Βούρος: «Μόνο οφέλη το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια»

Βούρος: «Μόνο οφέλη το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια»

Στα πολλαπλά οφέλη που θα αποφέρει στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, εστίασε ο Γιάννης Βούρος.

Ο βουλευτής και πρόεδρος του «Θεμελίου 21» που προωθεί την ανέγερση του «σπιτιού» της Ένωσης στην περιοχή, μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ», υποστήριξε πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι καθ΄ όλα νόμιμοι και δεν έχουν έτσι τίποτα να φοβηθούν από πιθανές αντιδράσεις δημοτών, από τη στιγμή που διαθέτουν και ιδιόκτητη έκταση, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως  η «τρύπα» στα οικονομικά της ΠΑΕ δημιουργήθηκε πριν το 2004, επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως μοναδική εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ είναι ο κόσμος της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βούρος:

Για τις αντιδράσεις ορισμένων δημοτών για το γήπεδο: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ξεκινούν από τη βάση ότι θέλουν γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια με κάποιους όρους ή δεν θέλουν καθόλου γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια; Αν το θέλουν, μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι με τον Δήμο, την ΠΑΕ και να βρουν τι γήπεδο θέλουν. Αν δεν θέλουν, είναι μια άλλη συζήτηση».

Για το πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια: «Τρεις είναι οι ομάδες που έχουν ιδιόκτητο οικόπεδο στην Ελλάδα: Ο Απόλλων, ο Φωστήρας και η ΑΕΚ. Αν είναι ιδιόκτητη η έκταση και δεν προσβάλλεις το περιβάλλον και άλλες διατάξεις με αυτό που θα φτιάξεις, δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα. Η ΑΕΚ δεν ζητάει ούτε ένα ευρώ από τη ΓΓΑ. Τους τρόπους χρηματοδότησης θα τους βρει μόνη της».

Για τα οφέλη της Ν. Φιλαδέλφειας από το γήπεδο: «Το σχέδιο του 2003 ήταν μεγαλεπήβολο. Σαφώς προσέβαλε τις περιβαλλοντικές διατάξεις, αλλά και το άλσος. Κάτι που δεν συμβαίνει τώρα. Σε μια τέτοια περίοδο ύφεσης, κανείς δεν μπορεί να στήνει αναχώματα στην οικονομική ανάπτυξη μιας περιοχής υποβαθμισμένης εμπορικά. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με το έργο και θα δοθεί προτεραιότητα στους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τη σημασία του έργου για την ΑΕΚ: «Αν ήμουν επιχειρηματίας, θα ξεχώριζα τα δυο πρότζεκτ. Το γήπεδο και το εμπορικό. Μόνο το πρώτο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αν η ΑΕΚ είχε προχωρήσει συντεταγμένα το θέμα, η πορεία της θα ήταν διαφορετική. Θα ήμασταν τώρα στα τελειώματα του έργου. Και μ’ ένα δικό της γήπεδο, η ομάδα θα ήταν και σαφώς πιο ελκυστική για επενδυτές».

Για τις κατηγορίες προς τον Ντέμη Νικολαΐδη για κακοδιαχείριση: «Οι αριθμοί λένε άλλα. Η τρύπα που έχει δημιουργηθεί δεν είναι, σε γενικές γραμμές, των τωρινών μετόχων. Υπάρχει μια κακοδιαχείριση ενδεχομένως, αλλά η μεγάλη τρύπα έχει δημιουργηθεί πριν το 2004. Τα χρέη που είχαν μείνει από τότε και ξεπερνούσαν τα 25 εκατ. ευρώ. Αν μπουν τα λεφτά που πρέπει, κάπου εκεί θα πέσουν πάλι. Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση για να γίνει αυτό, να βγάλει η ΑΕΚ τα χρονιά και να μπει κανονικά στην εποχή του Financial Fair Play».

Για το «Θεμέλιο 21»: «Ξέρουμε ότι σε αυτές τις συνθήκες, σε αυτό το πρωτάθλημα και μ’ ένα απαξιωμένο brand name όπως είναι τώρα αυτό της ΑΕΚ, δεν μπορούμε να περιμένουμε εύκολα επενδυτή. Οπότε μοναδική λύση είναι να ενεργοποιηθεί το σκεπτικό του 1924. Μοναδική εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ είναι ο κόσμος της».



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved