Πουρσανίδης: «Δύσκολα θα χάσει άλλους βαθμούς ο Ολυμπιακός»

Πουρσανίδης: «Δύσκολα θα χάσει άλλους βαθμούς ο Ολυμπιακός»

Την άποψή του πως με την ψυχολογία στα ύψη λόγω της εκτός έδρας νίκης επί του ΠΑΟΚ και τη μείωση της διαφοράς στους δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δύσκολα θα χάσουν βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια, εξέφρασε ο Ηλίας Πουρσανίδης.

«Ήταν το καλύτερο σενάριο για τον Ολυμπιακό», σχολίασε χαρακτηριστικά για την τελευταία αγωνιστική της Super League ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94.6», όπου δεν παρέλειψε να ξεχωρίσει τον Μανιάτη ως MVP των Πειραιωτών τη φετινή χρονιά, αλλά και να αναφερθεί τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, όσο και στη γενικότερη κατάσταση της χώρας.  

«Αυτό είναι ο Ολυμπιακός. Δεν στέκομαι στην καλή απόδοση, αλλά στην ορμή. Αυτή είναι η εικόνα της ομάδας. Έχει μια παιδική αρρώστια ο σύλλογος, είναι στο DNA του να περάσει μια μικρή κρίση. Κάθε χρόνο συμβαίνει αυτό και εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, επανεμφανίζεται δυνατός. Τώρα έχει αφήσει πίσω του την κάμψη. Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού, δεν μπορώ να πω πως πήρε το πρωτάθλημα, αλλά έφτιαξε η ψυχολογία του και δύσκολα θα χάσει πλέον βαθμούς μέχρι τέλους. Ήταν το καλύτερο σενάριο», τόνισε αρχικά ο Ηλίας Πουρσανίδης για να συμπληρώσει ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο οι πρωταθλητές μπορούν να τα καταφέρουν και στις τρεις διοργανώσεις:

«Θα πρέπει να φανεί. Έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Βλέπουμε πως βοηθούν κατά καιρούς ο Μακούν, ο Αμπντούν και άλλοι παρεξηγημένοι ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας μπορούν να ηγηθούν και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στις 3 διοργανώσεις».

Για τον MVP της φετινής χρονιάς, υποστήριξε: «Ο Μανιάτης! Είναι πολύ καλός αθλητής που παίρνει από το ποδόσφαιρο αυτό που του αξίζει. Κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Στα χαφ είναι πιο απελευθερωμένος. Είναι μια μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού σε μια θέση που ψαχνόταν η ομάδα τα τελευταία χρόνια».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, ο Ηλίας Πουρσανίδης τόνισε ότι δεν θα ήθελε να αγωνίζεται σήμερα όπως εκείνοι: «Κάνω το σταυρό μου γιατί έπαιξα σε μια μεγάλη ομάδα σε πολύ καλά χρόνια. Νιώθω τυχερός που δεν παίζω τώρα, αλλά έπαιξα τότε. Υπάρχει ένας μύθος που δεν ισχύει: πως λύνεις το πρόβλημα της ζωής σου από την μπάλα. Αυτό ισχύει για όσους παίξουν για πολλά χρόνια με καλά συμβόλαια και κάνουν σωστή διαχείριση των χρημάτων τους. Αυτοί, όμως, είναι πολύ λίγοι».

Τέλος, αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο είναι πηγή ελπίδας για όλους μας. Ήμουν απαισιόδοξος το καλοκαίρι με όσα είχαν συμβεί. Τώρα βλέπουμε πως το ποδόσφαιρο μπορεί να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία του κόσμου. Χαίρομαι που βλέπω πολλούς Έλληνες στις ομάδες».



Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved