Δεν παίζουν μόνο στην Τούμπα

Δεν παίζουν μόνο στην Τούμπα

Σε μια ημέρα όπου τα βλέμματα τραβάει το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, διεξάγονται άλλες τέσσερις σημαντικές αναμετρήσεις στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Η ΑΕΚ εν μέσω διοικητικών ανακατατάξεων και προβλημάτων θα περιμένει στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο ενώ δυνατό αναμένεται το παιχνίδι στο Αγρίνιο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο. «Μονομαχία» ομάδων με τον ίδιο στόχο θα γίνει στην Τρίπολη όπου ο Αστέρας υποδέχεται τη Δόξα Δράμας ενώ ενδιαφέρουσα θα είναι και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Άρη!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (15.00, Novasports 2)

Στραβά έχει μπει το 2012 για τον Παναιτωλικό που εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά της νίκης. Το τελευταίο τρίποντο των «κυανοκίτρινων» είχε επιτευχθεί επί του ΟΦΗ στις 11 του περασμένου Δεκέμβρη και έκτοτε ακολούθησαν τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες με πιο πρόσφατη αυτή από τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη εβδομάδα. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η ομάδα του Αγρινίου θέλει οπωσδήποτε βαθμούς και όχι απλά βαθμό στο ματς με τον Ατρόμητο, καθώς η διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη έχει μειωθεί επικίνδυνα.

Ο Μπάμπης Τεννές δεν έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του για το σημερινό παιχνίδι. Το δελτίο του Ακαλέ δεν εκδόθηκε εγκαίρως, οι Βιντάλ και Κουτρομάνος είναι τραυματίες, ο Μπλάζιτς υποφέρει από ίωση, ενώ οι Σιόντης και Φερνάντες είναι τιμωρημένοι.

Η αποστολή του Παναιτωλικού

Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας, Μουμίν, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Πασάς, Παλαιολόγος, Χαριστέας, Ετζενγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης, Άντι, Καμαρά, Ονουάτσι, Μπαμπανιώτης

Από δύο διαδοχικές ήττες προέρχεται ο Ατρόμητος με αποτέλεσμα να έχει μείνει πλέον πέντε βαθμούς πίσω από τον ΟΦΗ και την 5η θέση (έχοντας πάντως ματς λιγότερο). Κι αν αυτή από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ήταν μέσα στο πρόγραμμα, δεν ισχύει το ίδιο για το 1-0 με τον οποίο έχασαν οι Περιστεριώτες στο σπίτι τους από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Γιώργος Δώνης ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του ξέρει να διαχειρίζεται τα στραβά αποτελέσματα και μένει να δούμε αν οι ποδοσφαιριστές του θα τον δικαιώσουν φεύγοντας με τρεις βαθμούς από μια δύσκολη έδρα.

Οι «κυανόλευκοι» ταξίδεψαν στο Αγρίνιο με δύο σημαντικές απουσίες. Ο μεν Τάτος είναι τιμωρημένος (είχε αποβληθεί στην αναμέτρηση με τον Αστέρα), ο δε Σκόνδρας έχασε πολλές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα λόγω ίωσης και κρίθηκε ανέτοιμος. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ιγκλέσιας, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό απόκτημα του Ατρομήτου κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Φρανσίσκο Ζουέλα, αντίθετα, επέστρεψε από το Παναφρικανικό Κύπελλο και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του.

Η αποστολή του Ατρομήτου

Ιτάνζ, Ράντμαν, Οικονόμου, Καραμάνος, Καραγκούνης, Μπάλλας, Δημούτσος, Νάστος, Σφακιανάκης, Γιαννούλης, Ζουέλα, Τόμας, Φυτανίδης, Αναστασάκος, Επστάιν, Γκαρσία, Μήτρογλου, Μπρίτο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (15:00, Novasports 3)

Να διατηρήσει απόρθητο το κάστρο της Τρίπολης θέλει ο Αστέρας που υποδέχεται τη Δόξα Δράμας. Οι Αρκάδες την… πάτησαν ήδη μια φορά κόντρα τους «Μαυραετούς», καθώς έχασαν στο «Καυτανζόγλειο» και τώρα θέλουν να πάρουν… εκδίκηση. Ο Σάκης Τσιώλης έχει ζητήσει από τους παίκτες του να αγωνιστούν με σοβαρότητα και να μην υποτιμήσουν τη Δόξα.

Στα αγωνιστικά, δεν παίζει ο τιμωρημένος Πουλίδο, όπως και οι τραυματίες Χουανίτο και Ροτζέριο.

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

 Χακόμπο, Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Τσαμπούρης, Ναβάρο, Φορμίκα, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Λαδάκης, Αλβάρες, Μπρέσκα, Ράγιος, Έγκον, Χούλι, Σολάκης, Μπακασέτας, Περόνε

Στο στρατόπεδο της Δόξας, θέλουν να συνεχίσουν την αγωνιστική τους βελτίωση και στόχος τους είναι να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη. Ο Μάκης Κατσαβάκης γνωρίζει καλά πως το παιχνίδι της Κυριακής δεν έχει καμία σχέση με αυτό προ δεκαημέρου, όπου οι «Μαυραετοί» πανηγύρισαν την μοναδική τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Δραμινοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς μόνο ο Κατσικογιάννης είναι εκτός πλάνων, για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Η αποστολή της Δόξας Δράμας

Σερέμετ, Ρόκα, Βέρτζος, Τριποτσέρης, Μπριλάκης, Γελαδάρης, Σικαλιάς, Ψυχογιός, Λίμα, Αμπουμπακάρι, Ρούτσης, Σοϊλέδης, Παπαδόπουλος, Γκαρακλίδης, Βάντερσον, Ουέλιγκτον, Λεάντρο, Καπέλ, Αραβίδης, Κυβελίδης.

ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:15 , Novasports 2)

Χωρίς νίκη παραμένει για το 2012 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, όπου έχει δώσει ήδη τρία παιχνίδια. Ο Ιανουάριος ήταν με διαφορά ο χειρότερος μήνας των «κιτρινόμαυρων», καθώς από εκεί που βρισκόντουσαν κοντά στην κορυφή, πλέον τη βλέπουν με τα… κιάλια.

Στόχος της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου είναι να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού εκτός έδρας για να μπορέσει να βρει και την ηρεμία της σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς στα διοικητικά τα μηνύματα που έρχονται είναι αισιόδοξα από όλες τις πλευρές με τη νέα συσπείρωση της ομάδας του 2004, και άλλων επιφανών ΑΕΚτζήδων.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, εκτός πλάνων για τον Νίκο Κωστένογλου είναι ο Γρηγόρης Μάκος, αλλά και οι Νίκος Γεωργέας, Νίκος Εγγλέζου και Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Αραμπατζής, Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας.

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη ύστερα από επτά αποτυχημένες προσπάθειες θέλει να πάρει ο Πανιώνιος, ο οποίος μακριά από το γήπεδό του χάνει πολύ σε δύναμη, μετρώντας τρεις συνεχόμενες ήττες.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα, καθώς επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας και στο στρατόπεδό της επικρατεί αισιοδοξία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Απόστολος Μάντζιος είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Ντιμπαλά και Αντούνιες οι οποίοι δεν αποκλείεται να κάνουν το ντεμπούτο τους με τους «κυανέρυθρούς».

Η αποστολή του Πανιωνίου

Αμπντουλάγιεφ, Ντιμπαλά, Γουνδουλάκης, Κουλουχέρης, Κούτσι, Κούρντι, Μενδρινός, Ομο, Πετκάκης, Πιέρ, Μιχαηλίδης, Ρόκας, Ρόβας, Σάμαρης, Σκέμπρι, Σιδεράκης, Σιόβας, Αντούνιες

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΡΗΣ (19:30, NET)

Να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει η Ξάνθη και να δώσει συνέχεια στο καλό σερί που έχει καταφέρει να «χτίσει» στα «Πηγάδια» τις τελευταίες αγωνιστικές. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη την προηγούμενη αγωνιστική έμεινε στα… πανηγύρια της νίκης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό κι έτσι γνώρισε την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και απομακρύνθηκε από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Οι Ακρίτες θέλουν τους τρεις βαθμούς για να μην χάσουν την επαφή με την πεντάδα και να παραμείνουν σε τροχιά play off, γνωρίζοντας βέβαια πως θα έχουν αρκετά δύσκολο έργο απέναντι στον Άρη.

Αγωνιστικά, ο τεχνικός των Ακριτών μπορεί να υπολογίζει στους Βάλλα και Φλίσκα οι οποίοι ξεπέρασαν την ίωση που τους  ταλαιπωρούσε, ωστόσο, παρότι έχει στην αποστολή τους Εντιμάρ και Βιβιανί δεν είναι βέβαιο πως θα μπορέσουν να αγωνιστούν από τη στιγμή που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Η αποστολή της Ξάνθης:

Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Γκατσολάρι, Βάλλας, Λοντίγκιν, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι

Η ομάδα του Μανουέλ Μασάδο έχει αρχίσει να μαζεύει… τρίποντα κι αυτό περιμένει από τους ποδοσφαιριστές ο Πορτογάλος τεχνικός κι απέναντι στην Ξάνθη. Ο Άρης είναι αήττητος τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές και στόχο του έχει να δώσει συνέχεια στο σερί του στα «Πηγάδια», έτσι ώστε να επανέλθει γερά στο «παιχνίδι» της εισόδου στα play off, έστω κι αν τον χωρίζουν ακόμα αρκετοί βαθμοί από την πρώτη πεντάδα. Οι «κίτρινοι» θέλουν να πάρουν την 3η τους νίκη μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και να αποδείξουν πως πλέον αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη στη λίγκα.

Στα αγωνιστικά, ο Μασάδο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ακόστα, τον ανέτοιμο Πρίττα και τον τιμωρημένο Γιαννιώτα, όμως, πήρε στην αποστολή τον Καρίμ Σολτάνι καθώς θέλει να του δώσει ακόμα μια ευκαιρία.

Η αποστολή του Άρη:

Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Νέτο, Μίσελ, Σανκαρέ, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης, Φατί, Κατίδης, Τόχα, Καστίγιο, Ουμπίντες, Καπετάνος, Τριανταφυλλάκος, Σολτάνι.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved