Ρίκκα: «Θέλουμε τον κόσμο»

Ρίκκα: «Θέλουμε τον κόσμο»

Ο Αντώνης Ρίκκα μίλησε στο match programme της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο τονίζοντας την ανάγκη που έχουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας από τον κόσμο.

Ταλαιπωρημένος από αρκετούς τραυματισμούς είναι τα τελευταία χρόνια ο Αντώνης Ρίκκα ο οποίος φέτος δείχνει να επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους, με τον Νίκο Κωστένογλου να του δείχνει την εμπιστοσύνη του.

Ο νεαρός μέσος μίλησε στο match programme της αναμέτρησης.

Πως αισθάνθηκες όταν μπήκες ξανά στον αγωνιστικό χώρο ως παίκτης της ΑΕΚ μετά από τρία χρόνια;

Η πρώτη σκέψη μου ήταν το ότι αποτελεί μεγάλη σύμπτωση να μπαίνω πάλι στο ημίχρονο κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, τον Αστέρα Τρίπολης, όπως το 2008. Μόλις ολοκληρώθηκε το ματς και πήραμε τη νίκη αισθάνθηκα ότι ο αγώνας που έδωσα όλο αυτό το διάστημα για να επιστρέψω άξιζε πραγματικά τον κόπο.

-Στα οκτώ παιχνίδια που έχεις αγωνιστεί φέτος η ομάδα έχει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, έχεις σκεφτεί μήπως η παρουσία σου της φέρνει τύχη;

Είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί, αλλά νομίζω ότι αποτελεί σύμπτωση. Το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο άθλημα που μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην παίξεις καλά και να κερδίσεις, ενώ σε άλλα να είσαι εξαιρετικός αλλά να ηττηθείς. Η τύχη είναι ένας παράγοντας που παίζει μεγάλο ρόλο.

-Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να παραμείνεις στην ομάδα το καλοκαίρι;

Δεν νιώθω ακόμα δικαιωμένος, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να δώσω στην ομάδα μας πολλά περισσότερα, θα φανεί προς το τέλος της περιόδου αν μπορώ να αισθάνομαι έτσι. Δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση όταν δεν έχει κάνει προετοιμασία και επί ένα καλοκαίρι να προπονείται μόνος του. Σίγουρα αν δεν ερχόταν ο κ. Κωστένογλου δεν θα είχα επιστρέψει στο ρόστερ και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

-Πόσο διαφορετική είναι η φετινή ομάδα από αυτή του 2008-09, τη σεζόν που είχες ξεκινήσει βασικός μέχρι να τραυματιστείς;

Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι τώρα υπάρχει καλύτερη ατμόσφαιρα. Παρότι τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά το κλίμα στα αποδυτήρια παραμένει φιλικό. Είμαστε μια καλή παρέα και προσπαθούμε να πετύχουμε όλοι μαζί, ως ομάδα.

-Προερχόμαστε από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα, τι πρέπει να αλλάξει για να πάρουμε τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι;

Μετά από ένα αρνητικό σερί είναι πιο δύσκολο να πάρεις τη νίκη για λόγους ψυχολογίας, ωστόσο νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα στο παιχνίδι μας. Τόσο όταν κάναμε συνεχόμενες νίκες όσο και στους πρόσφατους αγώνες παλέψαμε το ίδιο, όμως το τελευταίο διάστημα μας έλειψε η τύχη. Είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε με σοβαρότητα θα πετύχουμε.

-Ποιο ποδοσφαιρικό όνειρό σου ελπίζεις να πραγματοποιήσεις σύντομα;

Μετά από τα προβλήματα που πέρασα έχω γίνει πολύ συγκρατημένος και δεν κοιτάζω πολύ μακριά στο μέλλον. Σίγουρα ως αθλητής έχω φιλοδοξίες, αλλά πλέον δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να περιμένει κάτι περισσότερο από το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ.

-Η παρουσία αρκετών παικτών που μπορούν να παίξουν στη θέση σου είναι θετικός ή ανασταλτικός παράγοντας για εσένα;

Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι χαρούμενος όταν ξεκινάει βασικός, αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ θετική η παρουσία αρκετών μέσων στο ρόστερ μας. Είναι έμπειροι παίκτες, με βοηθάνε στις προπονήσεις και έχω πράγματα να πάρω από αυτούς.

-Ποιος ποδοσφαιριστής ήταν το πρότυπό σου στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

Όταν αγωνιζόμουν μικρός στις ακαδημίες της Μαρσέιγ στη θέση του λίμπερο θαύμαζα τον αρχηγό της, τον Λοράν Μπλαν. Ο σημερινός προπονητής της εθνικής Γαλλίας ήταν καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, τον παρακολουθούσα στενά και επηρεάστηκα πολύ από τον τρόπο που αγωνιζόταν.

-Έχεις φανταστεί ποτέ τη στιγμή που θα σημειώσεις το πρώτο σου γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα;

Είναι φυσιολογικό να περνάνε τέτοιες σκέψεις από το μυαλό, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται προσπάθεια για να συμβεί και φυσικά δεν θα έχει καμία σημασία αν στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν πάρει τη νίκη η ομάδα. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν πετύχω γκολ και κερδίσουμε το ματς.

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

Ο σύλλογος μας αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και το πιο σοβαρό κομμάτι της είναι οι φίλαθλοί της. Εύχομαι ειλικρινά να βλέπω όλο και περισσότερους στο γήπεδο στις επόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις, γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ είναι η μοναδική υγεία της.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved