Μπαρτολίνι: «Να πάρει πρωτάθλημα ο Αστέρας»

Μπαρτολίνι: «Να πάρει πρωτάθλημα ο Αστέρας»

Στο match programme του Αστέρα Τρίπολης για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό μίλησε ο Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, ο οποίος ευχήθηκε πρωτάθλημα στους Αρκάδες.

Ο 30χρονος αμυντικός έχει πετύχει τρία σημαντικά γκολ με τα «κυανοκίτρινα»: στις 11 Απριλίου 2010 ο Αστέρας κέρδισε με 2-1 τον Άρη, στις 12 Μαρτίου 2011 τον Ολυμπιακό Βόλου επίσης 2-1 και στις 29 Ιανουαρίου 2012 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι 1-0.

Στη συνέντευξή του χαρακτήρισε ως πιο δύσκολους αντιπάλους τους Σισέ και Μήτρογλου, ενώ είπε πως ο Αστέρας είναι το δεύτερο σπίτι του.

Ο Μπαρτολίνι γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1982 στην Αλβαρέζ, έχει ύψος 1.89 και πριν έρθει στον Αστέρα το καλοκαίρι του 2009 είχε φορέσει τη φανέλα των: Αουρόρα, Μπελγκράνο, Χοδόι Κρουζ, CAI, Νιου Ολντ Μπόις και Ταγέρες.

Ο Μπαρτολίνι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς του, στην ομάδα της πόλης του, την Ουνιόν Αλβαρέζ, της οποίας το γήπεδο είναι 100 μέτρα από το σπίτι του. Ωστόσο, η επαγγελματική του καριέρα ουσιαστικά ξεκίνησε από τη Νιούελς Ολντ Μπόις, στην οποία έπαιζε παλιότερα και ο παίκτης που θαύμαζε, ο Βάλτερ Σάμιουελ.

Πώς βλέπεις τον αγώνα με τον Λεβαδειακό;

«Είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, γιατί αν και εκτός γηπέδου μιλάμε για εύκολα παιχνίδια, αυτά είναι που μας βγαίνουν πιο δύσκολα. Έτσι πρέπει να το δούμε ως ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, όπου το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι η νίκη».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Αστέρας στο πρωτάθλημα;

«Δε μπορώ να ξέρω. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να μείνει στην κατηγορία. Οτιδήποτε καλό θα μπορούσε να έρθει στη συνέχεια, θα είναι τέλειο, αλλά πρώτα να μείνει η ομάδα στην κατηγορία».

Στο Κύπελλο τι βλέπεις; Ο επόμενος αγώνας στην Τρίπολη είναι στις 22 Φεβρουαρίου με την Κέρκυρα, με εισιτήριο πρόκρισης για τα ημιτελικά…

«Πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Κέρκυρα είναι ομάδα που έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Έχουμε τη διάθεση να περάσουμε την Κέρκυρα, για να αντιμετωπίσουμε στην ημιτελική φάση τον Ατρόμητο, μία ομάδα που θα έρθει «θυμωμένη» γιατί έχασε στην έδρα της…».

Τρία χρόνια στον Αστέρα. Τι σημαίνει για σένα που είσαι στον Αστέρα και στην Τρίπολη…

«Για μένα στο μέλλον ο Αστέρας και η Τρίπολη θα είναι μία πολύ καλή ανάμνηση, γιατί έχω πολλές ωραίες στιγμές για να θυμάμαι. Θα μου άρεσε πάρα πολύ στο μέλλον, αν έχω την ευκαιρία, να έρθω στην Τρίπολη για διακοπές να το κάνω. Ο Αστέρας είναι η ομάδα που έχω παίξει τα περισσότερα χρόνια, με εξέλιξε σαν άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή, που έδωσε πολλές ανέσεις σε μένα και την οικογένειά μου και αν σκεφτούμε τη διαφορά στην κουλτούρα και την απόσταση από τη χώρα μου, θεωρώ ότι ο Αστέρας είναι το δεύτερό μου σπίτι».

Τρία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, ποιον θα χαρακτήριζες καλύτερο επιθετικό ή δυσκολότερο αντίπαλο;

«Ένας επιθετικός που μου φάνηκε ως ένας από τους καλύτερους που έχω αντιμετωπίσει είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ένας Έλληνας επιθετικός που μου αρέσει είναι ο Κώστας Μήτρογλου, που θεωρώ πώς θα πρέπει να είναι στην Εθνική ομάδα».

Όλα αυτά τα χρόνια στον Αστέρα, ποιον θεωρείς ως τον καλύτερο αγώνα σου και ποια νίκη θυμάσαι περισσότερο;

«Το καλύτερο μου παιχνίδι πιστεύω ότι ήταν πριν δύο χρόνια στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, ενώ η νίκη που θα θυμάμαι περισσότερο ήταν αυτή επί του Ολυμπιακού με 2-0».

Έχεις κάποιον ποδοσφαιριστή ως πρότυπο ή κάποιον που να είχες όταν ξεκινούσες στην καριέρα σου;

«Μου άρεσε ο Βάλτερ Σάμιουελ όταν έπαιζε στη Νιούελς Ολντ Μπόις, γιατί τον θεωρούσα ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή. Εκτός της δύναμής του στα μαρκαρίσματα είχε πολύ καλή ποιότητα στο παιχνίδι του με τη μπάλα».

Ποια είναι τα επόμενα ποδοσφαιρικά σου όνειρα;

«Ένα από τα όνειρά μου ήταν να παίξω στην Ευρώπη και λόγω του Αστέρα κατάφερα να το κάνω πραγματικότητα. Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου με αξιοπρέπεια και χωρίς τραυματισμούς. Δεν έχω σκεφτεί κάτι ιδιαίτερο, κάτι συγκεκριμένο».

Ως ένας από τους παλιότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους του Αστέρα;

«Να στηρίζουν τον Αστέρα, γιατί όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν πως έχει καλύτερη οργάνωση από τις υπόλοιπες ομάδες. Όσο περνάει ο χρόνος και ο σύλλογος συνεχίσει να εξελίσσεται, τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και σε αριθμό φιλάθλων, θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους στην Ελλάδα, γιατί η διοίκηση του Αστέρα έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης από άλλους συλλόγους.

Αν ήξερες εκ προοιμίου ότι η ευχή που θα έκανες για τον Αστέρα και για σένα θα έπιανε, τι ευχή θα έκανες;

«Για τον Αστέρα να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και για μένα μία καριέρα με υγεία και να την τελειώσω αξιοπρεπώς».



Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved