμενο παραμονής του και τη νέα σεζόν στον πάγκο της ΑΕΚ με την οποία όπως είχε πει κατά την άφιξή του στην Ελλάδα θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αν το χάσει, χάνεται...

Όλα τα παραπάνω λοιπόν συνηγορούν στο ότι το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος την τρέχουσα περίοδο. Οπότε ενδεχόμενη απώλειά του θα επιφέρει σοβαρούς κλυδωνισμούς την ομάδα. Με το πρωτάθλημα ήδη χαμένο, μια αποτυχία και στο Κύπελλο μπορεί να επιδράσει αρνητικά κι εν όψει της συμμετοχής στα play off που η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να περισώσει ό,τι μπορεί. Επίσης, αρκετά εύκολα θα βγουν στην επιφάνεια και διάφορα σενάρια αναφορικά με την παρουσία του Χιμένεθ στον πάγκο αλλά και την στάση των μετόχων το καλοκαίρι.

Συνεπώς, δεν θα έχει πολύ άδικο κάποιος αν πει πως για τη φετινή ΑΕΚ ο παράδεισος και η κόλαση απέχουν περίπου 270 λεπτά.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved