Η «Τιτανομαχία» της Τούμπας

Η «Τιτανομαχία» της Τούμπας

Στις… φλόγες η Τούμπα, καθώς στις 19:30 (Novasports 1, Onsports) θα φιλοξενήσει το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Αναμφίβολα, η αναμέτρηση του «Δικέφαλου» απέναντι στους «ερυθρόλευκους» συγκεντρώνει πάνω της όλα τα βλέμματα για την 20η «στροφή» του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο «μονομάχουν» παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς η «μάχη» του τίτλου έχει φουντώσει για τα καλά, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Λεβαδειακό.

Στις 19:30 (LIVE) το απόγευμα της Κυριακής (5/2) το «συγκρότημα» του Λάζλο Μπόλονι θα υποδεχθεί τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τη νίκη να αποτελεί αυτοσκοπό και για τις δύο ομάδες. Οι αναμετρήσεις μεταξύ των «ασπρόμαυρων» και των Πειραιωτών δεν… περιορίζονται στα «στενά» βαθμολογικά όρια, καθώς το γόητρο είναι μεγάλο και έχουν όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, όπως πάθος, ένταση, δυναμική ατμόσφαιρα, αλλά… μουρμούρες.

Οι τελευταίες κάνουν την… εμφάνισή τους, κυρίως πριν και μετά τον αγώνα και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τις τελευταίες μέρες πολύ κουβέντα έγινε για την αντικατάσταση του β’ βοηθού Τρύφωνα, από τον σύνδεσμο της Δράμας και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, με αγωνιστικό κομμάτι να μπαίνει, σε μεγάλο βαθμό, σε δεύτερο ρόλο.

Ο Λάζλο Μπόλονι κάνει τα πλάνα του για το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής, χωρίς να μπορεί να υπολογίζει σε τρία βασικά… γρανάζια της «μηχανής» του, καθώς εκτός «μάχης» έχουν τεθεί με προβλήματα τραυματισμών οι Έτο, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ. Ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, με τον Ρουμάνο τεχνικό να συμπεριλαμβάνει στην 20άδα το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Φρεντερίκ Νιμανί. Ωστόσο, ο Γάλλος πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, στο 4-3-3, ο Γλύκος θα είναι στον «άσο», έχοντας τον Σταφυλίδη στα δεξιά, τον Λίνο στο αριστερό άκρο και τους Μαλεζά και Κατσικά στο κέντρο της άμυνας. Πιο μπροστά τους οι Γκαρσία και Λαζάρ θα έχουν πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, με τον Φωτάκη να «σηκώνει» το… βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης, ενώ ο Γεωργιάδης θα καλύπτει την αριστερή πτέρυγα, με τον Αθανασιάδη να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» των Μακεδόνων.

Στην αντίπερα… όχθη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του. Για τον λόγο αυτό, προτίμησε να αφήσει εκτός αποστολής τους Ντιόγκο και Φετφατζίδη, εν αντιθέσει με τον Καζίμ Ρίτσαρντς, ο οποίος είναι στην 18άδα που ανακοίνωσε ο Ισπανός τεχνικός. Μάλιστα, ο Τούρκος μεσοεπιθετικός έχει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, στο 4-2-3-1, ο Μέγιερι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χολέμπας στο αριστερό. Κεντρικοί αμυντικοί θα είναι οι Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλος. Πιο μπροστά τους θα βρίσκονται οι Ορμπάιθ και Μανιάτης, με τον Ισπανό να έχει περισσότερο το μυαλό του στα μετόπισθεν. Στα δεξιά αναμένεται να βρίσκεται ο Καζίμ, με τον Μιραλάς στα αριστερά και τον Ιμπαγάσα στον άξονα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πάντελιτς.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved