Σκέμπρι: «Δεν σωθήκαμε ακόμα»

Σκέμπρι: «Δεν σωθήκαμε ακόμα»

Ο μέσος του Πανιωνίου σε συνέντευξη που παραχώρησε υποστήριξε πως οι «κυανέρυθροι» έκαναν μεν βήματα για τη σωτηρία τους, όμως, δεν την έχουν εξασφαλίσει ακόμα.

Στην εφημερίδα «Real» μίλησε ο Αντρέ Σκέμπρι και όπως υποστήριξε ο Πανιώνιος έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μεν μια διαφορά από τις ομάδες που κινούνται στη ζώνη του υποβιβασμού, δεν έχει ωστόσο καταφέρει να εξασφαλίσει και την παραμονή του. Παράλληλα, ο Μαλτέζος μέσος της ομάδας της Νέας Σμύρνης μίλησε για την ως τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα, τη συνεργασία του με τον Άκη Μάντζιο αλλά και τους παίκτες που θεωρεί κορυφαίους στο πρωτάθλημα της Super League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πως είναι μέχρι τώρα η εμπειρία σου στη χώρα μας;

«Εξαιρετική. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε ένα τέτοιο σωματείο και κάνω από την πλευρά μου τα πάντα για να πετύχω κι εγώ, αλλά και η ομάδα. Διασκεδάζω πολύ παίζοντας στον Πανιώνιο. Η ομάδα προσπαθεί φέτος να σωθεί, ενώ ένιωσα μεγάλη χαρά όταν αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο».

Θεωρείς ότι ο Πανιώνιος έχει κάνει τα καθοριστικά βήματα για την παραμονή;

«Ακόμα είναι νωρίς για να πούμε ότι σωθήκαμε. Ωστόσο, οι τρεις απανωτές νίκες στο γήπεδό μας με την είσοδο του 2012 μας έχουν δώσει μία μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Ακόμα, όμως, έχουμε δρόμο».

Πως είναι η συνεργασία σου με τον προπονητή σου, Άκη Μάντζιο; Έχει κληθεί να δώσει σημαντικές ανάσες σε δύσκολες στιγμές για τον Πανιώνιο και, μέχρι στιγμή, τα έχει καταφέρει.

«Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ ικανός προπονητής. διαθέτει τον τρόπο να περνάει αυτό που θέλει σε κάθε ποδοσφαιριστή και η συνεργασία μαζί του είναι εξαιρετική. Νομίζω ότι έχει μέλλον μπροστά του ως προπονητής. Μπορεί να προπονήσει ακόμα μεγαλύτερα κλαμπ από τον Πανιώνιο».

Πως νιώθεις που εκπροσωπείς στην Ελλάδα μια άσημη χώρα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, αλλά και μικρή στον παγκόσμιο χάρτη, τη Μάλτα;

«Είναι τιμή για μένα. Πραγματικά. Τα ΜΜΕ στη Μάλτα, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και μαζί μου. Και όταν αγωνιζόμουν στη Φερεντσβάρος γινόταν το ίδιο, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο. Προσπαθώ να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μου και είμαι περήφανος για αυτό».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Αν με ρωτούσες μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν ήμουν πιο νεαρός, θα σου έλεγα ότι ήθελα, όπως κάθε Μαλτέζος, να αγωνιστώ στο Καμπιονάτο. Τώρα, πλέον, θέλω να μείνω στην Ελλάδα, στον Πανιώνιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω εδώ. Η νέα διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για την ομάδα. Θέλω να συνεχίζω να παίζω στον Πανιώνιο».

Περίμενες να ανακάμψει ο Πανιώνιος, ειδικά μετά τη φυγή σημαντικών παικτών; Αποχώρησαν οι Εστογιανόφ, Κουμορτζί και Ριέρα, ενώ ο Ελευθερόπουλος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Έτσι, έμειναν λίγοι παίκτες στο ρόστερ και οι περισσότεροι εξ αυτών νεαροί.

«Σίγουρα, όλα τα παιδιά που ανέφερες ήταν ικανά. Ήταν παίκτες-κλειδιά για τον Πανιώνιο. Να, όμως, που καμιά φορά και οι νεαροί, αν βρουν χημεία, κάνουν καλή δουλειά, όπως αποδεικνύεται. Η φιλοδοξία, τις περισσότερες φορές, σου δίνει μεγάλη δύναμη να σταθείς στα πόδια σου, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Τα περισσότερα παιδιά στον Πανιώνιο είναι φιλόδοξα».

Γενικότερα, πάντως, ο προπονητής της ομάδας δίνει ευκαιρέις στους νεαρούς παίκτες. Τους εμπιστεύεται.

«Ο Πανιώνιος δουλεύει αρκετά στις ακαδημίες, έχει βάθος. Όπως και η Μπαρτσελόνα. Όχι, βέβαια, σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν είναι κάτι που αφήνει αδιάφορη την ομάδα. Βγαίνουν παίκτες από εκεί. Ξέρετε καλά και εσείς ότι, κατά καιρούς, οι μεγάλες ομάδες της Ελλάδας «ψωνίζουν» από τον Πανιώνιο. Φέτος βλέπετε όλοι τον Κολοβό. Είναι σημαντικός για εμάς».

Ποια η γνώμη σου, γενικά, για τους Έλληνες παίκτες, έτσι όπως τους έχεις δει και έτσι όπως τους έχεις ζήσει;

«Πάρα πολύ καλή. Δεν το συζητώ. Έχω πολλούς σε εκτίμηση, ειδικά τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη από τον Παναθηναϊκό, τον Λυμπερόπουλο από την ΑΕΚ, τον Τοροσίδη από τον Ολυμπιακό και πολλούς άλλους».

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης της Super League μέχρι τώρα;

«Ο Λέτο. Δεν πιστεύω κάτι άλλο».

Θεωρείς ότι μπορούσε κάποιος παίκτης του Πανιωνίου να έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

«Σίγουρα. Γιατί όχι; Ο Πανιώνιος διαθέτει παίκτες με ικανότητα και φιλοδοξίες. Ο Γουνδουλάκης, ο Σιόβας και ο Κολοβός πιστεύω ότι θα μπορούσαν να παίξουν».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved