Βαλβέρδε: «Θα μιλήσει ο χαρακτήρας μας»

Βαλβέρδε: «Θα μιλήσει ο χαρακτήρας μας»

Υπάρχουν παιχνίδια που τα κερδίζει ο χαρακτήρας και η ψυχή μιας ομάδας. Το σημερινό (19:30), με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, είναι ένα απ’ αυτά για τον Ολυμπιακό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε το γνωρίζει καλά αυτό… 

Στον χαρακτήρα που πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός στο σημερινό ντέρμπι, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Θεσσαλονίκη. Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στο βαθμό ετοιμότητας του Καζίμ, αλλά και στην απόφασή του ν’ αποκλείσει από την αποστολή τον Ντιόγκο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους δημοσιογράφους πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού:

-Είστε προετοιμασμένοι;

«Φυσικά και είμαστε προετοιμασμένοι. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει δυνατή έδρα και ότι μας περιμένει μία δύσκολη ατμόσφαιρα. Αλλά θέλουμε να νικήσουμε»

-Έχετε εικόνα για το ποιους παίκτες θα ξεκινήσετε στην Τούμπα;

«Έχω αποφασίσει 100% ποιους θα χρησιμοποιήσω στην αρχή του αγώνα. Είμαι απόλυτα σίγουρος για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν».

-Νιώθετε την πίεση ότι πρέπει να νικήσετε οπωσδήποτε σε αυτό το παιχνίδι;

«Προσωπικά νιώθω πίεση σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Προπονητής του Ολυμπιακού είμαι, δεν γίνεται να μην υπάρχει πίεση. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε κοντά στον Παναθηναϊκό, αλλά την ίδια πίεση είχα και με το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Πρέπει να νικάμε σε όλα».

-Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το κλειδί του αγώνα;

«Το ζητούμενο είναι να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όπως το κάναμε στο πρώτο παιχνίδι, όπου μπορεί να βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά στη συνέχεια κάναμε εύκολο το ματς για μας. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, πρέπει να παίξουμε».

-Γιατί επιλέξατε να αφήσετε εκτός αποστολής τον Ντιόγκο;

«Το πιο σημαντικό για εμένα τώρα είναι ότι όλοι οι παίκτες μου είναι έτοιμοι. Έχουμε πολλούς παίκτες. Έχουμε 25 ποδοσφαιριστές και όταν έχουμε παιχνίδι, πρέπει να αφήσω επτά από αυτούς έξω. Στην επίθεση έχουμε τον Πάντελιτς, τον Τζεμπούρ, τον Ντιόγκο... Δεν μπορώ να τους πάρω όλους μαζί μου».

-Ο Καζίμ είναι έτοιμος να βοηθήσει ακόμη και από την αρχή του αγώνα;

«Είναι στην αποστολή, οπότε αυτό σημαίνει ότι είναι μια χαρά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουμε μαζί μας είναι ετοιμοπόλεμοι και μπορεί να ξεκινήσουν ή να παίξουν κάποια στιγμή. Αυτό δεν είναι της στιγμής. Και ο Τζιμπούρ είναι καλά. Υπάρχουν παίκτες που ίσως χρειάζονται ειδική μεταχείριση, αλλά δεν είναι της στιγμής».

-Περιμένετε από τους ποδοσφαιριστές σας να δείξουν χαρακτήρα σε αυτό το παιχνίδι;

«Είναι επιβεβλημένο να το κάνουν. Πρέπει να δείξουμε τον χαρακτήρα μας αύριο (σ.σ. σήμερα) και θα το κάνουμε».



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved