Είναι ακόμα... ζωντανοί

Είναι ακόμα... ζωντανοί

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» έδειξαν ότι είναι ακόμα ζωντανοί. Τουλάχιστον μέσα στο χορτάρι. 

Ήταν μέσα Δεκέμβρη όταν η ΑΕΚ βρισκόταν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και είχε γεμίσει αισιοδοξία τους φίλους της, ότι μπορεί να καταφέρει κάτι παραπάνω τη φετινή σεζόν. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, ο μοναδικός στόχος που της έχει μείνει είναι να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα στις θέσεις των play-off για να διεκδικήσει την έξοδο στο Champions League (εφόσον βέβαια θα έχει πάρει την αδειοδότηση για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το ματς με τον Πανιώνιο, έχουν περάσει έξι αγωνιστικές με την Ενωση να έχει μόλις μία νίκη και αυτή απέναντι στον Λεβαδειακό εκτός έδρας.

Έτσι βρέθηκε αρκετά μακριά από τις πρώτες θέσεις, ενώ ενδιάμεσα υπήρξε και αποκλεισμός από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδος. Απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες, όμως, ο «Δικέφαλος» θύμισε το πρόσωπο που είχε τον πρώτο καιρό υπό τις οδηγίες του Νίκου Κωστένογλου αφήνοντας αρκετά αισιόδοξα μηνύματα προς τους φίλους της για το μέλλον.

Σταθερή στην άμυνα

Πρόκειται για το παιχνίδι όπου η ΑΕΚ, δέχτηκε τη λιγότερη πίεση από κάθε άλλον αγώνα μέχρι στιγμής. Εκτός από τη φάση του Κούτσι στο πρώτο ημίχρονο, η Ενωση απειλήθηκε μόνο στα τελευταία λεπτά με τον Σκέμπρι.

Κατά τα άλλα το δίδυμο, Δέλλας – Μανωλάς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τον νεαρό αμυντικό να είναι από τους κορυφαίους της ΑΕΚ και να κερδίζει το χειροκρότημα από το κοινό ύστερα από μεγάλο διάστημα.

«Δεμένο» κέντρο

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Νίκος Κωστένογλου είχε δύο πολύ σημαντικές απουσίες να αντιμετωπίσει. Ο λόγος για αυτές των Γρηγόρη Μάκου και Νίκου Γεωργέα, οι οποίοι υπολογίζονται για τα αμυντικά χαφ.

Έτσι τις θέσεις τους, πήραν οι Παντελής Καφές και Φάμπιαν Βάργκας. Ο Έλληνας μέσος ήταν αρκετά καλός τόσο δημιουργικά, όσο και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Μάλιστα, δικαιώθηκε και για το γκολ που πέτυχε μετά από ωραία ενέργεια και συνεργασία με τον Χοσέ Κάρλος.

Από την πλευρά του, ο Κολομβιανός μέσος, αναδείχθηκε MVP, καθώς εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα για τα οποία έχει αποδείξει την αξία του, απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία, έχοντας σωστές προωθήσεις.

Με επιθετική νοοτροπία

Στα προηγούμενα παιχνίδια, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ, ήταν η ανάπτυξη. Απέναντι στον Πανιώνιο δεν φάνηκε κάτι τέτοιο και ο Νίκος Κωστένογλου κράτησε ψηλά την ομάδα του.

Μετά το γκολ δεν έμεινε πίσω και πίεσε και για δεύτερο τέρμα για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Μάλιστα και μετά το 70’ όταν και ο Απόστολος Μάντζιος έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του, η ΑΕΚ διατήρησε την κατοχή και εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους με αντεπιθέσεις, κάτι που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια της.

Η συνέχεια…

Πλέον το ζητούμενο για τους «κιτρινόμαυρους» είναι η διάρκεια, αφού η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο δεν πρέπει να αποτελέσει την εξαίρεση. Στα διοικητικά υπάρχουν εξελίξεις που δείχνουν πιο αισιόδοξες από ποτέ. Ο κόσμος (λίγος μεν) που βρέθηκε στο γήπεδο δεν γκρίνιαξε, ούτε φώναξε κάποιο σύνθημα κατά της διοίκησης.

Το μόνο που θα πρέπει να βρίσκεται στο μυαλό των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι άλλο από το μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής απέναντι στον Ολυμπιακό. Η περυσινή βαριά ήττα δεν έχει… ξεγραφτεί από τους φίλους της ομάδας και αρκετούς ποδοσφαιριστές και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν κάτι παραπάνω και ότι η ΑΕΚ, όσα προβλήματα και αν έχει, παραμένει… ΑΕΚ!



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved