Ταυλαρίδης: «Μείναμε άφωνοι εμείς, δεν θα μείνετε εσείς;»

Ταυλαρίδης: «Μείναμε άφωνοι εμείς, δεν θα μείνετε εσείς;»

Εντυπωσιασμένος από την πορεία της ίδιας του της ομάδας δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης μίλησε στην κάμερα της Nova και υποστήριξε πως η παρουσία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα είναι πάνω από κάθε προσδοκία, αποδίδοντάς την κυρίως στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα αλλά και στην ικανότητα του Νίκου Αναστόπουλου να διατηρεί το ποδοσφαιρικό τμήμα ενωμένο παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στους Κρητικούς.

«’Έχουμε μείνει άφωνοι εμείς, δεν θα μείνετε εσείς;», είπε αρχικά ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως επέλεξε την ομάδα του Ηρακλείου για να συνεχίσει την καριέρα του.

«Εγώ το καλοκαίρι ήρθα στην ομάδα δύο τρεις μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Στην πρώτη προπόνηση είμαστε 12 παίκτες και απελπίστηκα, γιατί ερχόμουν και από μία δύσκολη χρονιά με τη Λάρισα και νόμιζα ότι θα ήταν ίδια με την περσινή. Όμως είδα το πρώτο ματς από τον πάγκο και κατάλαβα πως αυτή η ομάδα θα είχε μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως πρόσθεσε: «Την τελευταία χρονιά που ήμουν στην Σεντ Ετιέν, είχα πάρει την απόφαση για να γυρίσω. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης και Λάρισα μου είχαν κάνει προτάσεις και επειδή σκεφτόμουν ρομαντικά, αποφάσισα να συνεχίσω στη Λάρισα. Είχα συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ σε όλα και ο κ. Βρύζας πήγε να φτιάξει τα συμβόλαια, αλλά τελικά μετά από δύο ώρες γύρισε και μου είπε πως υπογράψανε με τον Τσιρίλο. Παραλίγο να μείνω και χωρίς ομάδα, όμως τέλος καλό, όλα καλά, καθώς ο κ. Μαχλάς και ο κ. Αναστόπουλος με πίστεψαν και πλέον όλα καλά».

Όσο για τα προβλήματα που υπάρχουν στον ΟΦΗ, σχολίασε: «Είμαστε γκρινιάρηδες και φιλότιμοι και μπορεί να μην μιλάμε όλη την εβδομάδα, αλλά μέσα στο ματς είμαστε μια ομάδα. Μετά το ματς βγαίνουμε με τις οικογένειές μας όλοι μαζί και από κει και πέρα από τη Δευτέρα ξεκινούν πάλι τα προβλήματα».

Επίσης, ο Στάθης Ταυλαρίδης, μίλησε και για τον Νίκο Αναστόπουλο: «Εμείς έχουμε έναν  προπονητή που είναι ψυχολόγος, αν και εμείς χρειαζόμαστε ψυχίατρο σε αυτά τα αποδυτήρια. Μερικές φορές όταν είμαι στις μαύρες μου, μου λέει έναν καλό λόγο και με καταφέρνει. Και του το λέω: Κόουτς έχε χάρη που είσαι καταφερτζής. Είναι όντως καταφερτζής. Λίγοι προπονητές θα μπορούσαν να αντέξουν σε αυτές τις καταστάσεις».

Συνολικά για την πορεία του ΟΦΗ τόνισε: «Ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν ο μοναδικός που το πίστεψε. Οι παίκτες ήξεραν πως δεν θα παίξουν πλέι οφ, όμως τους κράτησε όλους ενωμένους και δικαιώθηκε, γιατί κατάφερε να τους κρατήσει να παίξουν στα πλέι οφ. Και δικαιώθηκε. Πλέον έχουν μείνει 10 παιχνίδια, ο στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα και αυτός επετεύχθη. Πλέον στόχος είναι να μπορέσει η ομάδα να κερδίσει το σεβασμό του κόσμου όπως και στο παρελθόν. Και νομίζω πως και αυτό έχει γίνει».

Ενώ για το αν η έδρα δίνει ώθηση στην ομάδα, απάντησε: «Σίγουρα. Φανταστείτε πως όταν πας να κάνεις το πλάγιο, οι φίλαθλοι μπορούν να σε αγγίξουν. Οι αντίπαλοι αισθάνονται την έδρα μας. Εγώ προσωπικά παίρνω ένα 30-40% επάνω. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως ο κόσμος θα παίξει και αυτός μπάλα. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε καλή αμυντική τακτική και πλέον αυτός είναι ο τρόπος που παίζουμε. Είμαστε καλή και δυνατή ομάδα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Για τη δική του σχέση με τους οπαδούς, είπε: «Εισπράττω αγάπη από τον κόσμο και πλέον δεν νιώθω ως 32 χρονών, αλλά ως 20. Πάω και κάνω το πρωί την προπόνησή μου στο Βαρδινογιάνειο και το απόγευμα με την ομάδα. Νιώθω καλά και περνάω καλά στο Ηράκλειο».

Τέλος, για τις προσπάθειες που καταβάλει η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, ανέφερε: «Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και πραγματικά το πιστεύω ότι σε ταλέντο είμαστε πολύ καλύτεροι και από τους Άγγλους και από τους Γάλλους. Πάσχουμε σε οργάνωση και επίσης οι προπονητές δεν εμπιστεύονται τους νέους παίκτες. Έχουν την πίεση από τους προέδρους για το αποτέλεσμα και προτιμούν τους έμπειρους παίκτες. Οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα τώρα, προσπαθούν για το καλύτερο. Έχουν πλάνο για τριετή εξυγίανση της ομάδας και δύσκολο έργο, γιατί ας μην κρυβόμαστε έχουν 23 προσφυγές. Το θέμα όμως είναι τι θέλουν να κάνουν. Θέλουν να φτιάξουν μία ομάδα με μισθοφόρους ή μία ομάδα από τις ακαδημίες τους; Για μένα που μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο ένα ή δύο χρόνια και η ομάδα συνεχίσει να στηρίζεται σε μισθοφόρους, τότε δεν θα είμαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Προτιμώ να υπάρχουν νέα παιδιά και να μπορέσουμε εμείς που έχουμε εμπειρίες και παίξαμε και στο εξωτερικό, να τους διδάξουμε πράγματα».



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved