Οκτώ συλλήψεις και δύο τραυματισμοί στη Λιβαδειά

Οκτώ συλλήψεις και δύο τραυματισμοί στη Λιβαδειά

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λιβαδειάς, οκτώ άτομα συνελήφθησαν, από τα συνολικά 150 που προσήχθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό. Τραυματίστηκαν, επίσης δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Υλικές ζημιές σε δύο περιπολικά και τρία καταστήματα.

Πρόκειται για 6 ημιδαπούς και 2 αλλοδαπούς, με τον μικρότερο εξ αυτών να είναι μόλις 15 ετών, ενώ τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αλλά και για αδικήματα που αφορούν την νομοθεσία για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Να σημειώσουμε πως είχαν προσαχθεί συνολικά 150 άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, για αθλητική βία και ναρκωτικά, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων τάξης του ποδοσφαιρικού αγώνα, καθώς και κατά περιουσιών πολιτών.

Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν συνολικά 150 άτομα.

Οκτώ (8) άτομα συνελήφθησαν, χθες (04.02.2012) το βράδυ στη Λιβαδειά και εκατόν πενήντα (150) άτομα προσήχθησαν στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αμέσως μετά από σφοδρή επίθεση ομάδων προσώπων κατά των αστυνομικών δυνάμεων που λάμβαναν μέτρα τάξης σε αγώνα επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικότερα, αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των ομάδων ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ομάδες ατόμων που αποχωρούσαν από τη γηπεδική εγκατάσταση, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν τα μέτρα τάξης του αγώνα.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων, που έγιναν με ξύλα, πέτρες και καδρόνια, ήταν ο τραυματισμός δύο (2) αστυνομικών, οι σοβαρές υλικές ζημιές δύο (2) υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς και τριών (3) καταστημάτων.

Από τους δύο (2) αστυνομικούς που τραυματίστηκαν, ο ένας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε, ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε και παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών.

Από τις συντονισμένες επιχειρήσεις ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στους τόπους που εξελίσσονταν οι επιθέσεις, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς (150) άτομα, όπου και συνελήφθησαν (8) άτομα στους οποίους αποδόθηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες.

Από τους οκτώ (8) συλληφθέντες, οι έξι (6) είναι ημεδαποί ηλικίας 28, 30, 27, 21, 17 και 15 ετών, κάτοικοι Λιβαδειάς, Λαμίας και Αττικής. Από αυτούς ο 28χρονος και ο 30χρονος είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ο 27χρονος και ο 21χρονος είναι άνεργοι, ενώ ο 17χρονος και ο 15χρονος είναι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι δύο (2) που συνελήφθησαν, είναι ένας 29χρονος Ρουμάνος (ιδιωτικός υπάλληλος) και ένας 22χρονος (φοιτητής) Αλβανικής καταγωγής, κάτοικοι Αθηνών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν στη νομοθεσία για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομική έρευνα καθώς και η προανάκριση, που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved