Παράσχος: «Δεν μπορείς να ονειρεύεσαι στην Ελλάδα»

Παράσχος: «Δεν μπορείς να ονειρεύεσαι στην Ελλάδα»

Για το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει όνειρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, μίλησε ο προπονητής του Λεβαδειακού.

Ο Γιώργος Παράσχος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και υποστήριξε πως η ομάδα του παρά τις δυσκολίες και το επίπονο πρόγραμμα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της έτσι ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός του Λεβαδειακού μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας πως η πραγματικότητα δεν επιτρέπει τα όνειρα!

«Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το ποδόσφαιρο και είναι φυσιολογικό να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα απέναντι σε κάποιες ομάδες. Και με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό είχαμε καλά αποτελέσματα, απλώς έτυχε να είναι ο Παναθηναϊκός τώρα πρωτοπόρος και να του κόψουμε τους βαθμούς», είπε ο Γιώργος Παράσχος στο ξεκίνημα των δηλώσεών του.

Όσο για τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί για την επιλογή παιχνιδιών που κάνει ο Λεβαδειακός, υποστήριξε: «Όταν παίξαμε με τον Παναθηναϊκό πριν 15 μέρες είχαμε κάνει 8 αλλαγές. Αυτή την εβδομάδα ήταν η πρώτη που δεν είχαμε παιχνίδι ενδιάμεσα, ξεκουραστήκαμε κι η ομάδα κατάφερε να είναι «φρέσκια», κάτι που δεν είχε απέναντι στον Άρη και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο κι αυτά τα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω, δεν βρίσκω λόγο να λέγονται».

Για το πώς αντιμετωπίζει το «βαρύ» πρόγραμμα του Λεβαδειακού, ανέφερε: «Παρόλο που είμαι προπονητής 25 χρόνια, μου συμβαίνει πρώτη φορά αυτό. Η διαχείριση αυτή είναι δύσκολη. Η ομάδα αυτή στήθηκε για να παίξει Football League. Όταν μας είπαν πως θα είμαστε στη Super League είχαμε δέκα μέρες για να προετοιμαστούμε στην ουσία. Επίσης, δεν είχαμε την πολυτέλεια που είχαν άλλες ομάδες, να πάρουν παίκτες από Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Μόνο τον Τομάς πήραμε. Επίσης, όποιον παίκτη προσπαθούσαμε να πάρουμε, μας έλεγε να διασφαλίσουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε και μετά να συμφωνήσει».

Ενώ για το πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης, τόνισε: «Η διαχείριση είναι τρομερά δύσκολη. Ακόμα και 25 παίκτες να είχαμε, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Βασιζόμαστε στη θέληση και τη μαχητικότητα των παιδιών. Το ευτύχημα για εμάς είναι πως δεν είχαμε ιδιαίτερα σοβαρούς τραυματισμούς και πολλές τιμωρίες, ήταν αρκετά καλό αυτό, και συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες. Από εδώ και πέρα αρχίζουμε να παίζουμε συνέχεια Τετάρτη-Κυριακή. Παίζουμε με ισάξιους αντιπάλους κι αν καταφέρουμε να παρουσιάσουμε την καλή εικόνα αυτή στη συνέχεια, γιατί είναι καθοριστικός ο μήνας επειδή παίζουμε με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, θα έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι μπορούμε να σωθούμε».

Για την τακτική που ακολουθεί ο Λεβαδειακός, υπογράμμισε: «Πάντα μου άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο, άσχετα αν έχω ασχοληθεί με τις μικρομεσαίες ομάδες, όμως όπως είμαστε τώρα πρέπει να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα με τον «κλεφτοπόλεμο». Ειδικά κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Δεν έχουμε τη διάρκεια να πρεσάρουμε και να τρέχουμε για ενενήντα λεπτά, άρα θα πάμε σε αυτόν τον τρόπο. Άσχετα αν εγώ αυτό το στιλ παιχνιδιού το σιχαίνομαι».

Για την αλλαγή του Μελισσά σχολίασε: «Το ποδόσφαιρο είναι τόσο αναπάντεχο που κάθε Κυριακή βλέπεις κάτι καινούριο. Εγώ δεν σας κρύβω πως όταν κάναμε αυτές τις αλλαγές είδαμε πως ο Βύντρα ήταν επιθετικός κι είχε κουράσει τον Βασιλείου και μπήκε ο Πετρόπουλος, που είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, γυρίσαμε με τρεις αμυντικούς για να πάρουμε τουλάχιστον το βαθμό. Από εκεί και πέρα αν γινόταν μια στημένη φάση και μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε, όπως και κάναμε, θα ήταν θετικό».

Ενώ για τον Παναθηναϊκό υποστήριξε: «Τον Παναθηναϊκό θέλαμε να τον περιορίσουμε και τα καταφέραμε. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, εκεί καταφέραμε να περιορίσουμε τον Παναθηναϊκό και να μειώσουμε τους κινδύνους».

Όσο για το τι άλλαξε στην τακτική του Παναθηναϊκού μετά το «χαρτάκι» του Φερέιρα, ανέφερε: «Άλλαξε το ότι πέρασε ο Κατσουράνης στη μεσαία γραμμή και γύρισε πίσω ο Σιμάο. Επίσης, πέρασε ο Κλέιτον πίσω από τους δυο επιθετικούς ο οποίος είχε ξεκινήσει στην αρχή αριστερά».

Για το ντέρμπι της Τούμπας είπε: «Προηγήθηκε πάρα πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός κι από εκεί και πέρα με τα αμυντικά προβλήματα που είχε ο ΠΑΟΚ, που του δημιουργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ ο Ολυμπιακός και έδειξε μια αμυντικογενής ομάδα, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός μόνο να διαφυλάξει το αποτέλεσμα προσπάθησε».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο πρόγραμμα, αν δεν χάσει στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό θα έχει προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο υλικό και περισσότερες λύσεις, αλλά με το υλικό που διαθέτει δεν έχει αποδώσει το ανάλογο ποδόσφαιρο».

Τέλος, για το τι περιμένει για το μέλλον, τόνισε: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις όνειρα. Έχω πάψει να ονειρεύομαι, ζω σε αυτή την πραγματικότητα εδώ και τόσα χρόνια. Δεν θα αλλάξω τις συνήθειές μου και τον χαρακτήρα μου, λίγα χρονάκια ακόμα και να βγούμε στη σύνταξη…»



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved