Βαλβέρδε: «Μόνο νίκες μέχρι το τέλος»

Βαλβέρδε: «Μόνο νίκες μέχρι το τέλος»

Το απόλυτο των βαθμών θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στους δέκα εναπομείναντες αγώνες, προκειμένου να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο. 

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από την Θεσσαλονίκη, μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστο αυτό το ματς. Ήταν μία μεγάλη νίκη και παράλληλα σε μία έδρα που είναι δύσκολη…

«Ναι. Πάντως, πριν από μερικά χρόνια, σε ένα 0-0, ήταν χειρότερα τα πράγματα για μας στην Τούμπα. Εκεί το ματς ήταν χειρότερο σε επίπεδο ατμόσφαιρας».

Καιρό είχαμε να σας δούμε να χαμογελάτε έτσι και να είστε χαρούμενος…

«Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε. Να καθαρίσουμε το μυαλό μας και από την Τρίτη να μπούμε και πάλι σε ρυθμό αγώνων. Δεν τελείωσε τίποτα με αυτή τη νίκη. Ακόμη είμαστε δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και μέχρι να πάρουμε το πρωτάθλημα έχουμε ακόμη πάρα πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε. Πρέπει, όμως, να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Είναι, όμως, πολύ σημαντικό να κερδίζει η ομάδα στην Τούμπα. Ο κόσμος το χάρηκε σίγουρα πολύ…

«Δεν είναι πολύ εύκολο να παίζεις στην έδρα του ΠΑΟΚ. Πετύχαμε, όμως, μία πολύ μεγάλη νίκη. Για 15-20 λεπτά παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είχαμε πει από την αρχή ότι έπρεπε να κάνουμε. Επιβάλλεται σε αυτά τα παιχνίδια να μπαίνεις δυνατά και να δείχνεις ότι θέλεις να πάρεις τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σκοράραμε νωρίς, γιατί με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να πάρουμε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα και να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας».

Στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα ήταν εξαιρετική, μετά τους περιμένατε λίγο…

«Σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν είναι εύκολο να παίξεις καλό ποδόσφαιρο σε διάρκεια. Μπορεί να έχεις μερικά καλά διαστήματα, αλλά είναι δύσκολο να έχεις συνεχόμενα καλή απόδοση. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον κόσμο του και είδατε ότι υπήρχε πολύ πάθος. Σε αυτά τα παιχνίδια μετράνε περισσότερο η δύναμη και η αποφασιστικότητα. Πρέπει να παλέψεις σκληρά, να πολεμήσεις να για να τα καταφέρεις. Και αυτό κάναμε εμείς».

Τι σας ικανοποίησε σε επίπεδο απόδοσης;

«Η άμυνά μας έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν πολύ καλοί όλοι τους και μας έδωσαν πολλές σημαντικές λύσεις. Και στο σημείο που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μας πιέσει. Δεν άφησαν τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Και είμαστε πάρα πολύ αποτελεσματικοί στις βαθιές μπαλιές του ΠΑΟΚ, που είναι ένα από τα δυνατά όπλα του παιχνιδιού τους».

Από πλευράς παικτών είδαμε τον Αμπντούν να ξεχωρίζει. Δεν ήταν ο μοναδικός βέβαια…

«Είδατε τι έγινε με τον Αμπντούν; Εδώ και μέρες ο κόσμος αντιδρά στη χρησιμοποίησή του, αλλά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μας. Ειδικά στο καλό μας σημείο, εκτός του γκολ, ήταν πολύ καλός. Μας βοήθησε πάρα πολύ να πάρουμε τη νίκη. Ο Τζεμπούρ, επίσης, μας βοήθησε με τη μαχητικότητά του, ενώ ο Κέβιν έδειξε πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ταχύτητα στο ποδόσφαιρο».

Και υπήρξαν και αρκετοί σπουδαίοι παίκτες που έμειναν εκτός…

«Έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές και είναι λογικό να μην χρησιμοποιούνται ή να μένουν εκτός αποστολής κάποιοι από αυτούς. Δείτε τι έγινε με τον ΠΑΟΚ. Έμεινε στον πάγκο ο Μακούν, που είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, ο Τοροσίδης, ο Χολέμπας, ο Πάντελιτς. Όλοι είναι σημαντικοί και είναι όλοι απαραίτητοι».

Τι σκέφτεστε για τη συνέχεια; Ποιος είναι ο στόχος πέρα από το να πείτε ότι θέλετε τον τίτλο;

«Θέλουμε πάρα πολύ να τελειώσουμε το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας δέκα νίκες. Αυτό θα μας δώσει τον τίτλο και είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε. Πλέον, ξέρουμε ότι εξαρτάται από εμάς και κανέναν άλλον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο. Δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά παίζουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Θα είναι δύσκολα όμως. Υπάρχουν πολλοί αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη…

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Από εδώ και πέρα ξεκινάει μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος και αυτό που ευχόμαστε είναι να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς, γιατί όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Την άλλη βδομάδα ξεκινούν τα ματς με τη Ρούμπιν για το Europa League, στη συνέχεια οι παίκτες θα έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, έχουμε τον ημιτελικό του Κυπέλλου και άλλα παιχνίδια μεσοβδόμαδα, εφόσον περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Καταλαβαίνετε ότι για να είμαστε φρέσκοι στο πρωτάθλημα και να μην μειωθεί η απόδοσή μας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες και για αυτό ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε απουσίες».

Για τον Καζίμ, τέλος, τι έχετε να πείτε;

«Ήθελα να τον χρησιμοποιήσω έστω και λίγο και για αυτό τον έβαλα στο παιχνίδι. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε. ΘΑ δώσει και άλλη ταχύτητα στο παιχνίδι μας, γιατί είναι ένας γρήγορος παίκτης. Και θα το διαπιστώσετε μόλις πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved