Μαυρογενίδης: «Ψυχολογικό προβάδισμα ο Ολυμπιακός»

Μαυρογενίδης: «Ψυχολογικό προβάδισμα ο Ολυμπιακός»

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός έχει πλέον το ψυχολογικό αβαντάζ, απέναντι στον Παναθηναϊκό στη «μάχη» για τον τίτλο, εξέφρασε ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» άσος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» μίλησε για τη νίκη των Πειραιωτών επί του ΠΑΟΚ και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακού, αλλά και το δίλλημα του Ολυμπιακού για την Ελλάδα ή την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, μίλησε για:

Το αν η κατάσταση στο πρωτάθλημα έχει αλλάξει: «Σίγουρα καθώς αν τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα, το πρωτάθλημα θα είχε κριθεί. Το ψυχολογικό προβάδισμα περνάει στον Ολυμπιακό αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος και εξαρτάται από τα δικά του πόδια. Η εικόνα και ο τρόπος που νίκησε ο Ολυμπιακός χθες του δίνει κάτι παραπάνω από μια νίκη καθώς ξαναφέρνει την ψυχολογία που πρέπει».

Το αν το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού σιγούρεψε τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα: «Εν μέρει ναι, αν ήταν διαφορετικός αντίπαλος καθώς ο ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι πάντα δυνατός».

Τον ΠΑΟΚ και αν φοβίζει: «Μια ομάδα που έχει αδυναμίες προσπαθεί να βγάλει άλλα στοιχεία όπως δύναμη και θέληση κάτι που έλειπε χθες από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε, διαχειρίστηκε το παιχνίδι και θα μπορούσε να νικήσει με μεγαλύτερο σκορ».

Το αν ο Βαλβέρδε δεν… άφησε την ομάδα του να παίξει επιθετικά, κυρίως στο δεύτερο μέρος: «Θεωρώ αδύνατον ο προπονητής να τους είπε να σταματήσουν άλλα είναι πιθανόν να έκαναν από μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές μια αυτοδιαχείριση. Η εξέλιξη του παιχνιδιού βόλεψε τον Ολυμπιακό και για αυτό έριξαν τον ρυθμό».

Το γεγονός πως δεν υπάρχουν έκτροπα στα γήπεδα: «Το γήπεδο τόσα χρόνια είναι ο χώρος που εκτονώνεται ο κόσμος άλλα το ποδόσφαιρο δεν φταίει σε κάτι. Όταν θέλουμε να αναπτύξουμε τον χώρο που αγαπάμε και βλέπουμε ότι ασχολείται ο κόσμος πρέπει να σταματήσουν αυτά».

Το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανταπεξέλθει στο πρωτάθλημα: «Το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού ήταν η συνέχεια κακών εμφανίσεων. Το τελευταίο διάστημα με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ φαινόταν ότι δεν λειτουργούσε καλά. Εξαρτάται από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και δεν έχει την πληθώρα των ποδοσφαιριστών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που το ρόστερ του είναι πιο γεμάτο και η ομαδική του λειτουργία πιο καλά οργανωμένη».

Το αν υπάρχει δίλλημα για Ευρώπη ή Ελλάδα: «Η κλήρωση για το Europa League είναι ευνοϊκή και είναι τεράστια ευκαιρία για τον σύλλογο να κάνει κάτι πολύ σπουδαίο στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι μπορεί να κάνει καλή διαχείριση και στα σημαντικά παιχνίδια να βρίσκει μια καλή ενδεκάδα. Βάσει του υλικού που έχει μπορεί να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα και την Ευρώπη .Η χθεσινή εικόνα του Ολυμπιακού είναι ενθαρρυντική για τη δύσκολη συνέχεια και δείχνει ότι ψυχολογικά και αγωνιστικά είναι σε καλή κατάσταση».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved