Η πρόταση του Ντέμη για τη σωτηρία της ΑΕΚ

Η πρόταση του Ντέμη για τη σωτηρία της ΑΕΚ

Ο Ντέμης Νικολαΐδης πρότεινε στους μετόχουςτου 2004 να βάλουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, για να μπορέσουν να μπουν ακόμα τρία που έχει ήδη εξασφαλίσει. «Ήθελαν οι μέτοχοι να αποχωρήσω», είπε για την αποχώρησή του.

Την πρόταση που έκανε στους μετόχους της ΑΕΚ αποκάλυψε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι σε περίπτωση που οι μέτοχοι βάλουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΑΕΚ, ο ίδιος έχει εξασφαλίσει ακόμα τρία από διάφορους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Τα επιπλέον τρία εκατομμύρια βέβαια, θα επιστραφούν στους συγκεκριμένους και δεν θα επενδυθούν στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης:

Ποια ήταν λοιπόν η πρότασή σου στους μετόχους;

Στους μετόχους είπα πως πρέπει να βάλουν τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ και επιπλέον να φύγει το δάνειο στη Morgan Stanley. Αν γίνει αυτό, υπάρχουν άτομα που θα δανείσουν άλλα 3 εκατ. ευρώ την ΑΕΚ, σχετικές λεπτομέρειες γνωρίζει ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος. Το 1 εκατ. ευρώ είναι από έναν άνθρωπο, με εγγύηση τα χρήματα του Ψωμιάδη. Τα άλλα δύο είναι από δύο άλλους ανθρώπους με εγγυήσεις ταμειακές. Η ΑΕΚ μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε οτιδήποτε δεν έχει εκχωρήσει. Για παράδειγμα το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Υπάρχουν δηλαδή 3 εκατ. που αν γίνει αυτό που λέμε, θα έρθουν και αυτά. Μιλάμε δηλαδή για 7 εκατ. ευρώ άμεσα. Τα 2 εκατ. βέβαια θα είναι της ΑΕΚ, απλά θα έρθουν πιο μπροστά από ότι είναι προγραμματισμένα κανονικά και θα είναι για να βοηθήσουν άμεσα.Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μπουν λεφτά και να εξοφληθεί επιπλέον και το δάνειο από την Morgan Stanley. Απλώς δεν πρέπει να καθυστερήσουμε για να μη χάσουμε την Ευρώπη

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν θα επενδύσουν στην ΑΕΚ απλά θα την βοηθήσουν. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά αλλά υπάρχει καλή διάθεση από όλους και γίνονται συζητήσεις για να μπουν τα χρήματα. Εμένα αυτή είναι η πρότασή μου, το είπα και το Σάββατο. Πρέπει να υπάρξουν αυτά τα χρήματα ώστε η ΑΕΚ να είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου μία βιώσιμη ομάδα. Μετά τις 30 Ιουνίου θα έχει πάλι πρόβλημα, αν το «Θεμέλιο 21», αυτή η πρωτοβουλία του Μιχάλη Τροχανά, που είναι ένας σοβαρός θεσμός, δεν ενισχυθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ, αφού δει ότι κάτι γίνεται ή δεν βρεθεί κάποιος επενδυτής, πάλι θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ. Η επόμενη κίνηση που θα κάνει η ΑΕΚ θα είναι να ισχυροποιήσει το «Θεμέλιο», να ισχυροποιήσει μία διοίκηση, η οποία θα έχει και τα λεφτά που θα μπουν και αν πάνε εκεί που πρέπει. Βέβαια πολύ καλό θα είναι μέχρι τότε να βρεθεί επενδυτής και να έχει βοήθεια και από το θεμέλιο.

-Υπάρχει εμπιστοσύνη στη νυν διοίκηση ή θα πρέπει να μπουν και κάποιοι άλλοι;

Κατά τη γνώμη μου στη νυν διοίκηση θα πρέπει να μπουν και άλλοι άνθρωποι. Άποψή μου, συμβολικά και μόνο, είναι πως και στη διοίκηση της ΠΑΕ και του «Θεμέλιο» θα πρέπει να είναι και ο Μπάγεβιτς και ο Μανωλάς και ο Μαύρος. Και ο Χάρης Οικονομόπουλος. Ο οποίος και μόνο αυτό που έχει αναλάβει με τον Ψωμιάδη, είναι μία μεγάλη προίκα. Η ΑΕΚ και το «Θεμέλιο» θα πρέπει να έχει μία μεγάλη σημαία αυτά τα χρήματα που κλάπηκαν από την ΑΕΚ.

-Υπάρχει κάποια επικοινωνία με τους παραπάνω;

Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα με τα παραπάνω άτομα. Τη γνώμη μου λέω.

-Ποιοι μέτοχοι θα βάλουν τα 4 εκατ. ευρώ;

Δεν θα μπω εγώ στη διαδικασία να πω ποιοι θα πληρώσουν Ας τα βάλουν κάτω να δουν αν ο Νικολαϊδης είναι κακοδιαχειριστής. Ας τα βρουν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Δεν θέλω να πω ονόματα. Όσοι έτρεχαν την ομάδα από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι μέτοχοι. Μακάρι να είχα και εγώ 5 εκατ. ευρώ και να τα έβαζα, παρότι όπως προκύπτει από τα νούμερα, δεν χρωστάω. Ας δούνε ποιοι χρωστάνε. Από τη στιγμή που υπάρχει καλό κλίμα και καλή διάθεση από μεριάς τους, αυτό πρέπει να γίνει. Έχω κάνει τις προτάσεις μου στους μετόχους από το περασμένο Σάββατο και είναι σε συζητήσεις μεταξύ τους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει, επειδή βγήκα να μιλήσω. Μπορεί και να γίνει. Είναι σε συζητήσεις μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κάτι κακό και για αυτό βγαίνω να μιλήσω. Μπορεί σε 2-3 μέρες οι ίδιοι άνθρωποι να πουν βγαίνουμε και το κάνουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν αποφάσεις. Δεν  κάνω τίποτα πίσω από την πλάτη τους. Τους είπα ότι θα βγω να μιλήσω. Αν θέλετε εσείς να συναντηθούμε μετά από μία εβδομάδα και μετά ξανά από μία εβδομάδα, δεν έχω πρόβλημα, αλλά έχουμε μπροστά το ΟΥΕΦΑ και θα το χάσουμε. Για αυτό πάρτε μία απόφαση γρήγορα. Αυτοί είναι μεταξύ τους στα τηλέφωνα.

-Και μετά τι πρέπει να γίνει;

Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να φύγουν οι μέτοχοι, όλες οι μετοχές να πάνε στο «Θεμέλιο», αν θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε και οι Supporters, με έναν τρόπο να ενσωματωθούν στο «Θεμέλιο», να απορροφηθούν, ώστε μεγαλομέτοχος να είναι ο κόσμος της ΑΕΚ και αν υπάρχει επενδυτής να μπορεί να πάει και με ΑΜΚ και πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, από το «Θεμέλιο».

-Ο πρόεδρος σας απασχολεί;

Εμένα με ενδιαφέρει ποια θα είναι η διοίκηση που θα διαχειριστεί αυτά τα χρήματα. Δεν έχω κάτι απέναντι στον κ. Δημητρέλο. Χρειάζεται μια διοίκηση προσωπικοτήτων. Χρειάζονται άνθρωποι σύμβολα, αλλά και τεχνοκράτες, δίπλα στον κ. Δημητρέλο, για να δουν πως θα διαχειριστούν τα χρήματα. Αλλά κυρίως «σύμβολα» στην διοίκηση για να εμπνεύσουν και τον κόσμο της ΑΕΚ.

-Πιστεύεις ότι μπορεί να προχωρήσει το «Θεμέλιο» αυτή την εποχή; Μπορεί να μαζέψει ικανά λεφτά για να τρέξουν την ΑΕΚ;

Αν δουν ότι υπάρχει όλη αυτή η κίνηση από τους μετόχους και συνειδητοποιούσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πίσω. Επιμένω ότι ο κόσμος είναι μόνο για τα διαρκείας, αλλά επισήμανα και στους ανθρώπους του «Θεμελίου» ότι δεν μπορούμε να πούμε στον κόσμο να πληρώσει τα χρέη των άλλων. Αν δουν λοιπόν κίνηση από τους μετόχους, ίσως έτσι να συμμετάσχουν.

-Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε σε επόμενο διοικητικό σχήμα της ΑΕΚ;

Όχι, καμία.

-Ακούγονται πολλά όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως πως τους άφησες μόνους και έφυγες. Ο Κύριος Παππάς είπε πως έχασαν τον κόσμο...

Δεν έφυγα και τους άφησα μόνους τους. Εφυγα επειδή ήθελαν να φύγω, Δεν μπορώ να το ακούω αυτό. Θεωρούσαν ότι ήμουν σπάταλος. Είχε μπει ήδη ο Θανόπουλος, έξι μήνες πριν, ενώ μου χρέωναν και τα πλέι οφ. Χάλασαν οι σχέσεις μας και ήθελαν κάποιον άλλον που να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Δεν θέλω, όμως να κάνω κριτική. Πίστευαν πως μετά από μένα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα όμως οι αριθμοί έδειξαν πως και πολλά περισσότερα χρήματα έβαλαν και οι ζημιές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες.

-Γιατί δεν βγήκες τόσα χρόνια να μιλήσεις για αυτό;

Δεν βγήκα να μιλήσω 3,5 χρόνια για να μη δημιουργήσω επιπλέον θέμα στην ομάδα. Ίσως να έπρεπε να φύγω από τον Ιούνιο του 2008 και να ήταν όλα πάρα πολύ καλύτερα για μένα. Αυτό αν το δω εγωιστικά. Δεν μπορούσα να αφήσω όμως το θέμα του Παπασταθόπουλου (σ.σ. συζητήσεις για την πώλησή του, υπήρχε σχετικός όρος στο συμβόλαιο, ότι θα έμενε ελεύθερος με 1.000.000 ευρώ αν ο Ντέμης έφευγε από πρόεδρος). Δεν μπορούσα να αφήσω έτσι 3,5 εκατ. ευρώ της ΑΕΚ. Ας μην μιλάμε όμως για το τότε. Θέλω να επικεντρωθώ στο τι γίνεται από εδώ και πέρα. Το θέμα είναι πως θα σωθεί η ομάδα.

-Ναι, αλλά τότε ακούστηκαν πολλά για τους λόγους που φεύγεις. Όπως οι αποδοκιμασίες στον Μαϊστόροβιτς ή τα 30.000 διαρκείας

Έβλεπα όμως ότι οι μέτοχοι δεν μπορούσαν να βάζουν συνέχεια λεφτά με ευχαρίστηση, προσωπικά έχασα τις αυξήσεις ΜΚ δεν μπορούσα να ακολουθήσω και γι αυτό έλεγα ότι η ΑΕΚ χρειάζεται 30.000 διαρκείας. Δεν το πέτυχα αυτό που ήθελα. Την προηγούμενη είχαμε 25.000 γιατί πήραμε τον Ριβάλντο. Δεν είναι έτσι. Η ομάδα δεν είναι του κάθε ιδιοκτήτη που περνάει. Είναι όλοι περαστικοί. Η ομάδα είναι του κόσμου. Μόνο ο φίλαθλος μπορείς να κάτσει τόσα χρόνια και να στηρίζει. Και μετά το παιδί του. Τα εισιτήρια κάθε χρόνο έπεφταν. Και δύναμή σου είναι ο ενεργός κόσμος, όχι μόνο τα διαρκείας. Έχεις άλλη δύναμη στο γήπεδο με πολύ κόσμο. Δεν θα σε πειράξουν. Αν υπήρχαν πανό στο γήπεδο κατά Ψωμιάδη δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα. Δεν θα έμενα εγώ με έναν «τρελό» δικηγόρο να τρέχουμε επτά χρόνια τώρα τρεξίματα στα δικαστήρια. Και φυσικά με πείραξαν οι αποδοκιμασίες στον Μαϊστόροβιτς.

-Αν τότε είχες στηριχθεί από τους μετόχους, υπήρχε περίπτωση να μείνεις;

Όταν έφυγα, είπαν ότι εμείς θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την ομάδα αλλά κατάλαβα αργότερα, θα το έκαναν περισσότερο, χωρίς εμένα. Αποκλείεται να έμενα μετά τα πέντε χρόνια, όμως. Δεν θα έβγαζε πουθενά.

Διαβάστε ακόμα

Ζημιές 49 εκατ. ευρώ από Θανόπουλο – Αδαμίδη!



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved